Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Kruipend bloed


Geschreven door Mien
19 juni 2019 12:49
Categorie: Natuur

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 53 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

Ik heb ze alweer gespot. Hoe is het mogelijk. De bloedprocessierupsen. Ja, die kruipen daar waar ze eigenlijk niet kunnen gaan. Knagend, jeukend, plagend. Gelukkig heb ik er maar twee gezien. De zomer komt eraan. Dat is een ding dat zeker is. Nu zie ik ze nog voorzichtig voortkruipen. Achter elkaar.

De achterste steekt zijn neus diep in de kont van zijn voorganger. Trekt z’n neus onmiddellijk terug. Bah, aambeien. En dat bij een rups. Nee, niet groen, rood. Bloedrood. Helaas, het leed is al geschied. De achterste bloedprocessierups glijdt uit. Over het aambeibloedspoor dat zijn voorganger achterlaat. Het is wat. Een bloedprocessierups die over bloed uitglijdt. Pislink haalt hij het bloed van de voorganger onder de teennagels vandaan. Daar is ie wel even mee bezig.

Hee maatje, kun je niet even helpen? Roept ie naar de voorganger. Ho, ho, vriend. Ik heb wel een naam hoor. O, hoe heet je dan? Ik, ik heet Never en jij? Ha, ha. Dat kan geen toeval zijn. Ik heet Enough. Van dezelfde familie zeker? Zou goed kunnen, hoe heten jouw paps en mams? Die heten Much en More. Nee, die van mij heten ook zo. Maar … maar … dan zijn we broertjes? Yep. Leuk hè?

Vrolijk huppelden de bloedprocessierupsen verder. Naast elkaar dit keer. Als bloedverwanten. Zeg, Never, je steekt niet meer jouw neus in mijn kont hoor, dat doet enorm pijn. Ik zal het nooit meer doen hoor, maar ja, je hebt ook zo’n lekker kontje, ik krijg daar nooit genoeg van Enough. Ja, maar Never, je weet het toch wel, nooit je neus in andermans zaken steken. Dat hebben Much en More ons geleerd. Ja, hallo Enough, die kunnen makkelijk praten. More heeft Much ooit van achteren genomen. En je weet wat daar van komt. Juist ja. Never Enough.

Mmm … ik zal het toch maar eens aan meneer pastoor vragen. Wat ga je vragen? Nou, of dat zo ongezond is, je neus steken in andermans zaken? Ho, ho, dat zou ik niet doen broertje. Ik denk dat meneer pastoor dan korte metten met je maakt en dan …? Korte metten en dan …, wat bedoel je, spreek je uit? Nou dan gaat ie vast verder met de lauden en de priem. En dat laatste dat wil je echt niet, broertje. Dat is too Much, vraag maar aan mams …

Mmm … ik dacht dat meneer pastoor wel een pasklaar advies zou hebben voor zijn bloedprocessierupsen. Ik denk het niet, daar houdt hij zich echt niet mee bezig. Bovendien staat meneer pastoor momenteel in de ruststand. Na de befaamde bloedprocessie bij de zuiderburen, 9 mei jongstleden, is hij volledig ingestort. Door een teveel aan afrodisie. Het consumeren van vijf flessen Brugse Triple tijdens het naspel heeft hem genekt. Hij kan geen bloedprocessierupsen meer zien.

Ach … Enough … jij kunt het weten. Ik sluit me graag bij je aan en zal de zaak en meneer pastoor laten rusten. De broertjes Never Enough volgden elkaars pad en besloten nog even bij de fruitwinkel van Much More langs te gaan. Op zoek naar zoetzure relikwieën. Bloedsinaasappelen. Mmmm.


© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Breinpijn
Profiel foto van monkey
Geen commentaar.
Ik dacht dat die processierupsen altijd met veel bij elkaar zaten.

Wie zegt dat ze in hun uppie waren? Hooguit een kleine side trip. Vier gelovige rupsen.
Profiel foto van De Vos
Een bloedserieuze column die ik zeer graag las.
 
Profiel foto van Mien
Grappig. Een spotlight voor een verhaal dat maar 17 keer is gelezen. Een redactie met ballen edoch. <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van Ryara
<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>

Ha Ria, leuk dat je zo los gaat met reacties op mijn stukjes. Of test je de update uit? 😉

Nee, ik lees geen gedichten en ik ben niet zo weg van een overvloed van samengestelde woorden. Dat is voor mij over de top, dus ik sla nogal wat van je over. ik liep door het reizen heel erg achter met lezen, maar nu moet ik wat uren stukslaan op een vliegveld en kan ik de schade wat inhalen. 

Ach so. Opmerkelijk. Veel plezier dan maar met verder lezen. De processierups wordt momenteel hard aangepakt, opgezogen. Respect voor de verdelgers.
Nu nog uitkijken voor de dennenprocessierups. Zucht.