Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


​Vergeet-mij-nietjes


Geschreven door Ryara
28 mei 2019 16:12
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 81 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Het lijkt wel of er minder verhalen worden geschreven en áls er wat geschreven wordt, dan moet het ook nog kort en snel zijn lijkt het wel. Ik heb zelf ook steeds minder inspiratie. De enkele keer dat ik me uitsloof en er veel tijd instop om een ‘echt’ verhaal te schrijven met kop, kont en vlees op de botten. Doordacht en doorspekt met mooie invalshoeken, dan wordt het amper gelezen. Het is om moedeloos van te worden.
 
Waar zijn toch de schrijvers van een tijdje geleden gebleven? Hoe blij waren we toch niet met deze mooie site? Waar hadden we moeten blijven met onze verhalen? Er lag een grote zelfmoordcampagne op de loer voor al die schrijvers die niet meer wisten waar te blijven.
 
Het zijn vergeet-mij-nietjes geworden. Of eigenlijk moet ik zeggen vergeet-ZE-nietjes. Lok ze terug met mooie woorden in de vorm van goeie verhalen en doordachte reacties. De weinige actieve schrijvers die er nog zijn moeten we vooral in ere houden. Smeer stroop om hun woorden, leg ze in de watten. Smeek ze om meer.
 
Nog even en we zijn allemaal vergeet-mij-nietjes.
© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Dit is een noodkreet Ryara, maar ik deel uw vaststelling, een vergeet mij nietjes zal het niet worden, maar ik vind toch ook dat het afgebrokkeld is. Er wordt nog wel wat gelezen, maar zeer weinig commentaar geschreven.Het zal misschien maar een tijdelijk, toevallig dipje zijn, en laat ons toch hoopvol naar de toekomst kijken. 

🌻🌻🌻

Inderdaad een noodkreet, niet om aandacht, maar voor het behoud van de verhalen op deze site. Aan jou zal het niet liggen Fons, jij bent altijd trouw, zowel in het lezen als schrijven en je zult ook altijd reageren, dankjewel. 
Profiel foto van Breinpijn
Wij doen ons bets, maar soms komt het gewoon  niet. Je hebt wel een punt dat al die korte verhaaltjes wellicht meer aandacht trekken. 

Jij bent een bovenstebeste hoor. Jij schrijft je heerlijke verhalen en zult altijd een reactie achterlaten. Korte verhalen zijn populair, dat is een gevolg van het vluchtige leven op facebook WhattsApp en dergelijke. Voor de echte lezers en schrijvers is dat behoorlijk slikken, maar het is de geest van de tijd. 
Profiel foto van monkey
Laten w. Van uitgaan dat het een tijdelijke dip is.
Mogelijk een langere tijdelijke dip.
Er worden op het moment inderdaad meer korte verhalen geplaatst en veel gedichten.
Er wordt gelezen en dan niet altijd gereageerd.
Toch zie ik ook veel namen ingelogd dit soms een tijd niet geweest zijn.
Hoop houden en zolang we vergeet me niets zijn komt het wel goed.
Beter dan vergeet me wel.

Ik stuur altijd een felicitatie per pb naar mensen die jarig zijn en zéker naar hen van wie vermeld wordt hoeveel jaar ze lid zijn. Ik geloof dat ze daar een melding per e-mail van krijgen, want kort daarna komen ze vaak even een kijkje nemen op de site. Ik krijg ook vaak een uitleg waarom ze zo lang zijn weggebleven. Heel lief allemaal, maar het zou beter zijn als ze zouden blijven. Ik vergeet-ze-niet, maar zijn zij ons vergeten misschien? 
Profiel foto van J.A. XXer
Alles gaat in golven, zo ook de inspiratie en schrijflust. Even een dipje en gas er weer op!

We houden moed, maar ik houd ook rekening met een blijvende kentering. 'Met de tijd meegaan' noem ik dat. GElukkig hebben we jou nog. 
Profiel foto van switi lobi
Ik hoop voor de verhalenschrijvers onder ons dat er snel verbetering in komt!

Ik heb geen idee hoe het met de gedichten gaat, maar met de verhalen is het niet zo best gesteld helaas.  
Profiel foto van maarten54
Het zelfde bedacht ik ook kort geleden. Van mij zelf begrijp ik het niet schrijven wel, maar over anderen kan ik niets zeggen.
En inderdaad, ik vind niet alles leuk, ik sorteer, na een paar dingen van schrijvers gelezen te hebben,  op schrijver naam en probeer zo veel mogelijk een reactie te geven, wel zo leuk. Vervolg verhalen lees ik bijna niet, af en toe een deel.
Maar je hebt gelijk dat er veel minder gelezen wordt, maar het kan gekker. Bij writehi(s)story lag de verhalen productie helemaal stil!
Even is het weer aangewakkerd, maar toch, weer ligt het geschrijf daar bijna stil.

Niets ten kwade van WebTales, maar het lijkt mij wat te druk met 'bijzaken' : Shout, spreuken, trouwdagen en prikkels om maar wat te noemen. Ik mis eigenlijk de eenvoudige opzet van 'De Verhalensite' van Dirk Schippers. Eenvoud is iets wat mij trekt, en wellicht ook anderen.  Gewoon ff lezen, je reactie geven inclusief je kommentaar en klaar. Hier heb ik het een paar keer meegemaakt een kwade tegenreactie te krijgen omdat ik mijn eerlijke mening gaf. Dat we elkaar verbeteren vind ik prettig, ik leer ervan, en het zou ook wel op de voor pagina mogen komen dat we elkaar opbouwend commentaar geven. Als 'je' daar niet tegen kunt, jammer, ik lees  je niet meer.

