Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


De verenigde ijsheiligen groeten u


Geschreven door Troubadour
14 mei 2019 19:06
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 127 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 1
 0
Er wordt niet meer gestrooid, lezer. Sint Bonifaas was de laatste ijsheilige vandaag, nachtvorst is thans onwaarschijnlijk.
Morgen gaan mijn winterbanden eraf, morgen koop ik dure geraniums, als ik toch moet zitten, dan maar achter de ....., toch?
Vroeger heb ik nog een drama meegemaakt op 2 juni 1969. We  hadden een legeroefening. We raakten uitgeput door de oefening en sliepen in een tentje op de heide.
We kregen krentenbrood uit blik dat stamde uit 1947. Die stond stijf van de alcohol door natuurlijke vergisting in het blik. Twee maten van mij kregen een blik extra en ze vielen in slaap met hun voeten buiten het tentje. Eentje had zelfs zijn dikke, groene wollen sokken uitgetrokken.
Je voeten staan immers in de fik, na een dag marcheren met volledige verpakking. Volledige verpakking wil zeggen dat je zowat de hele kazerne op je rug mee moet sjouwen!  Het was zwaar, lezer, onnoemelijk zwaar. En dan vertel ik nog niets over onze testikels. Soms sodemieterde er gewoon eentje op het zandpad..  Afzien was het, afzien avant la lettre en pur sang.
Eentje werd er  's morgens met spoed afgevoerd. Op twee juni! Twee tenen waren zwart en bevroren. Ze zijn afgezet. De groene baret in kwestie heeft het ver geschopt. Op acht tenen en met een bal minder schopte hij het tot generaal. Ik heb hem immers ontmoet later. "Ik wilde dat mijn piemel was afgevallen zei hij, dan had ik het wellicht nog verder geschopt". Maar da's gelul, lezer, van adel of niet, het blijft gelul.. Hij dronk iets sterkers dan gefermenteerde krenten toen hij het zei...   
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Ja..., zo ging dat toen soms!

Mijn compagniecommandant was van adel. Hij dronk Strohrum 80%. Zijn stem was gebronsd maar dat kwam van de zware shag. 
Profiel foto van De Vos
En dan zijn er velen die zeggen : "Het was de mooiste tijd van mijn leven...."  (Vaak dan nog waar de vrouw bij zit)
Ik vraag me dan af wat voor leven die mensen dan wel hebben gehad of hebben.

Het meeste vertellen ze niet Devo. Neem nu mezelf, het is dat ik gek ben op het intrappen van heilige huisjes, anders had ik nooit verteld wat we daar deden boven de gelagkamer van de nachtclub "Zum Teufel" in Hohne. Ons soldij smolt als sneeuw voor de zon, echter, één ejaculatie zat er altijd wel in..
Profiel foto van Ryara
De nachten  zijn nog steeds koud, zouden die ijsheiligen wel weten dat ze nu niet meer gewenst zijn? Of houden zij zich niet aan de regeltjes? 

Wat fijn dat je dat aan mij vraagt Ryara. Soms besef ik niet dat ik zo'n autoriteit geworden ben. Het moet mijn bescheidenheid wezen..
Profiel foto van monkey
De diensttijd, als ik het aan mijn man vraag is het zeker niet zijn leukste tijd.
Vanaf het begin had hij er een hekel aan. Hij heeft foto’s genomen omdat ik dat graag wilde en de onderlinge brieven hebben we bewaard. Natuurlijk zijn er 
leuke verhalen, veder was het afzien.

Het zij zo monkey, ik kan er niets aan veranderen.