Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Met onbekende bestemming, deel 14


Geschreven door naiche
15 mei 2012 00:06
Categorie: Vervolgverhaal

vorig deel: Met onbekende bestemming, deel 13
volgend deel: Met onbekende bestemming, deel 15

Leestijd: ca. 4 min.
Aantal keer gelezen: 1182 Aantal reacties: 13
Aantal leden : 1
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Wat voorafging: Anne wroet in het leven van Missy en stuurt haar broer een berichtje. Ze verwacht niet dat hij erop zal reageren. Nadat Wayne en zij allebei een anoniem telefoontje hebben gehad waarin Anne bedreigd is, blijft Wayne bij haar slapen. 's Nachts brandt de loods van Boyd uit.  Wayne vertrekt maandagochtend hoestend en proestend naar Santa Barbara, nadat hij Anne een honkbalknuppel heeft gegeven om zichzelf te kunnen verdedigen.


Twee dagen later vond ik tot mijn verrassing ’s morgens een lang bericht van Marek Brannellec, de broer van Missy. Hij deed alsof ik een goede vriendin was, zo uitgebreid en vertrouwelijk was het bericht. Hij schreef dat hij sinds haar verdwijning niets van haar had gehoord. De laatste keer dat ze contact hadden gehad leek ze zichzelf niet. Ze was een stuk drukker dan anders en hij had het idee dat ze zich ergens zorgen om maakte. En dat er een man in haar leven was. Ze was nerveus, struikelde over woorden aan de telefoon en was bijna in tranen uitgebarsten nadat hij had gezegd dat hij van haar hield en dat ze altijd bij hem terecht kon als er wat was. Hij was erg bezorgd over haar, maar had het te druk om zelf op onderzoek uit te gaan. Missy was volgens hem een heel leuke meid met een druk sociaal leven en veel vrienden. Hij had het raar gevonden dat ze naar Salley verhuisd was, maar hij had er wel vrede mee gehad. Al zijn andere broers en zussen woonden nog steeds in San Diego of nabije omgeving.
Marek had een beetje last van verbale diarrhee bedacht ik. Ik wist van hem nu al meer dan ik van Nick en Wayne samen wist. En opeens stak me dat. Ik wilde meer weten van de mannen met wie ik omging. Ook van Nick, hoewel hij langzamerhand wat naar de achtergrond begon te verdwijnen. Wayne was in de buurt, hij was attent en lief en ik was heel hard bezig stapelgek op hem te worden.
Ondertussen kon ik Nick niet vergeten, hij bleef in mijn gedachten rondspoken. Om horendol van te worden.
Ik ging verder met mijn gewroet in Missy’s leven. Ik vond informatie over haar middelbare school, haar sportprestaties en haar werk. Ik bekeek haar facebookpagina nog eens en vond uit dat er verschillende mensen uit Salley in haar vriendenlijst stonden. Onder andere Boyd, die weer gelinkt stond met zijn broer Dean. De twee hadden allebei een beperkt toegankelijk profiel. Boyd had mij een vriendschapsverzoek gestuurd dat ik finaal genegeerd had, maar het stond nog open. Ik besloot zijn verzoek te aanvaarden, alleen om te kijken wat hij allemaal op zijn prikbord postte. Ik kon hem daarna zo weer verwijderen en zelfs blokkeren als ik wilde.
Nadine belde met de mededeling dat ze niet in de gelegenheid was om te komen. Ik moest mezelf maar redden en de omzet in een sealbag in het vriesvak van de koelkast in de keuken leggen. Ze zou het ’s avonds wel ophalen. Ik vond het wel lekker rustig dat ze me niet op de handen kwam kijken.
Ik richtte me weer op Boyds facebookpagina. Hij had nog meer vrienden dan Marek, 1011 inclusief mij. Populaire jongen!
Helaas stond er maar weinig informatie op zijn profiel en zijn prikbord was bezaaid met spelletjesverzoeken en hier en daar een youtube video en wat rare foto’s. Geen enkele reactie op dingen die Missy gepost had, geen enkele reactie van Missy op dingen die hij erop gezet had. Een dood spoor. Ik verwijderde hem uit mijn lijst en blokkeerde hem ook meteen. Hij zou nu misschien zien dat ik zijn verzoek had geaccepteerd, maar hij had zoveel vrienden dat hij me niet zou missen dacht ik. En anders maar wel. Het interesseerde me eigenlijk geen zier wat hij van me dacht.
Ik werd opgeschrikt uit mijn gedachten door de winkelbel. Een van de vaste klanten kwam voor olijven en wat Franse kaas. Het normale recept. Na de eerste klant kwam de stroom goed op gang. De rest van de middag liep ik te rennen en te vliegen om iedereen van dienst te zijn. Toen ik eindelijk de deur op slot had gedaan en een kop koffie in wilde schenken, rammelde iemand aan de deur. Van schrik liet ik de koffiepot bijna uit mijn handen vallen. Ik verwachtte dat het een late klant was die wel weer weg zou gaan en ging verder met mijn bezigheden. Degene die aan de deur stond was echter volhardend. Voorzichtig keek ik om het hoekje en toen ik zag wie het was verslikte ik me bijna in de hete vloeistof.
Boyd. Hij bonsde met een boos gezicht op de winkeldeur. Ik gebaarde dat hij weg moest gaan en mimede dat we gesloten waren. Hij was echter niet te vermurwen. Hij bleef rammelen en bonzen. Ik stak mijn hand naar hem op, deed het licht uit en verdween weer in het keukentje achter de winkel. Daar was een achterdeur die uitkwam op een steegje, maar waar dat op uit kwam wist ik niet. Ik ging altijd door de voordeur. Opeens bedacht ik dat Boyd misschien wist van deze uitgang en ik controleerde snel of de deur op slot was. Ook in de keuken deed ik het licht uit. Ik verstopte me in een hoek waarvan ik zeker wist dat Boyd me niet zou kunnen zien als hij door de achterdeur naar binnen keek. Het duurde maar even tot hij inderdaad op die deur begon te bonken.
“Ik weet dat je daar zit. Laat me binnen. Ik moet met je praten!” Hij klonk opgefokt.
Ik bleef stil zitten waar ik zat en hoopte dat hij wegging. Dat hij er op een bepaald moment van overtuigd raakte dat ik weg was. Maar Boyd zou Boyd niet zijn als hij niet volhardend was.
“Kom op nou! Ik moet je spreken over dat vermiste meisje. Ik weet dingen over haar die niemand hier weet.”
© naiche. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Hilda
Ik vind het bijzonder spannend en heb het weer graag gelezen. Prachtig geschreven! Missy was volgens hem een hele leuke meid = heel leuke meid

