Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Bezorgen en/of ophalen?


Geschreven door Stella Nomara
18 april 2012 20:30
Categorie: Ervaringen

Leestijd: ca. 4 min.
Aantal keer gelezen: 1707 Aantal reacties: 17
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
 
Echtgenoot Mees had al vaak bij “Het Bedrijf” besteld. Die artikelen werden daarna snel en zonder problemen bezorgd. Zo ook een keer in februari 2010. Bij nadere inspectie van het bestelde, kwam hij tot de ontdekking dat iets niet aan zijn verwachting voldeed.
Netjes binnen de termijn maakte hij een telefonische melding bij “Het Bedrijf” dat er een retourzending bij hem opgehaald kon worden.
“Komt voor elkaar, meneer”, antwoordde de dame van de afdeling pakjesophalen,“woensdag wordt het pakje bij u opgehaald door “PDP” uit België, die het dan overdraagt aan “ZXY” uit Nederland. Het bedrag van de creditnota wordt dan zo spoedig mogelijk aan u overgemaakt”.
Het ophalen van het pakje gebeurde een dag later dan afgesproken. De chauffeur vertoonde een verwarde indruk, nu hij een pakje moest ophalen in plaats van bezorgen. Hij had gelukkig nog wel de tegenwoordigheid van geest om het retourbonnetje aan Mees te geven.
 
Twee weken gingen voorbij, waarin ik bijna dagelijks onze diverse bankrekeningen checkte of het geld al gecrediteerd was. Ik zat én zit graag op mijn centen. Toen er na drie weken nog geen euro was overgemaakt, moest Mees van mij maar eens informeren bij “Het Bedrijf” om te vragen waar ons geld bleef van de creditnota. Nadat alle gegevens waren gecontroleerd sprak de dame van de afdeling geldterugstorten:“Komt voor elkaar meneer, nog een klein weekje geduld”.
Twee dagen later stopte een bestelwagen van “PDP” voor onze deur. De onderkaak van Mees bereikte het niveau van zijn hielen toen hij zag dat het pakje, dat de chauffeur aan hem wilde overhandigen, hetzelfde was als dat hij twee weken daarvoor had laten ophalen. Uiteraard weigerde Mees om het pakje in ontvangst te nemen. De chauffeur begreep de weigering en verdween als een geslagen hond. Mees ging weer bellen met “Het Bedrijf”. Natuurlijk moest hij de hele geschiedenis weer opnieuw uitleggen. De dame van de afdeling geweigerdepakjes antwoordde: “Komt voor elkaar meneer, nog een klein weekje geduld”.
 
Vier dagen later kwamen wij thuis van ons wekelijkse uitje (=boodschappen doen). Bij het naderen van de voordeur zag ik dat Mees wit wegtrok, waarna zijn huidskeur veranderde tot ziekelijk paars. Ik volgde zijn gebiologeerde blik en barstte van ongeloof in een schaterende lach uit. Wat stond daar opengemaakt, verfrommeld en voorzien van zes etiketten voor de deur? Juist ja, het pakje dat al eerder door ons als retourzending was aangeboden.
Nadat Mees enigszins was gekalmeerd, telefoneerde hij wéér met “Het bedrijf” om zijn beklag te doen. Hij vertelde de dame van de afdeling ontstemdeklanten, dat hij op zijn zachts gezegd lichtelijk ontstemd was over de gang van zaken. Met wederzijdse goedkeuring kwamen zij overeen dat het pakje opnieuw bij ons opgehaald zou worden door “PDP”.
“Wanneer?” vroeg Mees.
“Dat laat ik u over een half uurtje weten”, antwoordde de dame en bijna had zij er aan toegevoegd: Het komt allemaal voor elkaar, meneer. Gelukkig voor haar zei ze dat niet, want zij belde niet terug. Dat deed ze de volgende dag met de boodschap dat de dag daarná het pakje, wederom, opgehaald zou worden. Vol spanning keken wij uit naar die dag. We hadden het voornemen om de chauffeur van de besteldienst duidelijk verstaan te geven, dat wij het pakje nooit en te nimmer weerom wilden zien. De chauffeur kwam niet! Bij navraag bij “Het Bedrijf”, waar Mees natuurlijk weer zijn verhaal deed, zeiden ze dat de chauffeur van “PDP” was vergeten om het bij ons op te halen. Het zou de volgende dag gebeuren!
 
