Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Treinen en seinen


Geschreven door Stella Nomara
24 april 2012 21:10
Categorie: Ervaringen

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 1598 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk


Na het digitaliseren van al onze foto’s en later ook onze homevideo’s, begon echtgenoot Mees zich al aardig thuis te voelen in het digitale tijdperk. Verwonderd over de vele moderne technieken wilde hij verder gaan dan foto’s en films op DVD’s branden. Zo vernam hij, dat je ook een modelspoorbaan kan digitaliseren. Dat houdt niet in dat de treintjes gescand en op een DVD terecht komen, maar vanuit een centrale, digitaal aangestuurd worden met behulp van een speciaal software programma.
Al snel werden onze avonden gevuld met ellenlange discussies, overwegingen en besluitvormingen. Onze gespreksstof zou voor veel toehoorders onbegrijpelijk zijn geweest. De begrippen: bezet- en terugmelders, wisseldecoder, en kop-staartbotsing vlogen tijdens onze gesprekken als irritante vliegen door de lucht. Maar praatjes vullen geen gaatjes en de daad moest bij het woord gevoegd worden.

Natuurlijk ging Mees niet over één nacht ijs. Hij downloadde stapels handleidingen, printte die en sloeg aan het studeren. Toen hij een keuze had gemaakt moest al het materiaal nog aangeschaft worden. Aangezien de eerste leverancier verstek liet gaan met het afleveren van de goederen, maakten wij in januari 2010 een reisje naar Aken (Duitsland). Die leverancier had het benodigde materiaal wel in voorraad. Nu al het materiaal voorhanden was, kon Mees beginnen met de aanpassingen aan zijn spoorbaan. Dat was natuurlijk niet in één dag gepiept. Daardoor kwam het dat ik dagenlang alleen mijn dagen moest doorbrengen. Slechts bij de maaltijden én in bed kon ik van de aanwezigheid van Mees genieten. Maar het hield hem wel van de straat en uit de kroeg.

Vele weken later waren de meeste aanpassingen gerealiseerd en kon een proefrit met één van de treinen gemaakt worden. Zonder slag of stoot, stoppend wanneer het moest en gebruikmakend van de blokbeveiligingen, kwam de proeftrein zonder te ontsporen, heelhuids aan op het station. Daarna werd er met alle treinen proef gereden. Na het genezen van enkele kleine kinderziektes kon het hele spoorwegnet veilig worden verklaard. Ongelukken veroorzaakt door het rijden door het rode sein is nu iets uit een grijs verleden. Zodra dat toch zou gebeuren treedt het blokbeveiligingssysteem in werking. Ook ongevallen door seinstoringen behoren nu tot iets uit de middeleeuwen. Alles wordt centraal geregeld. Slechts ontsporingen, door te snel rijden, komen nog wel eens voor. Vooral op de wisselstraten. Toch maar snelheidsbegrenzers installeren?
Dankzij de digitale aansturing van de treinen, in combinatie met het software programma “Koploper” op zijn laptop, heeft Mees op zijn modelspoorbaan nu geen storingen en/of ongevallen met fatale afloop meer. En dat alles zonder machinisten. Met de opbouw van de spoorbaan en bijbehorende landschappen is hij ruim vijftien jaar bezig geweest. Echter het beveiligen met digitale componenten nam een maand of vier in beslag. Lang?

De Belgische en Nederlandse spoorwegen bestaan al veel langer en nog steeds gebeuren er ernstige treinongelukken met dodelijke afloop. Waarschijnlijk door de vele aangekondigde en niet aangekondigde stakingen, hebben er in België de laatste tijd weinig ongelukken plaatsgevonden. Maar even zo goed staat België, qua treinongelukken, op de twaalfde plaats van de 27 EU landen, meldde het dagblad “De Tijd“. Niet iets om trots op te zijn. Het is ook bekend dat in België, maar ook in Nederland, elk jaar opnieuw méér treinen door rood licht rijden. In 2009 was dat in België 97 keer, een nieuw record. Op zijn vroegst in 2013 zullen in België de treinen automatisch stoppen als een machinist door rood licht rijdt. (Bron: De Standaard / VRT)
Wij snappen hier niets van. Waarom kan een echt spoorwegennet niet zo veilig worden als de modelspoorbaan van Mees? In deze tijd, waarin men gebruik kan maken van de modernste technieken, is het nog steeds mogelijk om door een rood sein te rijden. Seinstoringen worden niet of te laat opgemerkt en de treinen rijden nog vaak te hard op de wisselstraten. De handen van Mees jeuken om, te beginnen met België, de spoorwegnetten aan te pakken, op dezelfde manier als hij bij zijn eigen modelspoorbaan heeft gedaan.
Helaas heeft hij daar geen tijd voor: hij is nu met pensioen!


