Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Hij. 1


Geschreven door maarten54
10 juni 2019 16:46
Categorie: Leven

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 73 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Hij had al een lang leven achter de rug, een leven  waarin hij, als architect en ontwerper van  al het leven op vele werelden, veel gedaan had. In tegenstelling tot wat men altijd denkt leeft Hij, net als ieder ander, niet eeuwig.

Hij voelt zich oud, oud en moe, maar voordat hij zijn gezag en werk zal overdragen wil hij eerst nog weten wat er van al zijn werk geworden is.

 Altijd heeft hij zich ingespannen om overal iedereen  in vrede te laten leven, iets wat in principe ook altijd lukte. Hij noemde ze altijd en overal gewoon ‘Mensen’ al waren er vele soorten en maten van deze wezens aanwezig op de vele werelden die niet altijd even goed van bedoeling waren zoals hij. Om die reden was hij in een ver verleden begonnen om na het samenstellen van de mens uit het stof der wereldgrond, de mens een eigen ik, een ziel, te geven.  Ook met het inblazen van een 'geest’, een goede geest, zo als hij zelf ook altijd wilde zijn.  Een onsterfelijke geest ook, zodat na het vergaan van het geschapen lichaam aan het einde van de levenscyclus, de geest met alle ervaringen opgedaan in het leven, weer opnieuw in een ander stoffelijk lichaam de opgedane ervaringen door te kunnen  geven aan volgende generaties, en zo zijn creaties te perfectioneren.

Hij had zijn zes meest betrouwbare helpers bij zich geroepen. Helpers die al vaak hadden geholpen om alles in goede banen te leiden en die zodoende ook wisten waar al de planeten met de door Hem  geschapen  levensvormen zich bevonden. Hij had het nieuwste ruimteschip laten uitrusten met zogenaamde ‘Begroetings pakketten’, die uitgedeeld zouden moeten worden op de te verkennen werelden als teken van hun goede bedoelingen. Het ruimteschip was ook met de meest moderne verdedigings middelen en, helaas, ook de meest moderne wapens uitgerust. Dit was noodzaak vond hij omdat er levensvormen waren die zijn goede intenties niet begrepen hadden, slechts aan eigen gewin dachten en om hun zin door trachtten te drijven ten koste van alles. Volk dat ook zeer gevaarlijke wapens had ontwikkeld waar zelfs hij, als Schepper, maar met moeite tegenop kon.
De zes verkenners zouden naar schatting één jaar onderweg zijn om alle werelden te bezoeken en onderzoeken met de dringende oproep zich nooit met de plaatselijke gewoonten en gedrag te bemoeien.  Er werd vanuit gegaan dat men op de buiten werelden wel voedsel zou krijgen. Uit voorzorg  kregen ze toch ook voedsel mee voor twee jaar. Gewoon uit voorzorg, maar ook om eventueel gasten te kunnen ontvangen die ze dan een maaltijd konden aanbieden.

De hele bevolking was in de wereld  van Hij nogal betrokken bij al het werk van Hij, ze waren er van overtuigd dat de verkenners met mooie verhalen veilig terug zouden keren van hun reis. Iedereen was uitgelopen om de reizigers uit te zwaaien en hen een voorspoedige reis toe te wensen. Niemand vertrok voordat het ruimteschip helemaal uit het zicht de ruimte in was verdwenen.

De reis verliep niet zoals gedacht.

De eerste wereld waar ze aankwamen zag er vredig uit en er stonden ‘mensen’ te zwaaien toen ze het schip gewaar werden. Mede daardoor waren de verkenners iets te onvoorzichtig, ze dachten niet gelijk aan gevaar want dat waren ze op hun eigen wereld helemaal niet gewent. Als men elkaar daar tegen kwam zwaaide men naar elkaar als teken van vrede vriendschap.
Ze waren maar net uitgestapt toen het volk om hen heen kwam staan en tegelijkertijd een, voor de verkenners onbekend, tuig tevoorschijn te halen waarmee de verkenners op niet mis te verstane manier werd verteld dat ze niet welkom waren door de smalle holle uiteinden op de ruimtevaarders te richten. Gelukkig deed de nieuwe verbeterde ‘Afstand Houder’ van het schip zijn werk zo als het bedoeld was. Het apparaat kon het eigen volk onderscheiden van vreemd volk en ook kon het wapens herkennen. Het ding was geprogrammeerd om op geestelijke agressie en dodelijke ploffers te reageren door automatisch een onzichtbaar elektromagnetisch ‘veiligheidsscherm’ om de eigen mensen  heen te werpen waar niets doorheen  kon dringen. Nadat de Afstand Houder de eerste ploffen had afgestoten, haastten de verkenners zich weer aan boord.  Voor ze er zeer teleurgesteld en in rap tempo weer vandoor vlogen, werden er een paar begroetings pakketten uit het ruimteschip geworpen, om toch een boodschap achter te laten van hun goede doelingen.