In afwachting van het oplossen van de misstanden, liet de afdeling klantiskoning weten dat zij Mees toch graag als klant wilde behouden. Zij stelde voor om bij zijn volgende bestelling vijf procent korting te geven én geen verzendkosten in rekening te brengen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en rap bestelde Mees een waslijst van artikelen, want het was gebleken dat bezorgen geen probleem was voor “PDP”. Het verschuldigde bedrag zou verrekend worden met de creditnota van de retourzending. Wanneer die bij “Het Bedrijf” zou arriveren wist niemand. Toch werd onze retourzending alsnog opgehaald.
 
Toen de man onze lange, steile oprijlaan opkroop, reageerden geen van de honden. Zij waren al zo aan hem gewend geraakt, dat zij hem als gemeengoed beschouwden. Op mijn opmerking dat wij het pakje nooit meer wilden zien, antwoordde de chauffeur: “Ik ook niet, tis mijn fout niet”.
Wij gaven hem het voordeel van de twijfel. Iedereen is immers onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. En dan nog zonder gerede twijfel. Zou de man de moed hebben om binnenkort het pakket met de nieuwe artikelen voor Mees te bezorgen of zou hij denken dat het weer de retourzending is? Hopelijk niet, anders zou dit keer ook de bezorging een hoop rompslomp geven.
Drie dagen later stond onze vaste chauffeur van “PDP” wéér bij ons op de stoep. Een beetje weifelend en schaapachtig lachend, overhandigde hij de bestelling. Hij verwachtte blijkbaar dat hij ermee om de oren zou worden geslagen. Mees verzekerde de brave man, dat het goed was. De man nam snel het hazenpad en rende in galop de lange, steile oprijlaan af.
 
Aangezien de retourzending nog steeds niet bij “HetBedrijf” was aangekomen, bleef de creditnota ook achterwege. Ik had me er al bij neergelegd dat het misschien te zijner tijd een leuke aanvulling op ons pensioen zou worden.
Pas half april kon er melding gemaakt worden dat het pakje eindelijk in het hoofdmagazijn als retourzending was aangekomen. De dame van de afdeling geldterugstorten beloofde dat het geld zéér binnenkort op onze rekening gestort zou worden. Maar wachten op je geld is niet mijn sterkste kant. Zodoende nam Mees van de gelegenheid gebruik om opnieuw een bestelling te plaatsen mét korting en zonder verzendkosten. Het bedrag van die bestelling werd met de nog openstaande creditnota verrekend. En zo kwam alles, na drie maanden, toch nog goed.
 
Nu ik al deze herinneringen heb opgehaald, kom ik tot de ontdekking dat het hele gedoe ons veel soesa heeft bezorgd. 

© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van beppie
Geweldig verhaal. Tjonge jonge, wat een gedoe. Ik moest zo lachen om al die namen die je voor de desb. afdelingen verzon. Gelukkig is alles uiteindelijk nog goed gekomen. Moedig van Mees, dat hij een nieuwe bestelling plaatste. Ik geloof niet dat ik dat nog gewaagd had. Heel graag komen lezen.

Ik ben blij dat ik je aan het lachen hebt kunnen maken met dit stukkie. Er is ook gee woord van verzonnen (behalve de afdelingsnamen) Ik vind het fijn dat je het met twee armen kon waarderen. Dank voor alles, beppie.
Profiel foto van Cojo
Een heerlijk verhaal waar ik natuurlijk met volle teugen van genoot. Storend vind ik de vetgedrukte woorden, ik denk dat dit het effect van de vele fouten die gemaakt zijn juist verzwakt. Ik dacht zelfs even dat dit een workshop les was, waarin die woorden vaak gebruikt moesten worden.

