Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


De Processie


Geschreven door Mixmaus
24 juni 2019 09:43
Categorie: Gelegenheid

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 104 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan


De processie
 
Groen en rozenblaadjes
 geuren hun kleur  
 door dorpse straten
terwijl klokken luiden
en jonge bruiden
gesluierd door wierookgeur
de weg plaveien
voor engelen
met zachte vleugels
welke op aarde landen    

 

© Mixmaus . Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
volgende werk van deze gebruiker
volgende
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Gedicht
volgende
Profiel foto van Fons
Zeer mooi de  sfeer weer gegeven. Waar is de tijd van processies, een mooie traditie, waar gans het dorp bij betrokken was, die zo goed als teloor zijn gegaan. Er zijn misschien nog dorpen waar het bestaat, maar zal niet veel meer zijn

Inderdaad Fons veel is teloorgegaan maar in ons dorp (Boxmeer)  trekt jaarlijks twee weken na Pinksteren  de de processie van het HeiligBloed. Ook wel vaartprocessie genoemd. Veel mensen doen hun best om deze traditie in stand te houden. Wij wonen aan de route en zorgen met alle andere aanwonenden met groen en bloemen voor het versieren van de straten...
Dank je wel voor je inhoudelijke reactie.   
Profiel foto van Violette Z.
In een enkele dichterlijke zin een heel volksgebeuren samengevat.

Dankjewel voor je compliment 
ik ben er blij mee
Profiel foto van monkey
Je hebt er eerder over geschreven en ook deze geeft weer een mooi beeld.
Vroeger had je nog bruidjes die met een bosje fresia’s in een processie liepen, dat heb ik zelf ook nog gedaan. Wat voelde je jezelf toen belangrijk.
Mooi om mee te maken.

Dank je wel Marja voor je reactie. 
Wij kunnen helaas niet bij de meeting zijn. Mijn spieren doen momenteel erg vervelend.Dit speelt  al een half jaar.Ook Jan is nog kwetsbaar. Wij kunnen geen meerdaagse dingen ondernemen Het is er jammer. We waren er graag bij geweest. 
Liefs van ons allebei   

Sterkte Anneke voor Jan en voor jou. We hadden jullie er heel graag bij gehad, maar gezondheid gaat voor en wat niet gaat dat gaat niet. We drinken er een op jullie gezondheid.
Profiel foto van esperanza
Deze processie gebeurt nog altijd overal in Brazilië. De straten worden versierd. Op de laatste processie met Sacramentdag vorige week  in São Paulo waren twee miljoen mensen aanwezig. Ook in dorpen wordt het feest gevierd. Als kind deed ik daar altijd mee samen met mijn ouders en met de school. 
Je verzen brachten mij naar een ver verleden tijd, Anneke.  Dankjewel daarvoor... 

bij ons in Boxmeer trekt de processie ook altijd elk jaar veel bezoekers. Heel veel dorpsbewoners, vooral diegene welke aan de route wonen werken mee aan het versieren van de straten, Er is een werkgroep die zorgt draagt voor honderden kostuums die al jaren oud zijn en prachtig bewaard zijn gebleven. Het is een mooie traditie waar de gemeenschap zuinig op is.
Over twee weken is de meeting. Jammer genoeg kunnen wij er niet bij zijn. Vooral mijn gezondheid laat op dit moment nogal te wensen over. Heel veel spierpijn waar de oorzaak nog niet duidelijk van is.
Het is jammer .... 

Dat vind ik erg jammer, Anneke. Ik had graag je willen ontmoeten.  Ik vind jou en je man heel lieve mensen, en had graag jullie willen zien. Ik wens je beterschap en zal je erg missen.