Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


De echo


Geschreven door Stella Nomara
21 juli 2012 20:53
Categorie: Ervaringen

volgend deel: Een kopie

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 1644 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk
 
Het is mei 2009.
Samen met ons middelste kind Lisa en haar partner André, zit echtgenoot Mees op ons terras nog iets te drinken. Ik sta in de keuken om mijn favoriete “Macaroni à la Stella” voor te bereiden. Dan hoor ik de opgewonden stem van mijn dochter roepen dat haar zus Vera en haar partner Peter ons met een onverwachts bezoek komen vereren.
Mijn hersenen maken gelijk een fast forward  beweging en gaan in razend tempo de inhoud van mijn provisiekast in: Oké, laat maar mee-eten die twee, er is genoeg proviand in huis, registreert mijn grijze massa. Waarom die twee nieuwkomers zijn gekomen is voor mij een raadsel, waar ik niet te lang bij stilsta. Hoe meer kinderen er om mij heen zijn, hoe meer vreugd!
 
Al snel wordt door beide zussen lekker bijgekletst alsof ze elkaar maanden niet hebben gesproken. De heren zijn ondertussen in een diepgaand gesprek verwikkeld over vissen en zwembaden en ik geniet optimaal van dit alles.
Later, bij de koffie zegt Vera opeens dat zij een cadeautje voor mij heeft, ter gelegenheid van Moederdag. Lisa kijkt haar zus vragend aan. Zij zouden immers voor Moederdag een gezamenlijk cadeau geven. Vera werpt Lisa een geruststellende blik toe en geeft mij het presentje. Bloednieuwsgierig pak ik het uit en zie een fotolijstje, vrolijk versierd met babyattributen. Op de afbeelding zie ik een foetus, gemaakt tijdens een echografie. Omdat de merrie van Vera drachtig is, ga ik er van uit dat het een echo van het veulen is.
"Oh, wat schattig, een echo van mijn kleinpaard", roep ik enthousiast uit. Vera begint meteen te schateren en Peter krijgt een grote grijns op zijn gezicht. Lisa en André  springen uit hun stoel om ook een blik op de foto te werpen. Dan vermaant Vera iedereen tot stilte.
"Lieve allemaal, dit is géén echo-afbeelding van het veulen. Jullie worden in november weer oma en opa, tante en oom!"  De stilte blijft aanhouden, zij het niet voor lang. Een pandemonium van kreten vol ongeloof breekt los en hier en daar rollen heel wat traantjes. Niemand was namelijk op de hoogte van de kinderwens van Vera en Peter. Als iedereen elkaar gefeliciteerd heeft met dit verrassende nieuws, vraagt Vera wederom het woord. Zij legt uit dat zij en Peter enorm gelukkig zijn, dat deze a.s. nakomeling volledig gewenst is, zodat er van een "ongelukje" totaal geen sprake is.
 De rest van de avond wordt gevuld met gesprekken over babykleertjes, bevallingen zwangerschapskwaaltjes en babyvoeding , althans door de drie dames. De heren blijven bomen over vissen, zwembaden en af en toe valt het woordje "baby". En ik? Ach, eigenlijk kan ik het nog niet bevatten. Het is een vreemd, maar mooi idee dat mijn kind een kind krijgt.
 
Vol verlangen kijk ik al uit naar de komst van mijn tweede kleinkind. En al weet ik dat de tijd vliegt, zes maanden wachten lijkt wel een eeuwigheid. Geduld is echter een schone zaak en nu heb ik nog tijd genoeg om aan het idee te wennen. Het breien van babytruitjes zal ik achterwege laten na het fiasco bij mijn eerste kleinkind. Het zal mij nooit lukken om iets moois te breien. Daarom heb ik maar dit stukkie geschreven voor mijn oudste kind, die een kind gaat krijgen.

© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Jan
Gefeliciteerd.

Alsnog dus.

Dank je, Jan. Het was voor ons een hele verrassing.
Profiel foto van naiche
Dit is weer een heerlijk Stella-verhaal. Ik heb je gemist! Even een paar kleine dingetjes: kleinpaard - wat een heerlijke vinding:D forward fast - fast forward. ga ik van de veronderstelling uit dat het een echo van het veulen is. - veronderstel ik, of ga ik ervan uit. Nu is het dubbel.

Dank voor je tips, naiche. Ik ga ze toepassen. Leuk dat je het weer een "heerlijk Stella-veraal" vindt. Dank voor het lezen en je reactie.
Profiel foto van Cojo
Gefeliciteerd! En wat een fijn verhaal weer, bijna ouderwets Stella-gekeuvel, vlot geschreven, ik genoot ervan! Welkom terug.

