Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Met één hersencel meer..


Geschreven door Troubadour
14 maart 2019 18:09
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 80 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Om al die vrachtwagens in Nederland elektrisch te laten rijden heb je veel stroom nodig. De accu's  wegen 1500 kg per stuk en er moeten twee centrales draaien om ze weer op te laden, elke dag. 
Maar dan hebben we ook wat! Normaal zouden die 150.000 vrachtwagens 3,5 miljard liter diesel verstoken per jaar. Die sparen we dan mooi uit!  Immers, die centrales draaien op houtsnippers, biomassa heet dat en dat mag. Binnen 100 jaar zijn de bomen weer aangegroeid die we verstookt hebben immers. Die hebben dan evenveel CO2 opgenomen dan dat die centrales hebben uitgespuugd. Lieve lezers, lees dit nog eens en denk aan iets leuks. Die bomen staan in Canada en iedereen wil houtsnippers. Ook in de VS want daar willen ze ook wat doen.
Nu heeft een eerlijke professor, wist u trouwens dat die nog bestonden? uitgerekend dat er over 60 jaar nog maar één boom staat in Canada.
Dat wil de regering daar, anders vergeten de mensen hoe die eruitzien..
En die professor voorspelt dat onze supermarkten leeg zullen komen te staan omdat de vrachtwagens met lege accu's staan. De helft van de stad New York zal omkomen van de honger. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn dan al lang toegedekt met een herdenkingsmonument op het hoogste punt, met de gouden urn van Klaver en Jetten als horror-reliqui met de tekst;
" Dachten we te verzuipen en nu heeft toch de honger ons nog geveld.
Hadden we dat geweten dan hadden we beter tot honderd nog geteld".
Heerlijk! Wat fijn en ontspannen schrijft het toch hier... 
 
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Ik vind het een schitterend artikel dat je weer geschreven hebt Trouba. Ik heb geen woorden om te voegen.

Bedankt Fons
Profiel foto van J.A. XXer
Tja, zonder kernenergie is het niet mogelijk om in onze energiebehoefte te voorzien. maar ja, als je kerncentrale zegt schiet een hele generatie in de vlekken, want Tsernobyl en Fukushima. Twee ongelukken, de een in een oude Russische achterstallig onderhouden antiqiteit, de ander door een natuurramp, zo groot dat die eens in de ik weet niet hoeveel jaar voorkomt.
Wist je ook dat we die biomassa hierheen halen met schepen die zo enorm veel ruwe stookolie verbranden, dat we zelfs met de kolenmijnen in Limburg nog schoner uit zouden zijn. geld rules the world zeggen ze in Duitsland.
 

In 2050 gaan ze elektrisch varen. Dan zetten ze windmolens op het dek, die gaan draaien door de snelheid van het schip. 

Ge hebt de perpetuum mobile uitgevonden!

Leuk, leuk, leuk!

Ik bedoel natuurlijk HET perpedinges, niet de.
Profiel foto van De Vos
Lees ik nu een troub als milieu-activist ??? Dat we dit nog mogen beleven...

You ain'd see anything yet!
Profiel foto van monkey
Mijn eerste gedachte was, we doen er honderd jaar over m een mooi bos te kweken en die stoken we in een dag op. Ik denk dat ik snel naar Canada moet wil ik nog bomen gaan zien. Want een boom in zo’n groot land is zoeken naar een speld in een hooiberg.

In Europa staan er nog enkele. Maar niet in onze stad, die zijn toevallig allemaal ziek zegt de boomchirurch. Hij moet dat zeggen van de gemeente, anders krijgt hij geen opdrachten. Voor alle zekerheid laat hij zich snel omscholen tot klimatoloog.

Ik zet ze gewoon in mijn eigen tuin, niet zo heel groot, want dat kan de tuin niet aan.