Het oog van de draak (43)


Geschreven door mamba
27 maart 2017 15:51
Categorie: Fantasy

vorig deel: Het oog van de draak (42)

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 5 Aantal reacties: 1
Aantal leden : 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk

Het oog van de draak - Deel 43

 
Vlam
 
Er was niets gebeurd. Er was niets gebeurd, hield ze zichzelf voor. Maar ook te veel. Maar ook te veel. Verdwaasd nam ze een hapje van een vijg. Ze had nee moeten zeggen, tegen moeten stribbelen. Niet als een bang vogeltje bewegingloos blijven liggen terwijl dat mens haar aanraakte. Hoe moest ze dit ooit aan Trentyn uitleggen? Hoe moest zit dit zichzelf uitleggen? Ze nam weer een hap, maar legde de vrucht bruusk neer toen ze de koningin geamuseerd zag kijken. In plaats daarvan verkoos ze de thee waarvan ze gulzig dronk. Ze laafde zich aan de warmte van de drank, maar al snel proefde ze de vreemde nasmaak.
“Wat is dit?!”
Vlam stond bruusk op en sloeg boos het theekopje van de tafel. Genoeg. Ze liep naar de slaapkamerdeur en probeerde deze open te trekken. De deur gaf echter niet mee. Gefrustreerd rukte ze harder aan de deurknop. Ook dat hielp niet.
“Draakje van me.”
Geschrokken draaide ze zich om. De koningin stond voor haar, haar kamerjas losjes openhangend over haar naakte lijf. Bij elke stap die de vrouw dichterbij kwam zette Vlam een stap achteruit, maar al snel stond ze met haar rug tegen de deur. Met argusogen keek Vlam toe hoe de handen van de koningin de sjerp van haar kamerjas losknoopten. Haar hart klopte in haar keel, maar toch voelde ze zich meer en meer versuft. De koningin drukte haar eigen lijf tegen het hare waardoor hun gezichten slechts centimeters van elkaar verwijderd waren. Ineens voelde ze de lippen van de koningin die de hare beroerden. Ook voelde ze hoe een hand langs haar bovenbeen omhoog kroop. Met kracht duwde ze het verlustigde monster van zich af. De koningin landde op haar billen. Vlam keek jachtig om zich heen op zoek naar een uitweg. De balkondeuren stonden open. Ondertussen krabbelde Vennys overeind. Vlam bedacht zich geen moment en rende naar het balkon. Ze klom op de balustrade en sprong zonder aarzelen. Het was een pijnlijke val midden in de bloemen van de koningin. Haastig stond ze op en strompelde weg.
Ze moest weg van de koningin, een veilig heenkomen zoeken. Haar oog viel op de torens van de Voorouderburcht. Ze hinkte, rende, viel bijna een paar keer. Vocht tegen de nevelen die haar geest bezoedelden. Bedienden en wachters wisten niet wat hen overkwam, probeerden haar te grijpen. Al snel had ze een heel gevolg achter zich aan. De Voorouderburcht was nu bijna binnen handbereik. Een wachter! Er stond een wachter van de koning. Niet van haar. Opgelucht viel ze de man in de armen.
“Help mij. Help mij,” smeekte ze hem.
Hij keek haar bevreemd aan totdat ze zag hoe zijn oog op haar schubben viel. Hij greep zijn speer, stak het wapen naar voren.
“Alsjeblieft,” probeerde ze nog. “Alsjeblieft.”
“Smerig drakengebroed,” beet de man haar toe toen hij zijn wapen met kracht naar voren stootte.
Pijn. Vreselijke pijn. Vlam viel op haar knieën, greep naar de speer die in haar buik was gedrongen. Bloed. Ze bloedde.
“Argh!”
Het deed zo pijn. Cear. Caer! De pijn werd alleen maar erger, was ondragelijk. Ga weg. Pijn ga weg.
“Ga weg,” schreeuwde ze, haar stem doordrongen van pijn.
Ineens klonk er ook ander geschreeuw dan haar eigen. Paniekkreten. Toen voelde ze het. Hij was dichtbij. Ze voelde de luchtverplaatsing die zijn vleugels veroorzaakten. Caer landde naast haar. Puur op wilskracht wist ze zich op de rug van de draak te hijsen.


 
© mamba. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
vorig werk van deze gebruiker
previeous
vorig werk in de lijst
vorig Verhaal
volgende werk van deze gebruiker
volgende
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Verhaal
volgende
Profiel foto van
Oef, dat is een dramatische wending! Vlam gewond, maar Caer wel in de buurt gelukkig. Een kort stukje, maar wel eentje waarin veel gebeurd. Vlam zal van zichzelf walgen dat ze de koningin heeft toegelaten haar te betasten en meer. 

Klein puntje:In plaats daarvan verkoos ze de thee waarvan ze gulzig dronk. Ze laafde zich aan de warmte van de drank, maar al snel proefde ze de vreemde nasmaak.
“Wat is dit?!”
Vlam stond bruusk op en sloeg boos het theekopje van de tafel. 
>eerst drinkt ze de thee waarvan ze het kopje dus in haar hand houdt. Dan slaat ze het van tafel. Dat klinkt wat vreemd. Ik denk dus dat ze het kopje direct gooide. Ik zei het al: mierenneukerij, maar het viel me even op.
Oh ja, en wat gebeurt er als ze de thee drinkt? De nasmaak duidt op gif, maar die is niet ter sprake gekomen. Maar dat komt misschien nog.

In ieder geval zal ze nu ontsnappen, neem ik aan want op de rug van en draak het luchtruim kiezen, is weg zijn. Spannend!

Wat een oplettendheid! <img src='img/smileys/applaus.gif' alt='(applaus)' Title='(applaus)'> Ik denk dat ik haar of het kopje laat terug zetten (miss met een klap ofzo) of anders laat gooien/wegsmijten. Er is inderdaad een soort van gif dan wel verdovend/kalmerend middel in het spel en daar zal je idd iets meer over lezen later. Je zou je nog kunnen herinneren dat Vennys dus een kistje heeft meer allerlei kruiden/vergiften. 

Dat stond mij nog vers in het geheugen, dat kistje dus daarom ook de reactie. Ik wacht het af, maar top gedaan.