Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Hecatombe (5 van 5)


Geschreven door Breinpijn
14 juni 2019 06:10
Categorie: Horror

vorig deel: Hecatombe (4 van 5)

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 81 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
De teller staat inmiddels op zevenentwintig, maar mijn behoefte is immer aanwezig. Hij is niet te laven en wellustig geef ik me er iedere keer volledig aan over. Af en toe ben ik daarom ongedurig, wil ik mijn horizon verbreden en zoek ik op het net naar meer mogelijke offerandes voor mijn onblusbare ziel. Een medeoorzaak daarvan is dat Schrijvers/Blijvers totaal leegloopt. Nu er zoveel medeschrijvers simpelweg verdwenen zijn, op een voor de rest brute, gewelddadige wijze, zoeken velen hun heil elders of laten zich eenvoudigweg helemaal nergens meer zien. Ondanks dat het een thuis voor iedereen was, groot of klein, dik of dun, ondanks geaardheid, ondanks religie; zoals ik wel eens in een Forumreactie heb gelezen, zijn er blijkbaar toch niet zoveel ‘Blijvers’ meer. Schrijvers zijn derhalve net mensen; kuddedieren die achter elkaar aan, blatend om niets, niets gevend om schoonheid dat vlak voor hun neus opbloeit, over de grens geraken. Opgeven wegens akkefietjes, wegens groteske angst. Ware slapte, krachteloosheid tekent hen.  
   Gelukkig heb ik nog een site gevonden waar ik mijn gepassioneerdheid, mijn gedrevenheid ongebreideld kan beleven/kan uiten. Waar ik nog meer kunstwerken kan creëren. Deze site vormt een hechte gemeenschap van, tot nu toe, 291 leden, die uitermate geschikt is vanwege juist dat intieme karakter. Een lange lijst; er liggen dus nog veel geneugten in het verschiet. De naam van mijn nieuwe thuis is Web Tales…

© Breinpijn. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ryara
Gefeliciteerd met dit zeer geslaagde verhaal. Ik vlucht nu gelijk ver weg, dat begrijp je. Néé volg me niet, zoek een ander slachtoffer of sla de hand aan jezelf, Ik zeg mijn lidmaatschap op. (a) 

Ojee, wat heb ik aangericht? <img src='img/smileys/scared0006.gif' alt='(bibber)' Title='(bibber)'> Sorry, excuses en ga jij maar even lekker in Amerika bijkomen. 
Toch de boodschap dat ik heel blij met je reacties was en ik zie het als een bevestiging dat het me best lukt om een goed verhaal te schrijven want als jij positief bent <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>.
Nogmaals; geniet in the States en we zullen er denk ik wel iets over lezen. 
Profiel foto van De Vos
Wel wel wel ... Beste Fritz, euh Ron bedoel ik, wat heb je een bijzonder verhaal neergezet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel vermoedde dat je naar WebTales zou gaan refereren. Een beetje angstig zal ik in de toekomst toch maar eerst goed overwegen wat ik wel en niet ga posten en ik zal het actieve ledenaantal hier op de site nauwkeurig volgen...
Het schrijven zit je duidelijk in het bloed en wat ik hier in dit verhaal enorm waardeer, is dat het niet ellelang uitgemolken werd. Het waren vijf behapbare stukken die zeer vlot lazen, ondanks het onderwerp. Ik zou je willen aansporen om nog van deze korte vervolgverhalen te schrijven, maar dan misschien een ander onderwerp. Je hebt een zeer aangename manier van schrijven die zeer vlot leest en die me meeneemt in beelden en sferen en niet in woorden en zinnen.
Knap gedaan, en ik hoop, zoals gezegd, in de toekomst nog meer van die korte verhalen te mogen lezen van jouw hand.
Top man !

Oh gut, ook jij, Erik, enorm bedankt voor je meelezen, leven! Ik waardeer het echt dat jij je ertoe zet om buiten je voorkeursverhalen/gedichten te lezen. En blijkbaar heb ik in de roos geschoten als ik je zelfs met horror kan boeien. Het is mijn bedoeling om meer korte verhalen te gaan schrijven, maar eigenlijk zeg ik dat al jaren. Ik moet er echt voor gaan zitten en dat moet het toch lukken? Het zullen waarschijnlijk wel andere genres worden; ik ga daar in ieder geval goed voor zitten. 
Blij met je reactie dat je vindt dat ik iets met schrijven heb. Klopt ook wel, gevoel voor taal en spelen met taal vind ik vreselijk leuk en dat maakt nu net dat ik er misschien iets dieper in zit. Maar hoe dan ook, verhalen vergen veel van mijn tijd omdat er altijd veel research bij zit. 
En ja, denk om Fritz dezer dagen......<img src='img/smileys/ooh2.gif' alt=':-o' Title=':-o'>
Profiel foto van Henny
De leden hier zijn nu gewaarschuwd. Als de site opeens leeg gaat lopen weten Max en ragazza je wel te vinden. Daar vertrouw ik maar op. <img  data-cke-saved-src='img/smileys/smile3.gif' src='img/smileys/smile3.gif' alt='<img src='img/smileys/smile3.gif' alt=':-)' Title=':-)'>' Title='<img src='img/smileys/smile3.gif' alt=':-)' Title=':-)'>'>

Of het nu op de meeting zo druk gaat worden... <img  data-cke-saved-src='img/smileys/confused0024.gif' src='img/smileys/confused0024.gif' alt='<img src='img/smileys/confused0024.gif' alt='(dunno)' Title='(dunno)'>' Title='<img src='img/smileys/confused0024.gif' alt='(dunno)' Title='(dunno)'>'>

Nou, het wordt al drukker dus wie weet is iedereen nieuwsgierig hoe ik er zo bij kom (hihi). Ik houd het ledenaantal met angst en beven in de gaten waarbij ik moet noteren dat er volgens mij laatst meer waren dus.....

