Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijfopdracht

Ontdekkend schrijven: schrijven als middel om meer over jezelf te leren (Les 05)
22-01-2017 16:33
terug naar het schrijfopdrachten overzicht
Aantal deelnemers : 0

Schrijven is niet alleen een manier om verhalen te vertellen of zakelijke informatie over te brengen. Je kan schrijven ook als middel inzetten om te reflecteren op situaties uit je eigen leven. Door te reflecteren kan je ervaringen verwerken, nieuwe inzichten opdoen en jezelf beter leren kennen. 9 maart 2017 geef ik een workshop "Ontdekkend Schrijven" bij Cultura Ede. We gaan geen reflectieverslag in elkaar zetten, maar korte stukjes schrijven gebaseerd op jouw eigen leven.  Denk hierbij aan conflictsituaties of momenten dat je heel blij of boos was. Bij het schrijven zullen we vooral “vrij schrijven” maar ook de nadruk leggen op zintuigen, gedachten en emoties. 

Hierbij alvast een voorproefje. 

Neem een conflict in gedachten. Schrijf voor jezelf uit wat er gebeurd is (max. 500 woorden), hoe de andere persoon reageerde, hoe jij reageerde, wat je toen dacht en wat je achteraf dacht. Bedenk nu hoe je anders had willen reageren. Bedenk ook hoe je had gewild dat de andere persoon had gereageerd. Herschrijf het conflict met de alternatieve reacties van jou en die andere persoon. Wat valt je op?
Web Tales is niet verantwoordlijk voor de inhoud van de werken noch voor de reacties die op de schrijfopdrachten worden geplaatst. Als les materiaal voor interpretatie vatbaar is, kunt u ervan uit gaan dat ze nooit in strijd zijn met de algemene voorwaarden van Web Tales.


klik hier om een vraag te stellen over deze les.