Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Betonzekerheid


Geschreven door Mien
15 maart 2019 20:18
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 71 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
Een ding is zeker, beton voert de toon anno tweeduizend twintig. Jantje kan er straks op spelen. Ook dat weet ik zeker. Beton zal in de komende twintiger jaren zich roeren. Niet verwarren met cement mensen. Beton mensen dat gaat het helemaal worden. Betonnen harten zullen dat beamen. Niet te verwarren met streamen dat beamen. De klemtoon zal in deze betonhard zijn. Kortom onverbiddelijk.

Ons bloed en dat van onze kinderen zal niet meer in aderen stromen. Nee. Beton zal de nieuwe levenssiroop zijn in de roerende jaren die gaan komen. Bloedstollend beton in geuren en kleuren. Jantje zal betonhard onderkennen dat dit de enige weg is naar vloeiend transport. Beton. Beton. Beton. Geen dorpen maar steden, gigantische metropolen zullen als bodem, muur en plafond uit de grond gestampt worden. Het is maar dat u en uw nageslacht het weet.

Het zal ook grote aantrekkingskracht uitoefenen op het toerisme. Nederland loopt betonhard voorop. Betonmolens zullen onze Zaanse wind- en watermolens vervangen en qua populariteit verpulveren. In het Chinees zullen welkomstborden onze buitenlandse gasten verwelkomen en leiden naar beton. Met een schuin oog zullen wij en zij naar elkaar knipogen. Wetend dat dit een volbrachte toekomst is, nog voor ons verleden sterft. Geschiedenis, heden en toekomst gegoten in beton. Rot? Hooguit saai en kleurloos. Maar dat geldt voor elke zekerheid, dus ook voor betonzekerheid.
© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van September
Sterk als beton Mien :) Bijzonder goed geschreven met scherpzinnigheid. Het gevoel beklemmend. Mijn complimenten. 
Profiel foto van astra
Mijn hart ging zwaarder wegen bij het lezen.
Zou de toekomst al achteruit kijken?
Nu ga ik maar snel iets anders lezen.
<img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>
Profiel foto van J.A. XXer
Het kille, het grijze en het gewicht, alles weerspiegelt zich in de toon van dit verhaal. Ik krijg steevast een glimlach van je haiku's, maar stiekem hoop ik altijd op wat meer woorden, net zoals vandaag!
Profiel foto van monkey
Pas maar op voor betonrot.Zelf woon ik op voormalig akkerland en als IKON me heen kijk dan verdwijnt dat met rasse schreden. Voor industrie en voor wegen, alsook voor huizen. Het wordt steeds minder groen.