Ook na jouw verhaal? <img src='img/smileys/wink2.gif' alt=';-)' Title=';-)'>
Profiel foto van Puck
Van genoten, zeer zeker, het is te doen, met wat tussen pauzes, op tijd wat afstand nemen,
er even van weg gaan, geniet ik er dan ook weer van. Schrijf, houd je niet in, want dat is in dit verhaal ook heel erg voelbaar,
het ligt je , je vereenzelvigd je ermee, anders was ik denk ik niet blijven hangen.Het loopt als een rode draad doorheen je verhaal, een van omzichtig verlangen, hoe gek het ook klinkt. Banger klopt het maar voor iedereen denk ik herkenbaar.
Ik voelde me toch watt dichterbij, betrokken door de schrijverssite..omdat je er onderdeel van uitmaakt,
daarom toch ietwat absurd grappig de ontknoping, raar maar moest erom glimlachen..
Ga zeker eens bij je andere verhalen kijken, dankjewel voor deze kennismaking.<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>

Hihi, heerlijk complimentje. Zeker die twist op het einde wilde ik erin hebben. Ik heb een podium voor de killer geschapen die voor ons Web Talers herkenbaar is qua omgeving. Kijk, de rest, wat hij doet, natuurlijk niet want dat is buiten alle proporties en daar vereenzelvig ik me absoluut niet mee. Maar het feit dat het zo zou kunnen gaan; dat zo'n vent zo aan zijn slachtoffers kan komen, maakt dat het een beetje dichterbij komt. 
Zoals ik al zei, schrijf ik niet veel horror en met aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid zal het volgende verhaal wel over iets anders gaan. Hoop dat ik hetzelfde niveau vast kan houden want ik heb genoten van alle reacties hierop en zeker van die van jou. Je komt toch uit je normale lezen om dit te overzien. Helemaal top, Puck! Mijn dank daarvoor en de sterren natuurlijk. Van nature ben ik bescheiden, maar af en toe zo'n veer op de hoed voelt heel goed. 
Profiel foto van J.A. XXer
haha, geweldig. Het zat eraan te komen, natuurlijk, WT. Was er ook al niet een zeer dodelijk incident ooit met een bbq? Ik vertrouw niemand meer. geslaagd verhaal Ron, je hebt weer een mooi werk afgeleverd!

Dank je, dank je. En ik moet zeggen, je hebt een geheugen als een pot want dat BBQ incident was je ook nog niet vergeten<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>.  So beware de Meeting.....<img src='img/smileys/ooh2.gif' alt=':-o' Title=':-o'>
Dit was een verhaal dat misschien wel een beetje onderhuids ging zitten, maar dat was de bedoeling. Ook de bedoeling was om te laten zien hoe ‘ziek’ deze mensen echt zijn. Vaak is het een aandoening en kennen zij geen rem, geen morele grenzen: alles kan en mag: letterlijk en figuurlijk. Dat is eng!

En het enge is: die mens zit verborgen in ons allemaal. je ziet dat vaak in extreme situaties zoals oorlogstijd of extreme rijkdom. De grenzen vervagen en niets gaat te ver.

Klopt helemaal, Jaques, ieder mens heeft zijn grenzen en die vervagen wel eens net als ieder mens ook een breekpunt kent waarna hij/zij rare dingen gaat doen. Maar deze mensen hebben zelfs geen grenzen en geen breekpunten. Gevoelloos wil ik niet zeggen, maar het gevoel bij deze mensen is zo wezenlijk verschilend van dat van ons dat we er eenvoudigweg geen voorstelling van kunnen maken. Beet het principe van de ervaringsmens. Als je iets hebt meegemaakt, kun je er over praten.
Profiel foto van astra
Hèhè, het einde is gekomen. Je wending was deze keer niet zo verrassend, want WT kwam al wat tussen de regels door aar voren.
Doet niets af aan de kwaliteit van je verhaal. Ik heb het helemaal uitgelezen en blijft met grote bewondering achter. Dat jij hebt kans gezien om mij een horror verhaal te doen uitlezen.
Voor de hele serie heb je drie blinkende sterren ruimschoots verdiend.

Dank je heel hartelijk, Astra. Je doet me een enorm plezier met je sterren en je waardering. En ik heb dit meer gehoord de laatste week. Dat er medeschrijvers waren die eigenlijk geen horror lezen en dat hier toch hebben gedaan. Groot respect voor hen en voor jou dus. Thanx again.