Op andere werelden verging het ze niet veel anders. Telkens weer was er agressie en vijandigheid. Te vaak naar hun zin moesten de ruimtereizigers hun Weglasers en Opmieters gebruiken om zich te verdedigen. Zelfs moesten ze op de planeet van de reptielachtige Stingers hun geavanceerde en dodelijke laser-gestuurde Bonkenvalgruizer gebruiken.
Zwaar teleurgesteld kwamen ze bij de laatste planeet aan. Volgens Hij was dit zijn  mooiste creatie geweest. De ruimte zee was, toen hij hem vond, een wereldzee van diep water. Hier kreeg hij een soort van visioen, een visioen van een perfecte wereld.
De verkenners kenden het verhaal uitentreuren, vaak had Hij trots verteld over het scheppen en ontstaan van deze bijzondere wereld diep onder water.

Hij was enthousiast begonnen op een zorgvuldig gekozen plaats met het scheiden van het water van het onderliggende land. Tussen water en land maakte hij een koepel die hij ‘firmament’ noemde. Dit firmament sloot het onderliggende land  als een stolp af van de wereldzee die hij verder intact liet, want het kleurde de hemelkoepel zo mooi blauw als de gloeiende bol, die hij plaatste om licht en warmte te geven, die hij Helios noemde en die hij rondjes liet draaien over de wereld.

© maarten54. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Ik denk niet dat de Aarde een bolletje is, doe het er maar mee.
leuk gevonden door: Breinpijn
Profiel foto van Breinpijn
Maarten, kom op; jij bent toch ook niet zo'n ‘Flatlander?’ 
Maar dat terzijde: je hebt me danig verrast met dit verhaal, deel 1 zo zie ik. Voor mij toch een soort SF verhaal en dat is niet Maarten, nuchtere Maarten ten voeten uit. Dat alles bezien, ben ik desondanks zeer aangenaam getroffen. Satire in de juiste dosering, lees ik en dat is je niet vreemd. Verhalen over Hij, de Schepper of hoe je hem ook wilt noemen, vind ik aantrekkelijk om te kijken hoe men Hem/Haar of Het heeft getekend. 
Ik vind het een prachtige vertelling waarin onze Heer als een ietwat naieve meester wordt afgeschilderd, maar afgaande op de realiteit is dat niet vreemd. Go on, Tonto, on this path!

Breinpijn, kom op zeg, jij gelooft toch zeker niet nog steeds in een bol?! <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'> Ja zeker, al een jaar of 66 heb ik mijn twijfels en sinds ...tja, hoe lang al, weet ik het eigenlijk zeker. Maar zo als altijd zeg ik: Eerst zien, dan weten.
In één Heer of god zo je wilt, daar geloof ik niet in, wel in een soort van schepping. En ach, ik kreeg zomaar een ideetje, dat heb ik genoteerd.
Dank voor je komen lezen en mooie reactieRon.
Profiel foto van monkey
Ergens begrijp ik het verhaal, maar tevens laat je me ook verward achter.
Ook op de aarde maakt men elkaar af en is niet iedereen even vriendelijk voor vreemde.
Het verhaal lijkt nog niet helemaal af en misschien ben je bij de andere planeten wel te snel vertrokken.
Een heel ander verhaal dan ik van je gewent ben.
Hoe gaat het trouwens met je? Zijn de opnames in juni al achter de rug?

Deel 2 staat er un ook Monkey, dan begrijp je het beter denk ik.
Jwel, ik heb de laatste opname al gehad, nu nog een tijdje rust houden en over ongeveer een maand op kontrole en een definitive afstelling van mijn PM afwachten.
Dank voor je lezen en kostbare tijd M.
Profiel foto van Fons
Mooie weergave van het begin van het scheppingsverhaal, waarin toch heel wat fictie schuilt.
Ik begrijp echter niet goed wie en wat de zes verkenners zijn die Hij  uitstuurt,en zijn betrouwbare helpers zijn. 

Lees deel twee Fons, dan word het duidelijker denk ik. Het scheppingsverhaal is deels mijn uitgangs punt Fons, neemt u het niet al te serieus.
Dank voor uw reactie.
Profiel foto van esperanza
Het is heel interessant om te lezen, Maarten. Ik ga snel naar deel twee want ik ben erg nieuwsgierig... 

Dan zal ik je nu niet storen, tot later.
Profiel foto van De Vos
Het boeit. Onmiddellijk komen er een aantal reacties bij me binnen die ik nog even bij me hou.
Ik ga eerst het volgende deeltje lezen.

Dan hoor ik u wel bij deel 2  heer De Vos