Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


1,75 gehaktballetje de man..


Geschreven door Troubadour
15 mei 2019 18:57
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 57 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 1
 0
Wat word ik gierig! Heeft het iets te maken met de aftakeling in de laatste levensfase?
Mijn hele leven was ik royaal. En egoïstisch! Omdat ik zelf zo'n dorst had gaf ik maar weer een rondje. Als er maar niemand de kroeg uitging..
"We nemen er nog duizend!"  Wanneer ik het scandeerde stopte de kroegbaas wel zes kwartjes in de juke-box. "Hij heeft het weer op zijn heupen", dacht hij dan en gooide de tap helemaal open.
Ik zag het steeds gebeuren en genoot ervan..
Tegenwoordig zit ik te rekenen zoals de gastheer op de laatste verjaardag die ik ooit bezocht. Twee gehaktballetjes en twee borreltjes de man en voor de donkerte iedereen de deur uit. Vroeger deed ik de gordijnen dicht omdat het licht werd! Over contrast gesproken!  Nu ga ik binnenkort met Anneke een paar daagjes weg, lezer.
Ze weet het zelf nog niet. Het loopt via de ANWB. De eerste avond wordt ons een gratis een twee gangendiner aangeboden. Twee gangen! Op vertoon van de lidmaatschapskaart natuurlijk. Niet op feestdagen en tijdens de weekenden.  Is het niet heerlijk?
Ik wil wel weer eens weten wat echte gastvrijheid betekent en mijn vroegere zelf weer eens ontmoeten.. Zoals ik vroeger was; 'we nemen er nog duizend!'   En tenslotte;  'one for the road".
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Misschien weet je nu hoeveel het kost die duizend.

Heden ten dage kost het je je je je je faillissement!
Profiel foto van De Vos
Kom gerust af, je bent altijd welkom. En we nemen er nog eentje, een voorlaatste... op onze gezondheid !

Nee, nee, ik hou liever de schone schijn op. Ik moet toch al zo op mijn tenen lopen..Maar.. zeg nooit, nooit, ik heb zo'n baat bij die nieuwe therapeut. Als je door mijn straat komt kun je altijd bij mij je banden oppompen. Of ik doe het, terwijl jij mijn verjaardagskalender leest op de plee.. 
Profiel foto van Ryara
sparen voor de oude dag hoeft nu ook niet meer. 

Het goede doel Ryara, uitsluitend het goede doel.