Het keuvelen ben ik gelukkg nog niet verleerd. Leuk, dat je het vlot geschreven vindt en er van genoten hebt. Dank voor het lezen, je reactie en je twee armen, hoelameisje.
Profiel foto van beppie
Wat een heerlijk verhaal voor op de vroege zondagmorgen. En wat een leuk idee van je dochter om het op deze manier te vertellen. Oké, breien is geen optie meer ... haken misschien :) ? Fijn weer eens iets van je te lezen! - Dan hoor ik de opgewonden stem van mij dochter > mijN dochter - diepgaand gesprek gewikkeld > gewikkeld of verwikkeld? Volgens mij kan het allebei.

Ten eeste bedankt voor de tips, die ik ga toepassen. Daarnaast ook bedankt voor de positeve reactie en het lezen, beppie. Het was zeker een leuke manier van mijn dochter om ons zo het heugelijke nieuws kenbaar te maken. Wilde eerst nog en "tegeltje" borduren. Maar daar heb ik helemaal geen geduld voor :-
Profiel foto van Henny
Weer een echt Stellaverhaal. Dat heb ik gemist, meis. Heerlijk leesvoer en ik heb weer genoten. :-d

Hopelijk komen er weer meer "Stellaverhaaltjes". Fijn, da

Oeps. Fijn, dat je het heerijk leesvoer vindt en genoten hebt. Dank voor het lezen, je lieve reactie en de twee armen, Henny
Profiel foto van ryara
Allereerst hartelijk gefeliciteerd met dit nieuwe leven. In plaats van breien schreef ik een boekje 'Niemand Vertellen' (nog te koop en zeer geschikt als cadeauboekje voor aanstaande oma's) en ik houd inmiddels al 7 jaar een 'omadagboek' bij dat niet alleen door mijn dochter zeer op prijs wordt gesteld, maar zelfs in maandelijkse delen wordt uitgegeven. Gewoon doen waar je goed in bent, bij jou is schrijven er één van. Geniet van deze maanden vol verwachting!

De baby is natuurlijk allang geboren. Let maar op de datum (mei 2009). Hoe het verder ging, lees je binnenkort wel. Je één na laatste zin heeft me goed gedaan. Dank voor het lezen en je reactie, ryara.

o, ik liep dus weer achter...
Profiel foto van Wee
Wat een heerlijk verhaal! Leuk om op die manier te horen dat je oma gaat worden. 't Is nu al een peutertje, zo ik de datum zie. Met plezier gelezen, Stella. x

Het is idd. een heerlijke peuter aan het worden. Het was een enorme verrassing, omdat ik nooit had gedacht dat juist zij kinderen wilden hebben. Dank voor het lezen, je reactie en je waardering, Wee.
Profiel foto van maarten54
Leuk! Gefeliciteerd met je kind kind Guusje. Weer lekker vlot geschreven. Peter ons met een onverwachtS< ( hoort die S daar?)bezoek komen vereren.

Dank voor je felicitatie, Maarten en ook dat je het lekker vlot geschreven vindt. Onverwachts of onverwacht? Volgens het Groene Boekje kan het allebei. Dank ook voor het lezenen je leuke reactie. Groet van Miranda.
Profiel foto van willy
Hey Guusje, Miranda, Stella N. of Janny, je bent net zo veelzijdig als dat je vele aliassen aangeven. 8) Schrijven doet blijven, dat is met dit stukje wel weer bewezen. Ik moest hard lachen dat jij een echo van jouw kleinkind voor een echo van een paard doet doorgaan. Met jouw humor als verervingsfactor weet jouw kleinkind dat tzt ook zeker te waarderen. ;)

Ik veelzijdig? Mijn meeste verhaaltjes zijn gewoon waar gebeurd. Iets verzinnen kan ik zelden of nooit. Dat ik dacht dat het een veulenfoetus was komt omdat ik nooit gedacht had dat zij kinderen wilden hebben. Het kleinkind blijkt nu ook niet gespeend te zijn van humor. Dank voor het lezen, je reactie en je zwaaiende armpjes, willy.

P.S In het echt heet ik Narda (giggle)

Ja, ja..
Profiel foto van haarle15
Wat je met een beetje macaroni al niet kan bereiken... ha ha. Maar gefeliciteerd met de gezinsuitbereiding.