Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Voor de vuist weg


Geschreven door Runner
30 juni 2019 07:50
Categorie: Filosofie

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 84 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd anoniem ingediend, maar is inmiddels vrijgegeven
Voor de vuist weg
 
Het lijkt me heerlijk om zo voor de vuist weg te schrijven. De brandende vraag is dan natuurlijk of er dan een leesbaar verhaal op papier komt , want de gedachten zijn vaak erg wispelturig als er niet over een bepaald onderwerp gedacht wordt. Spontane interrupties die daarbij binnenkomen vormen de lijn van het vertelsel. Zo hoor ik nu een duif koeren en hoe lyrisch ik ook mag zijn over deze natuurlijke inbreng, stoort het me want de opborrelende gedachten wilde een andere weg bewandelen. Dat komt omdat je  denken de weergave vooruit snelt. Daarbij komt dat je verstaanbaar wil zijn voor degene die jouw gedachtenkronkel wil opnemen en dan moet je bij de les blijven. Al doende kom ik zo tot de ontdekking dat het nagenoeg onmogelijk is om consequent voor de vuist weg te schrijven en is het spontane besmet storend denken, een eigenschap waar de mens zo prat op gaat!
 
© Runner. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Vlot geschreven door iemand die snel afgeleid is.
Ik vind je schrijfstijl prettig, al vertelt dit verhaal niet heel veel.
Het is meer een constatering voor jezelf dan dat het een echt verhaal is.
Voor jezelf, als ik schrijf dan hoor ik de duif koeren, maar hij stoort me niet. De televisie kan aan staan, oom die heeft geen invloed. Ik zal niet schrijven wanneer mijn kleinkinderen er zijn, die vragen namelijk mijn aandacht en die heb ik dan niet voor hetgeen ik schrijf.
Nu nog raden wie dit heeft geschreven.
Profiel foto van maarten54
Ik heb werkelijk geen idee wie dit geschreven zou kunnen hebben. De rotzak houd het kort en wat vaag wat betreft zijn, of haar,  schrijf kunsten, maar ik doe ne gok:

Ik dacht nog wel even aan jou.

'Ze' wrijven het er gelijk lekker in hier :
Je hebt het fout!
Er is 1 keer fout geraden

 

Die kreeg ik ook<img src='img/smileys/sad1.gif' alt=':(' Title=':('>
Profiel foto van mobar
Het denken is altijd aanwezig.

Ik herkende de manier van redeneren.  <img  data-cke-saved-src='img/smileys/yes2.gif' src='img/smileys/yes2.gif' alt='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>' Title='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>'>
Profiel foto van esperanza
Mooi geschreven! Mobar in mij voor gegaan. Ik heb meteen gedacht dat dit werk van Henk -(Runner) moest zijn...
Profiel foto van Mien
Ik moest even aan Willem denken en aan goudvissen. Maar Runner, dat kan natuurlijk ook. Mooi hersenspinsel, ins Blaue hinein! <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van Ryara
Voor de vuist weg schrijven. Sommige mensen kunnen het, anderen moeten het eerst bedenken, punten op papier zetten en dan aan het werk gaan. Beide vormen lijken me prima, het is maar wat de schrijver het beste ligt.