Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


In de lingeriezaak


Geschreven door Fiducia(ex-lid)
18 juli 2012 20:20

voorgelezen door Roos
Categorie: Chicklit

Leestijd: ca. 4 min.
Aantal keer gelezen: 2347 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0
Ze zag hen samen de straat oversteken, hun blik strak op de lingeriezaak gericht en de vrouw met lichtjes twinkelende ogen. Tina haalde haar handtas uit de fietszak, draaide het wielslot vast en stak de sleutel in het zijvakje van haar handtas.  Ook haar blik ging de richting uit van de lingeriezaak.
 
Het koppel, ze schatte hen ergens tussen vijfenzestig en zeventig jaar, stond inmiddels aan de deur te morrelen links van de etalage. Een grijze aluminium deur met een ondoorzichtig raam erin. Allesbehalve uitnodigend.
“De deur is aan de andere kant” sprak Tina.
“Oh dankjewel”, antwoordde de man, “wij komen met de bus van Kontich en we kennen het hier niet. Da´s ook maar een rare deur hé, wie doet dat nu net naast een handelszaak?”  
 
Het koppel was eerst binnengegaan dus liet Tina hen stilletjes  de zaakvoerster opzoeken terwijl ze zelf wat in de rekken  bleef snuffelen vooraan in de winkel. Een andere klant was net op weg naar de deur en nam hartelijk afscheid van de winkeldame. Ze waren nog slechts met zijn vieren in de zaak: de zaakvoerster, een blonde, gereserveerd hartelijke dame van halfweg de vijftig , het koppel en Tina zelf. De vrouw van het koppel was op zoek naar een nieuwe bikini tussen de koopjes. Tina neusde rustig rond tussen de -50% koopjes. De -10% korting op de chiquere merken liet ze bewust links liggen. Deze keer zou haar geldbeugel beslissen.   
 
Tina, die intussen de nachtkledij achteraan in de winkel inspecteerde, hoorde de dame vanuit haar pashokje mopperen “nu heb ik een rok aan en met een rok kan ik toch geen broekje passen?”
“Doe dan de rok uit en pas boven je nylons”, kwam de winkeldame haar te hulp.
“Ja schat, we zijn hier toch alleen in de winkel, er is niemand die je ziet” vulde haar man aan vanaf zijn stoel naast de kassa achteraan in de zaak. Hij bewaakte de handtas en het sjaaltje van vrouwlief.

Intussen had Tina het tweede pashokje ingepalmd. Het was een beetje zoeken en proberen tussen de BH´s. Haar cup schommelde tussen de B en C, maar laatst had ze in deze winkel een prima passende BH gekocht met een D-cup, maar met een kleinere borstomtrek. Ze liet zich helpen door de winkeldame.
 
Het tafereeltje dat zich naast haar afspeelde was aandoenlijk. De Kontichse dame zei niet veel, maar de conversatie tussen de winkeldame en de man schetsten mooi het plaatje.
“Oh ja schat, die is schoon. Maar die vorige was ook schoon. Gij moet maar kiezen, hè schat.”  
En toen tegen de winkeldame: “ja, wij komen helemaal van Kontich  met de bus. Ik heb wel een auto maar voor het parkeren is dat te moeilijk. We zijn afgestapt aan het station. Allez, hoe heet die winkelstraat?”
“De Bruul?” opperde Tina vanuit haar pashokje, zich realiserend dat er niet van haar verwacht werd dat ze aan de conversatie deelnam. Niemand reageerde, er passeerden wel tal van andere straten de revue.
 
Tina worstelde met de sluiting van een witte BH.  Hij had geen kant of naden die door haar T-shirts zouden kunnen aftekenen en was mooi in al zijn eenvoud. De winkeldame zocht een andere maat uit en inmiddels paste de buurvrouw haar derde bikini. Met het broekje over haar nylons. Zich met open gordijntjes etalerend vóór haar man.
“Oh ja schat, deze is héél mooi. Maar die andere waren ook mooi.”
Vrouwlief mompelde wat en haar echtgenoot besliste kordaat “Wel schat, neem er maar twee. Dan kan je op het strand in Benidorm die ene dragen en als we aan het zwembad zitten in het hotel de andere.”
“Maar lieve, ik heb ook nog een badpak thuis hè.”
“En toch, neem ze maar alletwee. Maar dat is alleen omdat gij het zijt.”
“Ja goed, als jij het zegt.” klonk het mompelend.
“Ik zal al betalen en kleed jij je intussen dan aan. Ik heb hier je sjaaltje en je handtas nog.” En toen vervolgde de man tegen de winkeldame “ja, wij zijn vijftig jaar getrouwd. En binnenkort gaan we naar een barbecue bij onze dochter en die is achtentwintig jaar getrouwd. We komen helemaal van Kontich naar hier want onze dochter is hier vorige vrijdag nog geweest.”
“Is dat zo? Als ik haar gezicht zie zal ik haar wel herkennen”.
“Ja, ik koop ze alletwee, voor zo´n schoon vrouwtje als de mijne doet ge dat graag hè”.
 