Ik ga het aanpassen Hilda.
Verdikke, wat een cliffhanger. Ik wil meer! Ze is wel heel erg onder de indruk van die Boyd. Eerst laat ze bijna de koffiepot vallen en vervolgens verslikt ze zich bijna in haar koffie. Ik vind beide dingen samen misschien nét iets te veel. Ik denk dat als ze dat gerammel hoort en de pot bijna laat vallen, ze onmiddellijk gaat kijken en niet zozeer eerst haar kopje verder uitschenkt en een slokje neemt. Maar dat zijn details :-d. Verder weer bijzonder graag gelezen!

Je hebt een punt Bella Donna, ik heb daar zelf mee zitten worstelen. Ze gaat geen koffie inschenken.
Profiel foto van Henny
Sodeju, wat een spannend vervolg! Nu vraag ik me toch alf wat Boyd weet. Of het verstandig is dat Anne de deur opend is nog maar de vraag...

tja, maar slimme meiden doen soms ook domme dingen, dus het is even afwachten Henny.
Profiel foto van Wee
Oef ... Níet open doen!!! x

zie opmerking bij Henny:-d
Profiel foto van Cojo
Hij mag ondanks alles binnenkomen, en wat een einde, zo slaap ik weer niet!

hahaha, morgen het volgende deel hoor. Een nachtje zonder slaap moet kunnen toch?:D
Gesloten is gesloten ! Potverdorie, hij moet morgen maar terugkeren...

neeeeeee, helemaal niet terugkomen!

toch wel ! het moet spannend blijven ! Misschien vloeit er wel bloed...
Lap ! Het is zover... In de spotlight. Nu volgen ontegensprekelijk vervelende telefoontjes van uitgevers, uitnodigingen voor praatprogramma's, openingen van winkelketens, handtekeningsessies,... Het is je van harte gegund !!

Ik zit de hele dag al met smart te wachten. Misschien moet ik mijn telefoonnummer eronder zetten?

Ik zou beginnen met de eerste vier cijfers !

oké
Profiel foto van ragazza
Brrr, de spanning stijgt... alweer :-d
Profiel foto van Stella Nomara
Oh boy, oh boyd. Het eerst zo rustige begin, met veel ontdekkingen, gaat weeer energie vreten! Wat moet die Boyd van Anne? Niet opendoen meiske.
Profiel foto van Adje
Zo... Dat wordt een moeilijke keuze voor Anne. Benieuwd of ze toch met hem gaat praten. Goed deel weer, ik ga snel door
Profiel foto van willy
Tja hoe graag wil Anne de oplossing weten en hoe dapper is ze? Ik schat in dat ze de deur opent. Op naar het volgende deel.
Profiel foto van ryara
Ze kan moeilijk de hele nacht daar blijven zitten. Ze doet er beter aan om zogenaamd de politie te bellen en hardop te zeggen dat ze zich bedreigd voelt, of zichzelf heeft ingesloten of zoiets. Dan krijgt ze hulp en is Boyd afgeschrikt (of afgeschrokken? ) Ze moet trouwens toch die politie eens bellen over haar vondst, of anders moet je er eens een alinea aan besteden om uit te leggen waarom ze dat niet doet.

daar moet ik eens goed over nadenken.
Profiel foto van haarle15
Ik denk dat het een instinker is, want waarom zou hij daar nu opeens mee naar buiten komen. Politie bellen, want een hele nacht daar blijven is ook geen optie.