Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Lekker van bij de Chinees ?


Geschreven door Claude Aendenboom
11 juni 2019 09:36
Categorie: Dierendag

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 39 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk
 
1418BVZ HondGevangen in een kooi blaft en
jankt hij want straks wordt hij
afgeslacht als een bange hond
maar krijgt eerst nog 'n lijfstraf.

En als mijn bloed hevig kookt
gromt mijn trouwe viervoeter
want ook hij ruikt onraad, wil
jacht maken op deze misdaad.

Ach, het is gewoon ’n traditie
hoor ik ze lachend repliceren
dus teken maar geen petitie
want dit feest is ons heilig en
zo blijven we die beesten op
het menu kwijlend serveren.

En bovendien biedt de traiteur
ze aan met een lekkere likeur!

Stop dus met uw westers gezeur
want sommigen houden ook niet
van uw geroosterde varkensgeur!


 

© Claude Aendenboom. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Zeer veel dingen zijn gewoontes, zoals opdienen van hond. Ik kan het mij niet voorstellen en zou het ook nooit aanvaarden, maar wie ben ik, die wel varkensvlees eet.
Zeer tof geschreven .

Ach ja, ieder zijn cultuur met z'n eigen normen en waarden hoewel sommige gewoontes moeilijk te verteren zijn, letterlijk en figuurlijk <img src='img/smileys/cooking1.gif' alt='(cook)' Title='(cook)'> Bedankt voor je reactie !!
Profiel foto van J.A. XXer
Gewoontes zijn gewoontes, en onder het mom van cultuur praten we veel goed, maar zolang er landen zijn waar kinderen als peuter al uitgehuwelijkt worden, waar vrouwen slaan aan de orde van de dag is, en waar slavernij nog steeds dagelijkse realiteit is, accepteer ik niet heel veel onder het mom van cultuur. Maar goed, ik heb ook niet veel met varkensvlees.

Goed gesproken, Jacques. Als iedereen dat nu eens niet accepteert zijn we van een heleboel ellende af.
Profiel foto van ©Inspiratiewater (Edith)
Claude! ik wilde net naar bed gaan en zag toen jouw Yulin Hondenvleesfestival gedicht! Vanavond heb ik me weer eens ziek en kwaad gemaakt over dit steeds wederkerend gebeuren, petitielinken gedeeld op een buitenlands schrijfforum (want hier mag hhet niet) en nu lees ik jouw bijdrage waarin je geen blad voor de mond neemt. Geweldig! Ik ga hem morgen eens goed lezen!!! 

Ik vind dit onnodig lijden en martelen -zelfs levend koken, grillen en slachten- van onze viervoeters -hond EN kat- in geen vergelijk met varkens. Deze honden en katten worden gestolen, soms nog met de halsband om geslacht/gevild, leven in smerige roestige kooien en worden allesbehalve gekieteld, 

Een pluim op je hoed voor dieze aanndachttrekker.! Al ben ik te vermoeid om gewoon te kunnen typen -laat staa ezen- ik klik lvast Klasse aan. Weltereusten allemaal.
Profiel foto van De Vos
Een schreeuw, een uitroep van walging,... zo ervaar ik dit gedicht.
Raak, zonder franjes.
Wij zijn vegetariërs, of beter gezegd pescotariërs,  en we eten dan ook geen lappen vlees gesneden uit varkens. Vis wel, we zijn geen veganisten.
Ik kan de reacties van J.A.XXer alleen maar ten volle ondersteunen. Ik kan en wil niet alles zomaar aanvaarden onder het mom van "de cultuur". 
 

Zo is dat!
Profiel foto van monkey
Wanneer we een kip, varken of rund eten dan vinden we het gewoon en lekker.
Hond heb ik nog nooit gehad, maar doordat het dieren zijn die we in huis nemen en als een soort gezinslid zien voelt het toch anders. Ook cavia wordt er speciaal voor gefokt en eet men.
Natuurlijk ben ik het met J.A.XXer eens, er zijn veel dingen die onder cultuur vallen en absoluut tegen alles indruist. Maar er zijn ook stammen die kannibaal zijn.

Marja, ja, de meeste mensen eten nog steeds veel vlees, maar dit is geen vergelijk.
De westerse mens steelt deze dieren niet met halsband en al. We molesteren, verbranden ze niet met een bunsenbrander , electrocuteren ze niet, slaan ze niet met een hamer en metalen staven, steken ze niet op een stok in de lucht, slachten ze niet levend... en God mag weten wat ze die arme dieren allemaal aandoen.
Wij zijn hopelijk niet barbaars, alhoewel sommige veehouders en slagers wel onder die noemer vallen, wij heten geciviliseerd te zijn. En wij vreten ze niet bij 10 miljoen in 10 dagen en 4 miljoen katten in diezelfde 10 dagen. 

Ook cavia's eet men? Cavia's worden gelukkig alleen in Peru gegeten, voor zover ik weet. Vreselijk, maar waar. Mij zie je dan ook niet op vakantie naar Peru, noch naar Bali (hondensaté;) of China 

En ja, daar noem je wat : stammen die kannibaal zijn. Noem je dat geciviliseerd?

Hoe kan een land zo groot en machtig als China met zoveel op de Westerse wereld voor op het gebied van kennis, wetenschap etc. zulke barbaarse "gewoonten" er op na houden? Dat rijmt niet.

Ik word ziek van die smileys die in plaats van haakjes worden gezet, want deze knipoog is natuurlijk het allerlaatste wat hier van toepassing en passend is. allesbehalve. Sorry.

Edith, wanneer je een smiley ziet verschijnen dan kan je dit aanpassen door vóór het haakje een extra spatie te plaatsen.
Bvb ;)  ; )