Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Papa... zie je dat potje? 2


Geschreven door Gerjanneke
22 juni 2019 02:22
Categorie: Verlies

vorig deel: Papa... zie je dat potje? 1
volgend deel: Papa... zie je dat potje? 3

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 23 Aantal reacties: 1
Aantal leden : 1
 0
Ziet u dat potje? Dat aparte rood gekleurd potje in de vensterbank? Dat potje zit goed op slot he? Dat heb ik gedaan. Waarom er kettingen omheen zitten? Anders barst de woedde eruit vandaar die kleur van vuur. Dat blauwe potje? Dat is verdriet. Nee, er zit inderdaad geen deksel op.. weemoedig kijk ik naar het potje Soms heel soms komt er een druppel vrij over de rand. In het potje zie je het vaak stormen en toch.. toch stroomt het dan niet over! Bijzonder he? Er is iets wat het tegen houd. Wat het is? Daar ben ik nog niet achter. Dat groene is mijn felheid en mijn angst. Persoonlijk vind ik dat potje het mooist. Zo fel groen vind je bijna nergend. Ik kan me er zo achterschuilen want dat potje is geen potje maar een pot. Daarom staat hij ook op de grond. Als ik iets niet begrijp of iets mij angstig maakt vliegt in een keer de dop eraf. Maar het aparte is dat de dop er wrer zelf opgaat. Die fel rode met een beetje roze is liefde. Ja het er zitten veel soorten sloten op. Niemand heeft nog alle sleutels gevonden ik heb ze ook heel goed verstopt. Ik glimlach voldaan dan kijk ik naar mijn vader in gedachte aan. Kijk me niet zo ernstig en verdrietig aan. Ik ben liever hard. Hou uw mond want het past mij wel! ... Echt wel! Ik doe mama toch teveel verdriet ik weet het heus wel. Ik weet niet hoe ik haar blij kan houden. Die paarse is mijn eenzaamheid. Die is klein. Vergis je niet het is wel klein maar zie je de kamer? Daar is een hele paarse wolk die mij altijd omringt. Ik heb genoeg mensen om mij heen. Maar pap, u bent niet meer bij mij.
© Gerjanneke. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Fons
Profiel foto van Ryara
Je hebt het mooi verwoord en misschien heb je echt wel zo'n potje staan. Ik denk dat anders eens moet maken, je kunt er veel emoties in kwijt die je niet wilt, of kunt tonen. Wel af en toe dat dekseltje eraf halen hoor.