Prima prik Rya, graag gelezen.
Drie sterren voor het goede onderwerp

Dankjewel Maarten. Ik denk dat al die 'bijzaken' nodig zijn om de lezer hier vast te houden anders liggen we straks net zo stil als writehistory. Het is gewoon wat mensen zelf willen. Ze willen vluchtig, kort, snel. Eigenlijk willen we dat zelf ook, want een vervolgverhaal lezen doe ik ook zelden, zélfs niet van de betere schrijvers. Het is een neerwaartse spiraal, die ik graag een zetje de andere kant op wil geven. Met elkaar moet dat toch mogelijk zijn? Jouw reactie is al bijna een kort verhaal. Jouw verhalen roepen reacties op, aan jou zal het niet liggen. {} 
Profiel foto van De Vos
Net gisteren was het me toevallig ook opgevallen dat er minder en minder verhalen gepost worden. Een jaar geleden werd ik lid van deze site en toen las ik werkelijk alles, maar intussen heb ik voor mezelf wel filters ingebouwd van schrijvers die ik wel of niet lees. Lange verhalen waarbij ik pagina na pagina moet scrollen zijn te vermoeiend voor mijn ogen, maar dat is een puur medisch probleem. Wanneer de schrijver of de inhoud me boeit ga ik het kopiëren zodat ik het beter kan lezen. Persoonlijk hou ik meer van de gedichten, maar dat zal je niet vreemd zijn, maar er zijn een aantal schrijvers die me echt kunnen boeien en die ik dan ook graag lees, maar wanneer het vervolgverhalen zijn die ontelbare delen tellen, dan haak ik af op een bepaald moment. Korte columns vind ik dan weer heerlijk om te lezen. Het zal allicht te maken hebben met de tijdsgeest zoals je zegt : alles moet altijd maar sneller en sneller,... Ik kan me ook voorstellen dat het voor schrijvers ontmoedigend is als er geen reacties komen en dat men dan niet meer gaat posten. Dat is jammer natuurlijk. Misschien, en vooral te hopen voor diegenen die van verhalen houden, is jouw oproep een "wake up call" en volgen er weer terug meer boeiende verhalen.

Vervolgverhalen lezen op een scherm vind ik ook niet prettig. Je moet ook altijd maar weer afwachten wanneer (en óf) het volgende deel verschijnt. Verhalen lezen vind ik heerlijk en dan gaat mijn voorkeur niet zozeer uit naar 'waargebeurde' verhalen, maar gewoon lekker verzonnen. Ik vrees dat het beroep 'schrijver', gewoon schrijven om een verhaal als ontspanning voor de lezer te schrijven, uitstervend is.  Ik hoop dat deze wake up call inderdaad iets doet. Ik krijg er in ieder geval veel reacties op. Dat had ik liever gezien bij schrijvers die 'echte'verhalen schrijven, maar ik zal er mee moeten leren leven. 
Profiel foto van esperanza
Ik vind ook dat je gelijk hebt, Ria. 
Het is tijd om weer een verhaal te schrijven... Ik zou ook mijn best doen om de draad weer op te pakken. 

Ik denk dat jij wel het meest actieve persoontje op deze site bent. Jij stuurt volgens mij dagelijks iets in, leest vrijwel alles en laat overal reacties achter. We kunnen een voorbeeld aan jou nemen. 
Profiel foto van astra
Het is mij ook opgevallen dat het aantal verhalen terugloopt. Mij is het ook overkomen. De inspiratie droogt op. Het lijkt wel of ik alleen kan schrijven  over wat mij in het dagelijkse leven is opgevallen. Of over vroegere herinneringen die weer bij me op komen.
Ik spreek mezelf wel eens bestraffend toe dat ik wel naar de sportschool ga om mijn fysieke conditie op peil te houden, maar verzuim om hetzelfde te doen voor mijn mentale conditie. Passief voor de Netflix buis hangen, ondanks een strenge selectie, daar moet ik echt tegen vechten.
Hele lange verhalen lezen op mijn scherm is vermoeiend en vervolgverhalen, die met onregelmatige tussenpozen worden gepubliceerd verliezen voor mij ook hun rode draad.
Maar nu ik jouw hartekreet gelezen heb, ga ik proberen wat te posten over mijn weekje vakantie in Kroatie.

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Zomaar een verhaal verzinnen lukt me alleen als ik er een echte reden voor heb. Een duidelijke opdracht, een wedstrijd, zulk soort dingen. Verder inderdaad dagboekachtige verhalen, dat is wel gemakkelijker, maar minder interessant om hiervoor te gebruiken. Ik denk dat het aantal en het soort reacties op de werken ook heel belangrijk is. Als je wat hebt geschreven (vooral wanneer je er moeite voor hebt gedaan en alle 'regeltjes' in acht genomen hebt) en er komt amper reactie op, dan zakt de moed samen met de inspiratie in je schoenen. 

Vertel maar eens over Kroatië, dat is alvast een goede start om in het ritme te komen. Wie weet komt het schrijfduiveltje dan toch weer op je schouder zitten. Zelf heb ik de kleinkinderen een lang, spannend verhaal beloofd, dus ik hoop daarmee mijn inspiratie te prikkelen. Ik ga binnenkort op reis, dus ik vrees dat ik weer niet verder kom dan reisverhalen, maar als ik meegemaakte dingen nou wat uitvergroot en opleuk, dan heb ik tenminste iets. 

We moeten wel het goede voorbeeld blijven geven hoor, dus ik verwacht wel wat van jou. (a) 
Dankjewel voor je zinnige reactie, dat was al een klein verhaaltje op zich.