Einde


Geschreven door Anoniem
23 juni 2017 08:25
Categorie: Beschrijving

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1 Aantal reacties: 0
Aantal leden : 0


Wijzigen of verwijderen is niet mogelijk zolang uw werk anoniem is.
Anoniem ingediend werk. Probeer te raden wie de auteur is
Einde.
 
Daar was het dan, het laatste moment. Geen idee wat er gebeurd is. Ik kan me moeilijk bewegen, maar voel wel het gras tegen mijn wangen en onder mijn handen. Mijn armen optillen is opeens een onmogelijke taak, maar ik kan mijn vingers bewegen. Het is heerlijk warm.

De lucht boven me is helder blauw en het gras ruikt zoals alleen vers gemaaid gras kan ruiken. Het is waarschijnlijk net na de middag. Geen idee wat er allemaal fout is maar langzaam voel ik mijn energie weglekken. Een vogel vliegt hoog in de lucht over mij heen, grappig. Hoeveel vogels heb ik niet overleefd door de jaren heen. Het musje dat we vonden, de ekster op ons dak, de merel in het nest in de tuin, zelfs de vogel op de hoes van die oude plaat van Vangelis. Dood. En nu ik lig hier in het gras. Ik zie de drukte om me heen. Mensen lopen rondjes, kijken vluchtig naar elkaar, lippen bewegen zonder geluid. Ik zie zelfs tranen. Ik voel niets. Alleen berusting. Ik heb altijd geweten dat dit het moment was, onontkoombaar zoals ieders eind, maar precies op tijd. Ik lig heerlijk, het ruikt hier heerlijk, mijn werk is af, mijn opdrachten volbracht.

Langzaam zoomt de camera naar boven uit en krijgen we een beter beeld van de omgeving. Ik lig langs de kant van de weg, in de zon, in het gras. Mensen lopen om me heen en er komt een Ambulance aanrijden. Mensen zwaaien naar de bestuurder. Langzaam gaat de camera verder de hoogte in.

Fin. De aftiteling zou nu zomaar kunnen beginnen.

© Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Het is een droom die ik meermaals heb gehad toen ik een jaar of twintig was. Wat me bijgebleven is is het gevoel van berusting en de vrede. Het werd tijd om het eens op te schrijven.
previeous
vorig werk in de lijst
vorig Miniatuur
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Miniatuur
volgende