Fijn dat je van dit stukkie hebt genoten, cojo. Dde vetgedrukte woorden heb ik subiet veranderd. Dank voor het lezen, je reactie en je armen.
Profiel foto van Adje
Net als Cojo, dacht ik ook telkens ik een vetgedrukte ' bezorgd of opgehaald ' tegenkwam aan een workshop - dingetje. Wellicht dient het om de titel te 'bevestigen', maar je verhaal heeft dat echt niet nodig, het leidt alleen maar af... Pas toen ik dat 'vette' ging negeren, kwam de kwaliteit bovendrijven. Jeetje, Stella, wat heb je me aan het lachen gebracht. Echt een 'vet' verhaal (y)

Alweer iemand aan het lachen gemaakt. De "vette" woorden zijn weg. Ik had niet gedacht dat dit stukkie zo zou aanslaan. Dank voor je positieve reactie, he tlezen en de armen, Adje.

Staat veel mooier zo, Stella en gefeliciteerd met dat lampionnetje (hoera)
Profiel foto van Wee
Genoten van je verhaal :) x

Des te beter. Dank voor je waarderende armen, Wee en het lezen, natuurlijk.
Je kunt niet zeggen dat dit pakketje geen reis heeft gemaakt ! Zou het niet kunnen zijn dat Mees wat sukkelde met zijn kennis van de Franse taal :) ??

Het is inderdaad een bereisd pakketje geworden. Het lag niet aan Mees, want "Het Bedrijf" is een Nederlandse firma en Mees spreekt uitstekend ABN. Dank voor het uitbundig zwaaien, het lezen en je reactie, jongeman.
Profiel foto van beppie
In de spotlight (applaus2)

Merci, beppie
Profiel foto van Hilda
Haha, Stella, ik lig hier dubbel (sorry, leedvermaak). Je moet het opsturen naar "Het Bedrijf". :lol:

Heb je jezelf alweer rechtop kunnen krijgen? Als ik het opstuur zal Mees nooit meer als "klantiskoning" behandeld worden, ben ik bang. Dank voor je leuke reactie, het lezen en de armen, Hilda.

Mees zou inmiddels als "klantiskeizer" behandeld moeten worden, zelfs na het opsturen! (zoen)
Profiel foto van Jan
Ik ben ooit acht jaar lang koerier geweest. Neem van mij aan dat de bezorger zelf geen enkele blaam treft. De gekste dingen heb ik meegemaakt met bedrijven als Dell computers en UPC kabeltv. Er waren soms mensen die mij te lijf wilden gaan voor de stommiteiten van dat soort bedrijven.

De koerier kon er niets aan doen. De fout lag bij het distributiecentrum van "Het Bedijf". Wij zijn de koerier echt niet te lijf gegaan, daar zijn we te beschaafd voor.:-) Dank voor het lezen en je reactie, Jan.

Dat was in Zaandam en dan weet je het wel.
Profiel foto van Jan
Dat vergeet ik nog de dikke letters en schuinschrift maken het geheel rommelig en dat is zonde van het verder leuke verhaal.

Vettte letters zijn weg, cursieve gesproken zinnen mag toch? Dank dat je het een leuk verhaal vindt.

Alles mag van mij, want ik geef alleen een strikt persoonlijke mening.
Profiel foto van Henny
Je zou er het heen en weer van krijgen. Tenminste, de bezorger. Wel leuk onder woorden gebracht, maar ik zou daar écht niets meer kopen. :D

De bezorger kreeg ook echt het heen en weer, evenals het pakketje. We hebben daarna nog vaak wat besteld en gelukkig nooit meer problemen gehad. Het was niet nodig om het retour te zenden! Dank voor je reactie, je armen en het lezen, Henny
Profiel foto van ryara
Soms is het de wet van Murphy, dingen blijven dan steeds maar fout gaan. Ik had er met het uitgeven van mijn laatste boek ook last van. Maanden heeft het geduurd. Ik heb met je te doen. Je verhaal is sterk genoeg om geen dokgedrukte woorden te hoeven gebruiken. Vertrouw op je vertelkunst.

hahaha, terwijl ik mijn reactie schreef heb jij al die vette woorden veranderd...(y)

Schitterend verhaal Stella, wat ik zo leuk vond waren de volgende afdelingen: Afdeling pakjesophalen Afdeling geld terugstorten Afdeling geweigerde pakjes Afdeling ontstemde klanten en Afdeling klant is koning. Dat bedrijf moet veel mensen in dienst hebben. Graag gelezen en een groet.

