Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Overwerken (Proza Les 05)


Geschreven door Stella Nomara
12 april 2012 12:17
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1594 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werkIngedient voor de proza workshop


“Hallo prinses, ik ben thuis hoor!”
“Nou, dat werd hoog tijd.”
“Hoezo? Je wist toch dat ik moest overwerken?”
“Ja, da-ag, dat zeg je iedere maandag en donderdag.”
“Ik kan er ook niets aan doen, het is de laatste tijd erg druk.”
“Druk? Hoe denk je dat ik mijn dag doorbreng?”
“Nou, eh, met stofzuigen en koken toch, prinses?”
“Stop, ik ben je prinses niet. Ik voel me meer een huissloof en je weet dat ik een hekel aan koken heb.”
“Is er nu wat te eten voor me?”
“Ja, natuurlijk. De liefde van de man gaat door de maag, toch?”
“Ik hoop dat het lekker is, want ik heb honger als een leeuw.”
“Zo lekker zal het niet meer zijn. Het staat al uren op een laag pitje te pruttelen.”
“Had het van het vuur gehaald, dan kon het nu in de magnetron.”
“Oh ja hoor, meneer weet het weer beter. Doe het anders voortaan maar zelf.”

“Kom, rustig nou, ga even bij me zitten, we moeten praten.
“Oh nee hè, dat zeggen mannen altijd als ze een buitenechtelijke relatie zijn aangegaan. Met wie ga jij iedere maandag en donderdag vreemd?”
“Maar prinses toch, waar heb je het over. Het is echt niet wat je denkt.”
“Echt niet wat ik denk? Wat is het dan wel, hè?”
“Nou, ik weet dat je een hekel hebt aan koken, daarom volg ik op maandag en donderdag een kookcursus, zodat jij nooit meer hoeft te koken”
“Kom hier kanjer, dan kan ik je een pakkerd geven.”


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van beppie
Kei leuk én duidelijk kaal dialoog! Is het autobiografisch soms (giggle)? Je zet de lezer eerst op het verkeerde been, waarna de clou dan toch voor de hand ligt (als je tenmiinste verder had gedacht dan je neus lang was). De onvrede van de vrouw komt goed uit de verf. Opdracht goed uitgevoerd wat mij betreft.

tis niet autobiografisch. Ik ken echtgenoot Mees nu 45 jr. Slechts 1x heeft hij aardappelen geschild! Ik ben blij dat het je goedkeuring kan wegdragen en dat de emoties duidelijk zijn. Dank voor je comment en hetl ezen, beppie.

hihihi - ik bedoel autobiografisch in de zin dat jij niet graag kookt? Tenminste dat heb ik begrepen uit eerdere verhalen?

Inderdaad, ik "haat" koken!
Profiel foto van Jan
Niet zo'n slim vrouwtje. Hij moet kennelijk elke maandag en donderdag overwerken (of wat anders). Moet ze niet net doen of ze het niet weet. “Hoezo? Je wist toch dat ik moest overwerken?” “Ja, da-ag, dat zeg je iedere maandag en donderdag.”

Ze is een beetje blond, dat vrouwtje, denk ik. Ze voelde wel veel nattigheid, door het vele overwerken van haar echtgenoot. Dank voor het lezen en je reactie, Jan.
Profiel foto van naiche
hahaha, zeker een cursus in de kookstudio van Charlotte. Daar bloeien liefdes op hoor!

Daar kan jij van meepraten! :-) Maar deze echtgenoot deed het uit liefde voor zijn vrouw! Dank voor je reactie en het lezen, naiche.
Profiel foto van Henny
Helemaal goed hoor. Duidelijk jaloersie in je kaaldialoog verwerkt. Arme man, neemt hij kookles en dan nog onenigheid. Ik begreep uit de vorige reactie dat hij gelukkig geen les neemt in de kookstudio van Charlotte. (eat)

Niet bij Charlotte maar bij de "Kook Het Zelf Club". Dat de jaloezie duidelijk bij je overkwam, doet me deugd. Dank voor het lezen en je comment, Henny.
Profiel foto van ryara
Hallo Stella Fijn dat je ook de opdracht hebt gemaakt. Het is duidelijk wie er aan het woord is, zonder dat je dat benoemt. Goed dus. In de op één na laatste zin ben je achter ‘koken’ een punt vergeten. Je voldoet aan de opdracht. Er is sprake van jaloezie in een relatie en er is een verrassende wending. Persoonlijk vind ik het inhoudelijk weinig om het lijf hebben, maar de opdracht was tenslotte ook niet bedoeld om er literaire hoogstandjes van te maken al zou dat mooi meegenomen zijn. De les van de cliché’s is in deze workshop-sessie komen te vervallen, maar ik vind dit wel een beetje cliché verhaaltje. Dom blondje, onnozele man, (walg). Geeft niets, voor de workshop is het prima, maar doe me dit niet aan in een gewoon verhaal, want dan sla ik het over. (a)

Het had ook niets om het lijf, slechts een keukenschort. Maar zo moest het van jou :-) Ik ben blij dat ik aan de opdracht heb voldaan. Dom blondje, onnozele man: inderdaad WALG. Ik zal proberen je dit niet in een gewoon verhaal aan te doen. Dank voor je uitgebreide reactie en dat je ook alles ziet. (de punt)

P.s. Nattuurlijk heb ik ook deze opdracht gemaakt. Ik wil immers zo veel mogelijk leren.
Profiel foto van ragazza
Hihi, leuk Stella (y) Het is natuurlijk zo dat we de opdracht kennen en dat we weten dat we in de maling worden genomen. Toch maakte je me nieuwsgierig naar wat uiteindelijk 'het overwerk' zou zijn. Voor mij was het ook heel duidelijk wie er aan het woord is en da's zeker niet altijd evident bij een kaal dialoog. Dus wat mij betreft zeker geslaagd!

Dank voor je positieve reactie, ragazza. Ik was erg benieuwd of het de goedkeuring kon dragen van anderen. En zie...Zelf vond ik het maar zozo. Maar ik schijn de opdracht goed vervuld te hebben en daar ging het tenslotte om.
Profiel foto van maarten54
Van mij ook een punt er bij. Prima les 5. Leuk gedaan

Heerlijk om weer wat van je te horen, Maarten. Dank voor je punt en je goedkeuring. Groet van Agneta.
Weer zo'n heerlijkerd, met een totale ommezwaai op het eind. Fantastisch, hoe je het telkens weer flikt !

Het moest zo van de juf, jongeman. Iets verzinnen blijft verschrikkelijk moeilijk voor mij. Met een opdracht luktdat veel beter. Dank dat je het hebt willen lezen, een reactie achterliet en me twee keer toewuift.

Je llijkt me niet het type dat altijd luistert naar de juf...
Dag Stella, Een heerlijke, vlotte dialoog waarmee je ons op het verkeerde been zet om te eindigen met een verrassende ontknoping. Dit smaakt naar meer (giggle)

Zie mijn reactie bij De Grote Schrijver Pablo Zarzuelo. Normaal ben ik niet zo creatief om iets te verzinnen. Mijn meeste stukkies zijn "waar gebeurd", hier en daar een beetje op smaak gebracht met wat peper en zout. Dank voor je lovende woorden en je twee zwaaiende armen, Prettig gestoord.