Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Te klein


Geschreven door Stella Nomara
1 juli 2011 20:33
Categorie: Humor

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 1854 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 1
 0

Ons huis is echt wel groot genoeg
wij zijn immers maar met twee.

Maar als onze kinderen met hun dieren,
partners en hún kinderen
een bezoekje aan ons brengen
staat het werkelijk op exploderen.

Dan hebben wij beiden dezelfde gedachte:
Ons huisje blijkt soms veel te klein te zijn.
 

© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
paleis Soestdijk komt vrij ... Maar Stella, zoveel visite, dan is je huis toch altijd te klein? het heeft wel een snoezig gedicht opgeleverd! ;)

Dank voor je positieve reactie, Doortje en het lezen. Paleis Soestdijk ligt helaas niet in de Ardennen, anders...
Profiel foto van Cojo
Het minst erge probleem dat je kan overkomen. Te groot, omdat niemand komt..... :-\ Je drukt je mooi uit, dit is echt poezie

Je slaat de spiujker op zijn kop, Cojo. Je hebt het gediggie goed doorzien. Dank voor het lezen en je reactie. Groeten van mij.
Profiel foto van marleenff
Beter een gezellige drukte in een klein huisje, dan eenzaamheid en leegte in een groot huis. Maar ik snap wat je bedoelde. Graag gelezen alvast.

Dank marleenff. Net als Cojo begrijp je heel goed de strekking van dit gediggie. Dank voor het lezen en je comment. Groet van mij.
Profiel foto van maarten54
Neemt je dochter die ezel ook mee als ze op visite komt? Beter zo dan dat er niemand komt, wel zo gezellig. Ik ben geen dichter , maar dit lijkt mij meer een mini mini dan een gedicht. graag gelezen Stella

Nee, geen ezel, wel twee honden. Ikl heb getwijfeld tussen "gedichten" en "miniatuur". Koos voor het laatste. Enne...ik ben ook geen dichter hoor Maarten. Maar soms, heel sporadisch floept het "dichten" er uit. Dank voor het lezen en je reactie. Groet van

mij en een fijn weekend verder.

Ben ook voorstander van miniatuur!
Profiel foto van Hilda
haha, hoe herkenbaar. Ons huis is ook altijd te klein als kinderen en kleinkinderen er zijn. Maar van gezelligheid raakt het nooit vol, dat wordt nl opgezogen door de muren en time-realised teruggegeven, zodat we er later nog van kunnen nagenieten.

Leuk dat het herkenbaar voor je is. Gezelligheid kent geen ruimte ( eh, tijd) Dank voor je reactie en het lezen, Hilda. Groet van mij.
:lol: tja, wat Cojo al zegt he... :)

Ja, ja, ik ga me nog een echte poëzieschrijver voelen :-) Nee hoor, het liep gewoon mijn pen, eh toetsenbord uit. In ieder geval dank dat je het hebt willen lezen en een positieve reactie gaf. Groeten van mij.
.. en dan nog de zooi die zo'n groot huis verzamelt.. je stelt de rit naar het containerpark steeds uit..... even van de andere kant belicht..

Het container park heeft een goeie aan ons. Regelmatig wordt een hoop rotzooi daar naar toe verhuisd. Dank voor het lezen en je reactie, Rob. Groet van mij.
Profiel foto van Beppeke
Je hart is vast groot genoeg, om ze allemaal binnen te laten.Morgen zijn mijn kleindochters er weer, compleet met hond en knuffelberen. Donderdag en vrijdag blijven ze slapen. Daarna is het heel stil in huis. Fraai gedicht.

Mijn hart is groot, mijn nest is leeg maar soms is het huisje goed gevuld. Geniet van je kleindochters. Dank voor het lezen en je reactie, Beppeke

Beppeke geniet ervan!
Profiel foto van kaatjecanada
Uit je hart geschreven denk ik zo. En toch is het heerlijk al het 'hele spul' er is nietwaar? Zolang het dak er nog opblijft en de fundamenten (niet minder belangrijk) heel is er niets aan de hand.

'Tt Kwam idd. zo uit mijn hart,via mijn vingers uit het toetsenbord rollen. En als iedereen er is -9 man + 3 honden extra- geniet ik optimaal natuurlijk. Dank voor je reactie en het lezen, kaatjecanada. Groet van mij.

Bij ons was het voor het eerst twee weken geleden: 7 volwassenen en drie kids (de oudste net twee); eten slapen etc. Maar ik zou het niet willen missn.
Oplossing: op visite gaan bij de kinderen zelf !

Doe ik ook regelmatig. Maar ze allemaal te mogen ontvangen, is voor mij één groot feest. Ondanks alle drukte en een huis dat op ontploffen staat. Leuk dat je ook dit gediggie kwam lezen. Dank hiervoor en het advies en je wuivende armen, jongeman.

P.S. Mijn beste diggie vind ik zelf: "Het regent..." en "Troost"