Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


teder tafereeltje


Geschreven door astra
15 mei 2019 12:10
Categorie: Natuur

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 42 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

De zon schijnt op het pad dat half door het bos en half door de velden loopt. Het gras is al hoog gegroeid en zelfs de eiken zijn van groene blaadjes voorzien. De vogels kwetteren dat het een lieve lust is.
Voor mij uit cirkelen twee vlindertjes op één meter hoogte over het pad en boven de berm. Ze hebben dezelfde vorm, maar hun kleuren verschillen. De voorste is helder geel en haar achtervolger heeft een groenige kleur. Het is net een verliefd stelletje. De gele daagt de groene uit en hij volgt haar in alle sierlijke bogen die vlindertjes nu eenmaal kunnen maken.
Dan zitten ze allebei op een grote groene halm; elk aan een kant. Hun kopjes bewegen naar elkaar toe alsof ze kiekeboe spelen. Dan vliegen ze weer op en in hun vlucht, raken ze elkaar opnieuw aan. Ze zijn verliefd, dat is duidelijk. Ze willen kusjes stelen terwijl ze spelen.
Met een groot gevoel van tederheid kijk ik het schouwspel aan. Het lijkt wel of verliefde spelletjes universeel zijn. Zoals het bij mensen gaat, gaat het ook bij deze insecten. Langzaam laat ik het zachte gevoel van warmte uit mijn borst verdwijnen en loop weer verder.
Naast mij loopt Léon de hond, die zijn neus omhoog stekend de geuren in de lucht afspeurt. Het prachtige tafereel van de vlindertjes is reukloos aan hem voorbijgegaan.


 
© astra. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
volgende werk van deze gebruiker
volgende
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Miniatuur
volgende
Profiel foto van Fons
Zo lief en romantisch dat de vlinders met elkaar om gaan, bovendien heb je het zo netjes verteld. 

🦋🦋🦋

Het was ook zo leuk om naar te kijken.
Profiel foto van monkey
Wat een mooie observatie.

Ik heb er graag voor stil gestaan.
Profiel foto van J.A. XXer
Dat is wel echt iets van jou: zo'n tafereeltje beschrijven. Het had ook iets met drie kinderen in een speeltuintje kunnen zijn, of een oude man die op een bankje geniet van de zon. Jij kan dat als geen ander!

Vaak zijn het de kleine dingen die mij diep aanspreken.
Profiel foto van De Vos
Ik ben even mee gewandeld.
Zeer zacht en mooi neergezet;

Fijn dat je ook mee wil kijken
Profiel foto van Ryara
Ik liep in het weekend op dezelfde manier te genieten. Ik had alleen mijn man bij me in plaats van een hond, maar voor het genieten maakt dat niet uit. (a)

Ik prefereer een hond boven een man als je het mij niet kwalijk nemen wilt...<img  data-cke-saved-src='img/smileys/angel2.gif' src='img/smileys/angel2.gif' alt='<img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>' Title='<img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>'>

Vlinders luisteren niet naar ons gepraat, zij doen gewoon hun eigen sierlijke ding.
Profiel foto van maarten54
 > reukloos aan hem voorbijgegaan <   Dat zeg jij, ik geloof dat niet.

Maar oke, het tafereel is mooi neer gezet..ik was er even 'bij'

Ik ben er zo goed als zeker van: vlindertjes scheiden geen geurstof af. En Léon is de tijd al voorbij dat hij aanjaagt achter alles wat zich door de lucht beweegt.