Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Bespaar jezelf deze ellende..


Geschreven door Troubadour
15 maart 2019 19:14
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 55 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Ik ben best slim, lezer. Heel soms. Althans, nu was ik slim. Ik las..., voordat ik verder ga, lezer, in dit stukje komt heel veel 'ik' voor en dat leest heel moeizaam voor u. 'Lezer' ook trouwens.
Ik las dat 'Kurkuma' wel op 23 punten goed was voor je lijf en voor jezelf.  Gulzig en gretig begon ik kurkuma te slikken en ik wist niet wat me overkwam!  Kurkuma met zijn werkzame stof 'curcumine' bestrijdt ook effectief kankercellen. Weken lang kreeg ik geen kanker, lezer!  Het bewijs is hiermede dus wel geleverd! Met dit lichtvoetig grapje toon ik aan dat je je niet gek moet laten maken. "Down to earth" dus.
Kurkuma beloofde ook de somberheid te verminderen en het libido te prolongeren. En jullie geloven dat vast niet, ik ondervond dat ook!  Mijn somberheid nam af vanwege de erotische pop-ups die plots in mijn mind opdoken, gelijk spaarzegeltjes bij de super.
Nu het slimme, lezer, immers dat had ik u toegezegd;;;;;
Ik dacht, ik dus, ik stop eens met die kurkuma. Zo gezegd zo gedaan, lezer. En wat blijkt;;;;;;;; Na nog geen week werd ik weer somber en kreeg geen enkele opwekkende stimulerende, verlangende en opwekkende, stoute gedachte meer. Ik leek wel een gemiddelde Nederlandse man van 74 jaar!
Ik dacht in paniek, nu zien die kankercellen hun kans! Ik trok een gevolgtrekking die u ook gemaakt zou hebben. Thans heb ik een voorraad kurkumapoeder aangeschaft waarmee ik tot 2030 vooruit kan. Jullie rijden dan met je tweede hands Tesla naar Spanje en betrekken een vluchtelingen kamp in Frankrijk wegens een lege accu, Anneke en ik liggen dan op het strand  aan de Hilvarenbeekse plassen en gaan sparerib eten, gegaard op een illegaal houtvuur van harsrijk Noors dennenhout...En als u soms dorst heeft, daar in het noodkamp bij Clermont Férant, vraag dan om 'Eau Potable"  Daar kikken ze op...   
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Ik ben eens gaan kijken voor wat kurkuma goed kan  zijn, het schijnt wel een wondermiddel, waarom heeft nog geen enkele dokter mij dit aan geraden.
Ik vind de laatste alinea goddelijk knap.

Die doktoren zijn stinkend jaloers. De farmaceutische industrie kan het niet patenteren dus verdienen ze niets.
Meestal doen ze er dan wat stofjes bij zodat ze het wel kunnen patenteren. Vervolgens laten ze hun wetenschapper verklaren dat Kurkuma Alzheimer veroorzaakt en dan gaan ze incasseren! Een beproefde methode!
Profiel foto van September
Zo geestig Troubadour. Om hartelijk om te lachen. Zelfs als je de gouden kurkuma in huis en keuken hebt staan. Klasse.

Zo verenigen we het aangename met het nuttige September. Kurkuma neem je niet met een korreltje zout, maar met wat zwarte peper, dan wordt het beter opgenomen.  Groetjes.
Profiel foto van monkey
Vandaar dat ik niet aan de kurkuma ben, ik houd niet van peper.
Nooit gebruikt denk ik, maar ik ben niet echt somber, dus heb het niet nodig.

Van 'gepeperd' wel, heb ik gemerkt. 
Profiel foto van De Vos
Dit verklaart veel natuurlijk, niet alles, maar toch veel.

(Had je vooraf niet even kunnen verwittigen troub ? Dan was ik niet zo ongerust geweest over je recente schrijfseltjes)