Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Grotbewoners


Geschreven door De Vos
25 juni 2019 09:32
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 63 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel


regenachtige dag
brandende fakkels verlichten duisternis
leggen beweeglijke schaduwen
in vochtige, killige grot

prooi ligt roostensklaar
geen dreigingen
rustig tikkende druppels langs boomkruin
vullen kruiken

vermorzelt
maalt
verpulvert
vermengt
blad en plant tot kleurenpalet

met eeltige vingers
tekent hij
schildert
diersilhouetten
taferelen van zijn tijd

en wij schrijven zoveel later
gedichten
over grotbewoners 
 
© De Vos. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Breinpijn
Profiel foto van Fons
Zeer mooi het beeld van een muurschildering neer gezet Eric, ik zie ze voor mij
enkel de koelte mis ik.

Dag Fons. Goede leuke tip. Ik heb er een killige grot van gemaakt. Groetjes Eric
Profiel foto van Breinpijn
Direct springen de grotschilderingen van Altamira in mijn gedachten. Wat een prachtige prikkelwoordinvulling. Maar dat waren nog eens artiesten die grotbewoners.

Bedankt voor jouw reactie Ron. Met het prikkelwoord zag ik de grotbewoner voor me, op een dag waarop niet veel te doen stond, en dan ging hij maar wat schilderen...
Groetjes
Eric
Profiel foto van monkey
En de afbeeldingen zijn duizenden jaren verder nog duidelijk te herkennen.
 

Dag marja. De schilderingen zijn nog duidelijk en tonen aan dat de mensen toe ook reeds met kunst begaan waren. Het vastleggen van momenten van de tijd waarin je leeft.
Bedankt voor jouw reactie.
Groetjes
Eric
Profiel foto van esperanza
DE grotbewoners van vroeger kenden geen alfabet daardoor tekenden ze hun verhalen in de muren van de grotten.  Dat deden ze overal in de wereld, want het is ook zo in mijn land daar zo ver van hier vandaan... Mooi, is dat! 
Mooie verzen, Eric. 

Bedankt Sila. Het is van alle tijden en van overal. De mensen leggen de tijdsgeest vast waarin ze leven. Hetzij in schilderingen op rotswanden, hetzij in geschriften of met beelden. Ik veronderstel dat de grotbewoners niet altijd op jacht waren, en dat er ook tijd was om te schilderen, of te boetseren... Een eerste vorm van hobby, zoals jij en ik ons bezig houden met schrijven.
Bedankt voor jouw waardering.
Groetjes
Eric

Eric, heb jij het werk: De aardkinderen  van Jean M. Auel gelezen? Haar werk in deze serie bevat dikke boeken: De stam van de hollenbeer, De vallei van de paarden, De mammoet jagers, Het dal der beloften, Vuurplaats in de steen, Het lied van de grotten.  Ik heb ze allemaal gelezen. Een prachtig werk.  Ken jij dit werk niet, is het misschien wel een idee om deze boeken te lezen... Prachtig!  Jouw verzen doen me denken aan haar werk... 
 

Ik heb het opgezocht op internet en het lijken me wel zeer boeiende verhalen. Boeken lezen is me echter te vermoeiend voor mijn ogen. Ik kan max 5 tot 10 minuten achter elkaar lezen. Vandaar dat ik geen boeken lees, en ook geen lange verhalen op WT. Maar het zijn wel knappe verhalen zo te zien. Groetjes