 

  


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Goed idee, hier gebeurde pas weer een behoorlijk ongeluk met veel gewonden en 1 dode. Rood 'gemist' , maar ik zal niet oordelen, misschien zal ik ooit ook zo'n fout maken. Laat Mees maar snel beginnen.

Ik zal hem aan het werk zetten, cojo. Of hij er tijd voor vrijmaakt is aan hem :-) Dank voor je bezoekje en je reactie.
Profiel foto van naiche
De pensioengerechtigde leeftijd is omhoog gegaan hoor, dus wat staat hem in de weg om weer aan de slag te gaan?:D Vele weken later waren de meeste aanpassingen toegepast - misschien toegepast vervangen door gerealiseerd? Daardoor kwam het, dat ik dagenlang alleen mijn dagen moest doorbrengen. - Daardoor kwam het, dat ik me dagenlang alleen moest vermaken? Na het genezen van enkele kleine kinderziektes kon het hele spoorwegnet veilig kon (mag weg) worden verklaard.

Gelukkig werkt het niet met terugwerkende kracht. Anders zou Mees weer naar zijn "baas" moeten en daar zit hij echt niet op te wachten. Foutje zijn verbeterd behalve je tweede suggestie, die had ik bewust zo geformuleerd. eigenwijze Stella dus. Dank voor het lezen en je reactie, naiche en natuurlijk voor je correcties.
Herinner ik me goed dat dit verhaal ooit al op de Verhalensite heeft gestaan, of zien mijn aftakelende hersenen zaken die er niet zijn? Hoe dan ook, schitterend uitgewerkt verhaal in de serie: "Hoe hou ik mijn man bezig, zodat hij niet voor mijn voeten loopt terwijl ik rustig...". Chapeau voor de niet aflatende inzet van Mees om bij te blijven met de steeds maar veranderende techniek ! (die vaak een hard leven lijdt ;-) )

ik woul (die vaak..) naast de naam van Mees zetten, maar mijn secretaresse...

Jouw hersenen werken nog perfect. Ik heb het alleen bewerkt en gedeeltelijk herschreven met de hier (=WebTales) opgedane tips en schrijfadviezen. Heb geen medelijden met Mees, hij kan niet stilzitten en vindt het leuk om zijn vermoeide hersenen nog iets nieuws te leren. Goed idee, die serie. Ik zal het opnemen met mijn uitgever :-) Hé, jongeman, bedankt voor je leuke reactie het lezen en het zwaaien met de seinarmen. Ontslaan! die secretaresse.
Profiel foto van beppie
Tja, ieder zijn hobby en inderdaad, het houdt hem van de straat af (giggle). Goed uitgewerkt verhaal. En actueel, na het recente treinongeval in Nederland. Ongelooflijk dat de machinisten gewoon een rood sein negeren, terwijl ze toch verantwoordelijk zijn voor zoveel mensen. Daar begrijp ik dus echt niets van. - Ons gespreksstof > onze - Na het genezen van enkele kleine kinderziektes kon het hele spoorwegnet veilig kon worden verklaard. > 2e 'kon' mag weg

Fijn dat je het een goed uitgewerkt verhaal vind. Dat doet mij deugd. Ook wij verbazen ons nog steeds over al die misstanden bij sommige spoorwegmaatschappijen. é ga ik veranderen, 3kon3 teveel is ook verbeterd. Heb lang zitten dubben over "ons" of "onze" ik dacht gespreksstof is e.v. Dank voor je visite en je reactie, beppie en natuurlijk voor de correcties.
Profiel foto van Adje
Pensioen of geen pensioen, Mees moet wel zijn verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij opnemen hoor. Onze spoorwegen zullen wat blij zijn met zo'n expert in hun rangen. Ze moeten hem maar carte blanche geven én een budget dat het invoeren van al die technische en digitale snufjes mogelijk maakt. Met veel plezier gelezen, Stella.

Ik zal Mees een schop onder zijn r..t geven, maar ik denk niet dat hij zich daar wat van aan zal trekken. Hij voelt zich "machteloos" tegenover de maatschappijen. Leuk, dat je het met veel plezier hebt gelezen, Adje. Dank voor de zwierige (sein)armen, het lezen en je geinige reactie.
Profiel foto van Jan
Deze kon ik al, maar hij blijft leuk en helaas maar al te waar.

