Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


hulp over dit onderwerp

Over de Schrijfopdrachten

Schrijf jij al jaren maar zou je graag wat meer willen weten over wat een verhaal 'goed' maakt? Of ben je beginnend schrijver en wil je wat meer houvast in het opzetten van je verhalen? Speciaal voor Web Tales zal Christa (Sevichny) maandelijks een workshop op de website plaatsen die zowel de beginnende als gevorderde schrijver vooruit zal helpen. We gaan aan de slag met inhoud, schrijftechnieken en natuurlijk het opdoen van inspiratie.

Je kunt voor elke opdracht een werk plaatsen via de knop 'Een werk indienen voor deze opdracht' onderaan de opdracht zelf of insturen via het linkermenu ‘Navigeren’, 'Werken', 'Insturen'. Je vinkt vervolgens bovenaan als topcategorie 'Schrijfopdracht' aan en kiest het juiste les nummer.

Het staat iedereen vrij om één of meerdere schrijfsels in te dienen per opdracht. De schrijfopdrachten zijn ingericht als een forum. Dit betekent dat je hieronder reacties en/of vragen kan plaatsen over de opdrachten. Hier wordt zo snel mogelijk op gereageerd. Het is de bedoeling dat gebruikers van Web Tales onderling feedback geven op de ingediende verhalen.

- Begin altijd met een positief aspect, iets wat jij goed vindt aan het werk, en leg ook uit waarom;
- Formuleer een negatief aspect, iets wat jij niet goed vindt aan het werk, als een suggestie, en leg ook uit waarom;
- Richt het commentaar op het werk, niet op de persoon die het geschreven heeft;
- Beperk je commentaar tot het werk dat je zojuist gelezen hebt.

Op deze manier blijven we vriendelijk tegen elkaar én ontwikkel je als schrijver een kritisch oog voor welke aspecten een verhaal goed of minder goed maken, en waarom.

Christa (Sevichny) heeft enkele jaren geleden haar eigen cursus creatief schrijven opgezet. Samen met Dina El Filali heeft zij Creative || Delighters opgericht, een vereniging die creatieve expressie stimuleert.

Lees hier meer