Toen Tina hen een poosje later de deur achter zich hoorde sluiten, nam ze de drie slipjes en de blauwe BH op en ging naar de kassa. De witte was er niet meer in haar maat. Spijtig, maar verteerbaar. Ze had een genoegzame glimlach om haar mond. Niet alleen had ze er toch drie merkslipjes uitgepikt aan één zevende van de normale prijs, wat haar portemonnee kon verteren, ook was ze gecharmeerd door het tafereeltje dat zich hier had afgespeeld.
 
Een liefdevol koppel dat vijftien kilometer rijdt met de bus om een koopje te vinden in een lingeriezaak die hun dochter hen heeft getipt. Manlief die zijn vrouw helpt kiezen, op zijn eigen authentieke onbeholpen manier. En die bereid is zijn geldbeugel extra ver open te trekken omdat hij zijn vrouwtje na vijftig jaar nog liefheeft. En dus twee bikini´s koopt hoewel vrouwlief met één exemplaar wellicht ook al tevreden was.
 
Tina rekende af. Restte haar alleen nog een man te vinden aan wie ze haar eigen aankopen kon tonen
.
© Fiducia. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van ragazza
Teder verhaaltje, Fiducia (y) Hopelijk vindt Tina heel gauw die man ;)

Ik hoop het ook Ragazza. Dankjewel voor je fijne reactie.
Profiel foto van willy
Fijngevoelig en met respect verteld.

Dat was de bedoeling willy, dus dankjewel dat je mijn poging geslaagd vindt.
Profiel foto van Cojo
Lief, heel lief en al ben ik zo wijs geen bikini meer aan te schaffen of te dragen, mijn man kan ook zo reageren. Daar ben ik nu nog een beetje blijer om.

Dat is je van harte gegund Cojo. Mijn eigen voorkeur gaat ook uit naar badpak :)
Profiel foto van Jan
Scháááátig.

Dankjewel Jan.
Profiel foto van Adje
Als dat geen liefde is! Heerlijk verhaal

Ja hè, echte liefde bestaat nog! Dankjewel voor je reactie Adje.
Profiel foto van ryara
Een mooi verhaaltje en mooi verteld. Ik zie hier en daar nog wel een paar schoonheidsfoutjes, maar die zijn je vergeven. Misschien zou je wel de dialogen op een nieuwe regel kunnen laten beginnen, dat leest prettiger en is meer 'zoals het hoort'. Ik vraag me af hoe dat staat, een bikini bij iemand van die leeftijd. Ze zou beter moeten weten, of anders de winkeldame wel, maarja, als manlief maar tevreden is. ;)

DAnkjewel Ryara. Ik lees nu pas je reactie en heb daardoor dezelfde fouten gemaakt als in een later verhaaltje. Ik lees het meteen nog eens door met je suggestie in mijn achterhoofd.

Het ziet er al véél beter uit zo!
Profiel foto van Fikske
Het is een hartverwarmend verhaal, mooi geschreven en voorgelezen ook. Ik zie het zo voor me en heb het al meermaals meegemaakt. Vrouwlief kent haar man door en door en weet dat wanneer zij niet kan kiezen, haar lieveling de knoop zal doorhakken en gegarandeerd zeggen: 'Neem ze alle twee.' Het vrouwtje twijfelt niet doelbewust, echt niet, maar bij goede koppeltjes gaat dat gewoon zo, ook nog na drieënvijftig jaar huwelijk. Anderzijds is de man ook gelukkig omdat zij gelukkig is en ook nog omdat hij op een mooie manier een einde kon maken aan het eindeloos passen. ;)

Wat een hartverwarmende reactie Fikske. Jij schrijft hier uit het hart denk ik :) Dankjewel voor je feedback.

“Ik zal al betalen en kleed jij je intussen dan aan... Is een duidelijk teken dat het lange passen en kiezen hem op de heupen begint te werken. Goede sfeerweergave!
Profiel foto van haarle15
Zo kom ik ook nog eens in een lingerie winkel. Mooi beeldend en warm gebracht.

Dankjewel haarle. Prachtig vind ik dat hoe jij alle 'gemiste' werkstukken alsnog leest. En een fijne reactie schrijft. Zo kom ik ook mijn oude werkstukjes nog eens tegen :)