Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Slave to the rhythm ?


Geschreven door Claude Aendenboom
11 juni 2019 18:20
Categorie: Onzekerheid

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 54 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk commentaar op zijn werk

SLAVE TO THE RHYTHM ?

Tante Berna was bijzonder gevoelig maar kreeg als jonge vrouw weinig aandacht van de mannen, althans blanke mannen. Ze was dan ook in de wolken toen ze tijdens een officierenbal de Kongolese piloot Arthur ontmoette in Koksijde aan zee, ze was net afgestudeerd.

Het werd meteen haar eerste grote liefde. Tegen wil en dank van haar vader, vloog ze met hem naar de Kongo. Arthur hield oprecht van haar, getuige de vele liefdesbrieven die hij schreef tot aan haar dood. De man was echter al getrouwd met een inheemse die hem vijf kinderen had geschonken. De wanhopige Berna zocht troost bij de ingenieur Alfons, een stamhoofd die vijandig gezind was tegenover de clan waar Arthur bijhoorde. Hij beloofde zijn blanke statussymbool een beter leven. Al gauw bleek dat Berna in een wespennest was terechtgekomen. De vrouwen van het dorp gaven haar bevelen, ze moest in de ondraaglijke hitte hun gewaden helpen meewassen, had veel last van de talloze insecten en was bang voor het geluid van leeuwen en sissende slangen. Bovendien dreigde Alfons met gruwelijke folteringen indien ze nog contact nam met haar piloot...die zij heimelijk nog zag als de zon onderging.

Ze overwoog om te vluchten, haar paradijs was immers een hel geworden. Haastig contacteerde ze Arthur om haar terug naar België te vliegen. In het holst van de nacht is zij als een bang muisje kunnen ontsnappen.

Eind goed, al goed ? Helaas niet, de idealistische vrouw werd opgenomen in een instelling waar zij zich nog steeds onveilig voelde. Haar grootste maar ietwat irrationele angst was om als een blanke slavin ontvoerd te worden door 'de zwarte maffia'.

Toen ik mijn ongelukkige tante voor mijn zestiende verjaardag had uitgenodigd, sloegen tijdens het feestje ineens alle stoppen bij haar door. Moeder had mij immers een LP van de befaamde Grace Jones cadeau gedaan en door de woonkamer zong de Afrikaanse zangeres één van haar hits: Slave to the rhythm !!

Jammerend en huilend werd ze met een ambulance afgevoerd...we stonden er met z'n allen verslagen op te kijken.

 

 


© Claude Aendenboom. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Wat een verhaal Claude. Hoe je van de hemel in de hel kan geraken waar tante Berna niet meer uit geraakt. Ik kan mij niet voorstellen wat zij beleefd heeft om zo getroffen te zijn haar leven lang.

Ach ja Fons, de familie Aendenboom kent inderdaad een eigenaardige lotsbestemming<img src='img/smileys/speechless1.gif' alt=':|' Title=':|'>Bedankt voor je reactie !!
Profiel foto van J.A. XXer
Ach, en die Grace deed zo haar best mooi te zingen. Mooi verhaal weer, net als je vorige trouwens, maar daar was ik vergeten je te complimenteren. Bij deze.

Met één enkel compliment ben ik ook al dik tevreden hoor <img src='img/smileys/happy0075.gif' alt='(color)' Title='(color)'> Bedankt voor je reactie J.A.
Profiel foto van De Vos
Je weet altijd weer een leuk verhaal uit je hoed te toveren, en het is daarbij niet te achterhalen waar de grens ligt tussen fictie en realiteit. Op zich niet belangrijk natuurlijk, zolang het leuk leest,.. en dat doet het.
 

Fijn dat je dit opmerkt ! Bedankt voor je reactie, tussen één van je drie sterren zit tante Berna wellicht te glunderen, blij dat zij verder mag leven in mijn verhalen, dat haar lijden niet nutteloos is geweest  <img src='img/smileys/nature-smiley-009.gif' alt='(F)' Title='(F)'> 
Profiel foto van Ryara
Waarom word ik nou ineens zo nieuwsgierig naar al die geschreven liefdesbrieven? 

Moeder overweegt om die liefdesbrieven ooit eens te publiceren <img src='img/smileys/anim_53.gif' alt='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c' Title='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c'> Bedankt voor je reactie !! 
Profiel foto van monkey
Wat een verhaal Claude. Die tante heeft wat meegemaakt en dat alleen omdat ze haar vermeende geliefde volgde.
Het was net het verkeerde lied dat werd gezongen.

Inderdaad monkey, bedankt voor het langskomen !
Niet voor niets in de spotlight geplaatst!