Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Sjips 3


Geschreven door maarten54
14 mei 2019 17:15
Categorie: Leven

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 105 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk

Dinsdag, na deel één van een His-ablatie, in de auto op terugweg van uit het Ziekenhuis te Genk naar huis bedenk ik mij dat ik mijn voorbereidde ‘prak’ niet uit de vriezer heb gehaald zodat het in de frigidaire kan ontdooien en dat ik het alleen maar in de oven hoef te zetten bij thuiskomst.
Na overleg met mijn chauffeur gaan we naar de chinees. Bij het uitstappen, na 2 uur rijden, voel ik mij doodmoe en heb een grieperig onbestemd gevoel. Terugslag van de operatie dacht ik, dus straks gelijk te bedde.  Het eten smaakte niet de kleine pils heb ik half op en het restant van het eten in laten pakken.
’s Morgens doet mijn voet een klein beetje zeer; ‘gestoten’ dacht ik, doorlopen dus.
Donderdag avond was het lopen pijnlijk en de voetpijn veel  erger , dikker en glad rood.
Wondroos schiet er door mij heen, dat moet je niet hebben na een hartoperatie, dus afspraak bij de Huisarts gemaakt.

Vrijdag 2,30 uur.

Een C-RP test gaf het cijfer 20 aan, idd dus iets  dat er iets niet goed zat/zit.
Antibiotica: Amoxicilline/clavulaanzuur, dinsdag 14-5 terug komen zei de huisarts.
In de wachtkamer waar ik even moest wachten schreef ik dat op, op het briefje met de afspraak van  deze dag, de 10e mei.
Naar de assistente om  de afspraak op dinsdag de 14 e vast te zetten, waarbij ik om een briefje vraag;  om misverstanden te voorkomen. Het briefje komt uit de puter en zonder kijken steek ik het briefje in mijn zak en ga, tevreden over het vlotte handelen, herwaarts.
De woensdag ervoor had ik ook gebeld met de vraag of mijn hechtingen er uit gehaald konden worden. Flauw wel, maar ik mocht dat niet zelf doen ;-) “Komt u Donderdag 16 mei om 14,10 u. schikt dat?”
Met wondroos is het slecht lopen, dus bel ik weer de assistente, er zijn meer assistentes, dit is een andere, met de vraag of de afspraken gecombineerd kunnen worden.
“Dat kan hoor, ’t is maar kort werk”  zegt de assistente. Waarop ze mijn gegevens vraagt en in de computer kijkt. “U hebt geen afspraak voor een C-RP test meneer, alleen de afspraak voor de hechtingen staat er in”
Ik vat het briefje dat ik kreeg en lees: Donderdag  16-5-2019 .

‘Sjips’, dacht ik, ‘als ik dus de dinsdag 14e was gekomen…’

Alert blijven en afwachten wat er meer gaat komen de 16e mei . Dan is, hoe kan het ook anders, mijn huisarts  met verlof, en na de C-RP test moet er toch ne arts, vermits aanwezig en niet ook verlof of bijscholing heeft,  een mening geven.
De operatie zelf, pacemaker wissel  en nog wat gerommel in mijn hart, is goed tot nu toe, dus zit ik ‘op de klep’  met de angst dat de wondroos door gaat naar mijn hart. Somber vooruit zicht, maar zo u leest: ik denk daar niet aan en ben positief.

 
© maarten54. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Breinpijn
Juist, Maarten. Positief blijven denken. Dat klinkt super cliché, ik weet het, maar wat moet je anders? Weer een polonaise aan je lijf misschien; laat ze maar wroeten en de boel naar behoren oplossen. 
Een lekker ‘sjips’ verhaal.

Is niet het hele leven ietwat cliché?
Profiel foto van switi lobi
Wat ontzettend vervelend allemaal Maarten, gelukkig blijf je positief.
Veel sterkte en een snelle verbetering gewenst <img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>

Ik geef niet op, TE eigenwijs.
Heel veel sterkte Maarten, goh dat klinkt allemaal verontrustend,
wens je alle goeds en maar veel leesplezier voor wat afleiding..
Doe rustig aan..groet van Puck..<img src='img/smileys/smilie_zeitung.gif' alt='(reading)' Title='(reading)'>

Blij ben ik dat deze site bestaat Puck, de hele dag zittend achter de computer doorbrengen is niets voor mij. ik heb nu wel genoeg  van het ding. De ganse dag zitten...en dan buiten de tuin zien 'groeien' met  'onkruid', dat is straks een berg werk van heb ik jou daar om het weer te fatsoeneren en ik ben helemaal niet zo'n tuinder
Profiel foto van esperanza
DE windroos of Eryzipelas is heel erg vervelend. Ik ken deze ziekte onder de naam Eryzipelas. Ik wens je veel sterkte, Maarten
Het is wel heel positief dat jij voelt dat de operatie goed geslagen is. Neem de tijd voor uitrusten, en zorg goed voor jezelf. 
 

Ik ben 3 x van het dak gevallen, auto ongeluk gehad, op mijn vingers geslagen met een hamer, klemgezeten tussen schepen. Dat deed zeer.
Maar eerlijk, die pijn verdwijnt in het niet bij wondroos aan je voet. Nooit gebruik ik paracetamol of aspirine, nu neem ik 3x 1000mg paramol om het draaglijk te houden.
 
Profiel foto van monkey
Kunnen ze de afspraak niet even veranderen?
Volgens mij heb je meer gedoe gehad met die assistentes.
veel succes Maarten en ben zuinig op jezelf.

Daar gaat het ook over, de 14e, de 16e en wat er wel genoteerd staat en wat niet. Tegenwoordig is het min of meer zo dat als je geen afspraak hebt ook niet welkom bent. Komt op mij over als: Sterf maar. Dus altijd wakker blijven al heb je nog zo veel vertrouwen.
Profiel foto van Ryara
Inmiddels is het de 16e, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. {}

16e bij dok geweest, hechtingen er uit, mooi 'ritsje' zit er nu. De c-rp was van 20 naar 99 gegaan. Door gestuurt naar ZH.
Bent u in een Belgiës ZH geweest?, vroeg men: Dan in quarantaine.
Opgesloten en alleen in ne kamer,verpleging speciale kleding aan met mondkapjes. Bloed genomen of ik de beruchte MRSA bacterie evt heb. Kleine test zegt NEE, grote test ( voor vier soorten bacteriën) staat nu op kweek. Uitslag hoor ik over ne week ongeveer.
De antie bio voor wondroos werkt niet direct op volle kracht zei men, dus de crp waarde kan/kon nog stijgen tot +200, wellicht daalt het al.  99 is niet verontrustend...? Zegt men.
Volgende week weer prikken.
( ben wat kortaf  en sacherijnig soms. Excuses Rya. Valt mij zwaar alleen te kunnen zitten en werkelijk niets doen. Bewondering groeit voor mensen in een rolstoel)
 

Jeetje, dat is niet misselijk zeg. Ben je nu nog in quarantaine? (mooi scrabblewoord). Mocht je wel je laptop meenemen? Dan heb je tenminste nog iets omhanden. Wees jij maar lekker bozig, dat kan ik me heel goed voorstellen. Lieve groet van mij, maar daar schiet je ook al niet mee op. {}