Kees, als je reageert, moet je dat niet onder de reactie van een ander doen, maar een eigen reactie plaatsen. Dat is 'zoals het hoort', maar ook veel handiger voor de schrijvers.

sorry, mijn fout.

@ryara: ja ik was snel met het veranderen van de vetgedrukte woorden (hahahahahaha) Vervelend dat je zo een last had met uitgeven van je laatste boek. Ik zal voortaan op mijn vertelkunst vertrouwen. Dank voor je positieve reactie en het lezen, ryara.

@Kees: Leuk dat je het een schitterend verhaal vind, Kees. Het is echt een groot bedrijf met veel diverse afdelingen. Degene die ik gebruikt heb, zijn verzonnen, de rest berust 100% op waarheid. Dank voor het lezen en je fijne reactie. Kees.
Profiel foto van naiche
"Het Bedrijf” om te vragen waar ons geld bleef van de creditnota - van de creditnota is hier overbodig Wat stond daar opengemaakt, verfrommeld en voorzien van zes etiketten voor de deur: juist ja, het pakje dat al twee keer eerder door ons als retourzending was aangeboden. -Deze zin is een beetje rommelig. Achter deur een vraagteken en met een nieuwe zin beginnen. Het laatste stuk vanaf 'dat al twee keer' is weer overbodig, omdat wel duidelijk is welk pakje er staat. In afwachting tot alle misverstanden opgelost zouden zijn - In afwachting van het oplossen van de misstanden rap bestelde Mees een waslijst met artikelen - waslijst van De laatste zin vind ik persoonlijk wat overbodig, je verhaal laat wat dat betreft geen twijfel bestaan. bleef de creditnota ook achterwege - die had je toch a?l Het wachten was toch alleen op het geld van die creditnota? Het was weer een verhaal om van te smullen en net als Beppie vond ik de namen voor de afdelingen meesterlijk verzonnen.

Dank voor je vele opmerkingen, naiche. Ik ga eens kijken wat ik daarmee ga doen. De creditnota zou pas opgestuurd worden als de retourzending terug was in het magazijn! Ik ben blij dat dit verhaal jou aan het smullen heeft gebracht. Dank voor alles, naiche
Profiel foto van magdalena
(giggle) heel herkenbaar!

Zijn wij tenminst niet alleen in de wereld van misverstanden. Dank voor je bezoekje, magdalena.
Profiel foto van ragazza
Sjonge, wat een gedoe! Leuk verteld, Stella (y)

Het was inderdaad een heel gedoe, ragazza, maar we hebben het overleefd :-) Fijn om te lezen dat je het leuk verteld vindt. Dank voor je reactie en het lezen.
Profiel foto van maarten54
Zulke dingen maken we hier gelukkig nooit mee... JKe heb er wel weer een fraai verhaalaan over gehouden. Ficiat met je spotlight

Het is een Nederlands bedrijf, Maarten! Ja, een leuk verhaal is het wel geworden volgens de reacties. Dank voor felicitatie, he tlezen en je reactie. Ik ben blij dat je weer actief bezig bent. Groet van Annelies.
Profiel foto van willy
Wet van Murphy, verzonnen namen voor afdelingen, meesterlijk verteld. Ik kan er niks meer aan toevoegen, alles is gezegd. Super.

Wat leuk dat je een inhalslag aan het plegen bent. Nou ik nog. Ben een beetje druk met andere, leuke dingen. Het is voor mij een compliment dat dit stukkie je kon bekoren.
Profiel foto van haarle15
Soms is het moeilijk te achterhalen waar het uiteindelijk mis is gegaan. Vooral als het over veel schijven gaat. Een vinkje, stempel of krabbel kan al een boel ellende veroorzaken. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.