Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


niets met iets eromheen


Geschreven door Troubadour
13 mei 2019 08:16
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 69 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 1
 0
Wanneer u mijn titel leest dan zit u reeds midden in dit kleine werkje, lezer, u las namelijk mijn definitie van wat een 'gat' genoemd wordt.
Ik heb hem niet van mezelf, een aantal jaren geleden heb ik hem geadopteerd. Ik vind hem erg goed, de bedenker moet er veel over hebben nagedacht. Immers, de definitie begint met niets. Dat klopt ook, het grootste gedeelte van een gat is het 'niets'. Ik zou daar ook mee begonnen zijn. Toch ziet men pas dat er sprake is van een gat, wanneer de omgeving in ogenschouw wordt genomen. Zonder omgeving geen gat.
De aard van de omgeving komt op de tweede plaats, maar kan niet gemist worden. Het kan bijvoorbeeld een emmer zijn. Harry Belafonte zong erover, tot vervelens toe.  
Het kan ook uw hand zijn, of de lucht, wanneer u heel hoog kunt springen. Maar, minder bevlogen kan ook; het wegdek, een broek, een stukske mens. Hele bijzondere vormen van gaten zitten er in de ozonlaag of in de begroting van een land als Italië.
Verre weg het mooiste gat vind ik het neusgat, het is multifunctioneel. Je kunt erdoor ruiken, langs ademen en naar hartelust in peuteren. Sommigen doen simpel dingen met twee vingers erin..
Als u wilt reageren, wilt u dan alstublieft geen gat noemen dat hier niet aan de orde is gekomen. Het stikt van de gaten(!) dat weet ik ook wel.
Schiet er desnoods een gat in..
 
    
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van De Vos
Je zou een boek moeten uitgeven met al die miniatuurtjes van jou (of zijn het nou micro verhalen ?).  Een echt gat in de markt.

Misschien voor op de toiletrol in het kleinste kamertje. Even persen, lezen en weer wegwezen. 
Profiel foto van Fons
Wat over een gat allemaal kan geschreven worden, bovendien op zulke manier.
Mijn dag kan nier meer stuk

👍

Het loopt de spuigaten uit!
Profiel foto van Cornelis
Laat ik nou altijd gedacht hebben dat een zwart gat juist iets is met niets eromheen. Tegengesteld aan jouw gat dus.

Zwarte gaten en knoopsgaten wijken inderdaad wat af..
Profiel foto van monkey
Je kan het ook over een achterwerk hebben, zoiets als op je gat zitten.
Voor een simpel woord van drie letters heb je een behoorlijk ingewikkeld stukje tekst gemaakt.
 

Het is zo raar met die woorden van drie letters, ik snap er ook niets van dot.
Profiel foto van Ryara
Nou vraag ik me af van wie jij dat woord geadopteerd hebt en of de verzinner dat wel weet? Die zit anders met een lege ruimte ergens. 

Je maakt het te complex Ryara. Er zitten zoveel lege ruimtes, gewild en ongewild. Moet je jezelf eens verplaatsen in mij.
Nu maak ik me druk om de lege ruimte waar iemand mee zit en tevens tob ik over jou, jij die zich afvraagt wie het slachtoffer is, en dáár weer energie in steekt..
Nee, dit kap ik af uit puur lijfsbehoud. Zo blijven we elkaar bezig houden..