Leuk datje hem toch weer hebt gelezen, Jan. Dank hiervoor. En het is maar al te waar.
Profiel foto van Hilda
Zo te lezen heeft Mees zijn roeping gemist. Er zou nog heel wat van hem geleerd kunnen worden. Een actueel stukje, dat zo te lezen al eerder actueel was. Graag gelezen, Stella. Daardoor kwam het, dat ik dagenlang alleen mijn dagen moest doorbrengen. = komma kan weg. 'mijn dagen' zou in deze zin ook weg kunnen.

Lees ook mijn reactie bij naiche over die dagen :-) In het echt zal het waarschijnlijk niet zo kunnen als bij Mees, maar toch...er moet en kan nog veel verbeterd worden. Dank voor je (sein) armen het lezen en je reactie, Hilda

Ik citeer: "Eigenwijze Stella dus." :lol:

De komma heb ik wel verwijderd, hoor!

Dan valt het mee met jouw eigenwijzigheid :D (zoen)
Profiel foto van ryara
Leuk verhaal, leuk opgeschreven. Ja, zou het nou voor 'echhie'zoveel moeilijker zijn dan bij een modelspoorbaan? dat ik dagenlang alleen mijn dagen moest doorbrengen. Gekke zin door dat je tweemaal 'dagen' gebruikt. Wij snapten hier niets van.] Deze zin komt beter tot zijn recht als je hem in de tegenwoordige tijd zet.

zie mijn reactie bij Hilda, ryara. Fijn om te horen dat je het een leuk verhaal vindt en ook nig leuk opgeschreven. Dank voor deze complimenten. Zin:wij snapten... = aangepast. Dank voor de tip!
Profiel foto van Wee
Het sein stond hier op rood, vandaar mijn wat late reactie. Heb niets aan alle bovenstaande feeds toe te voegen. Goed verhaal en fijn lezen. Jouw man heeft veel geduld, om dat allemaal zo op te bouwen en uit te werken. Ik had alles al lang door het raam gekieperd. x

Zo laat ben je nou ook weer niet, Wee. Fijn om te lezen dat je het een goed verhaal vind. Mees heeft een, soms irritant, ijzig geduld om iets voor elkaar te krijgen, in tegenstelling tot ondergetekende. Dank voor je leuke reactie, het lezen en je wapperende seinarmen.
Profiel foto van Henny
Ik vroeg mij af waarom ik geen reactie van je terug kreeg, op mijn reactie. Had ik mijn reactie blijkbaar niet verstuurd. :-D Blijft een leuk verhaal en ja, Mees mag wel tips aan de spoorwegen geven voor betere veiligheid. Weet hij ook een oplossing voor de vierkante wielen? :-d

Doos, ik reageer toch altijd terug! Jij kende dit verhaal dus ook al? Mees heeft contact gezocht met de spoorwegen in Nederland en België en zijn adviezen in een disier gestopt :-) Vierkante wielen? Gewoon vervangen door deugdelijk materiaal, zoals ze dat ook in Zwitserland gebruiken. Dank voor het herlezen, je reactie en de wapperende handjes, Henny.

guttegut, gaat ze nog schelden ook. Ik zou het NIET pikken Henny. Juliette, gedraag je!!

Naiche, daat sta ik boven. Het arme schaap weet niet beter. :-D

Ben behoorlijk blond, vandaar. Groet van Madonna.
Profiel foto van willy
Ik weet niet of ik dit verhaal ooit op de VS heb gelezen, als dat wel zo is mankeert er wat aan mijn geheugen, want ik herinner me het verhaal niet. Voorlopig, in elk geval tot het tegendeel bewezen is, ga ik ervan uit dat ik het niet gelezen heb. Zou het dan vast onthouden hebben.

Het heeft idd. op de VS gestaan. Het is slechts herschreven met de schrijftips die ik de afgelopen maanden mocht ontvangen. Daardoor heeft het waarschijnlijk een metamorfose ondergaan. Alsnog dank voor alles, Willy.
Profiel foto van haarle15
Voordat een log lichaam reageerd, zijn er al vele treinen gepasseerd. Wel goed onder woorden gebracht.

Wat grappig dat je dit stukkie alsnog hebt gelezen, Martin. En dat je het dan ook nog goed onder woorden gebracht vindt, doet me deugd. Dank hiervoor en ook voor je zwaaiende armpjes.