Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Een lol dat we hadden..


Geschreven door Troubadour
11 juni 2019 21:03
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 36 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 1
 0
Probeer nooit humorvolle situaties na te vertellen. Het zal u nooit lukken om alles van de pure vreugde over te brengen, die voortkwam uit een uniek, onnavolgbaar moment. Zo, dat staat..
Wat zijn er ontelbare bijzondere en unieke momenten. Emotionele, dramatische, spannende, liefdevolle, spectaculaire, saaie..., ik ga ze niet allen benoemen want het zijn er zoveel. 
Maar ik bedoel humorvol, bijzonder kolderiek, ontiegelijk leuk, om je te bescheuren. Het is bijna niet om te doen om de vreugde die daaruit voortvloeit weer te geven. Twee van die momenten heb ik meegemaakt en slechts een ervan zou ik na veel oefenen en corrigeren misschien met enig effect kunnen weergeven.
Daarom beperk ik me maar tot de andere. 
Het fabriekje waar ik werkte bestond honderd jaar. Feest dus, de productiehal werd omgetoverd tot feestzaal en de burgemeester hield een speech in het bijzijn van journalisten en Bobo's', onder wie de Commissaris van de Koningin. Immers we kregen de eretitel "Koninklijk".
De burgemeester betrad het spreekgestoelte en iedereen zag dat zijn gulp wijd openstond.
Je zag zelfs.., ja, je zag zelfs een stukje van zijn witte onderbroek..
Ons bedrijfje was maar klein, maar...., zo beklemde de burgemeester, "Small is beautyfull" en hij stak zijn buik vooruit, waardoor zijn malheur nog beter zichtbaar werd. De Commissaris van de Koningin kon zich niet meer houden. Hij probeerde nog net te doen of hij moest niesen, maar het lukte niet. De kettingreactie die hij ontketende was onnavolgbaar, de lachsalvo's hielden maar niet op.
Heeft u nu een spiertje vertrokken? Natuurlijk niet, humorvolle situaties zijn bijna niet sprekend na te vertellen..
    
 
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van De Vos
Je hebt jouw stelling bewezen.
Maar, beste troub, een humorvolle column schrijven lukt jou dan weer wonderlijk wel. Zo herinner ik me een stukje over "talent herken je.." of zoiets. Daarvan heb ik dan weer werkelijk in een deuk gelegen. Ik bedoel humorvol, bijzonder kolderiek, ontiegelijk leuk, om je te bescheuren (einde citaat).
En toen werd ik fan...
Profiel foto van Ryara
Ik ben niet zo'n lachebek, dus ik heb dit gelezen zonder een spier te vertrekken, maar ik amuseerde me wèl al blijft het 'onderbroekenlol'. Daarvoor is de mens nou eenmaal gevoelig. 
Profiel foto van monkey
Ik geef je gelijk troubadour, iets waarvoor je in een deuk hebt gelegen kan je nooit zo navertellen dat het iedereen aan het lachen brengt. Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met de burgemeester, hij staat daar wel voor paal.