Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


​Bepaald geen smeerkees


Geschreven door Ryara
14 maart 2019 14:10
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 110 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Op de beroemde Karelsbrug in Praag zagen we bedelaars. Ze vroegen niet, ze keken niet. Nee, ze lagen gebogen als in gebed met een pet voor hun gevouwen handen. Meestal zaten er een paar miezerige muntjes in. Wat me hoogst verbaasde was, dat er in veel gevallen een viervoeter naast lag. Niet zomaar een zwerfhondje, een aftands smeerkeesje, nee een mooie, frisse hond, heldere ogen en een glanzende vacht.
 
Eénmaal zag ik zelfs bij de volwassen hond een pup, prachtig als een jonge meid. Waarom een mooie hond als je zelf niet te eten hebt? Ik kreeg er echt geen medelijden mee, het riep alleen vragen op.   
© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Twicedoubleyou
Profiel foto van Fons
Realistisch is uw verhaal Ryara, het is een beeld dat men zo vaak ziet, ook bij ons. Misschien heeft de hond beter eten uit de vuilbakken dan de bedelaar zelf.

Ja, bedelaars zijn overal, vaak ook met een hond. In dit geval leek het een rashondje te zijn, dat was vreemd. 
Die man had zijn 'beroepskleding' aan, dat is het verschil. Soms trekt hij zich even terug om een sigaret te roken en een slokje Ballantines te nemen.. Onzichtbaar voor ons wuift hij dan even naar zijn chauffeur, die verderop een krantje zit te lezen..

Maar hoe zit het dan met die mooie honden die ze bij zich hadden? Allemaal van hetzelfde ras. 
Profiel foto van J.A. XXer
Misschien had de hond geen bedelaar, maar de bedelaar een hond. Bedelaar zijn lijkt me toch een hondenleven. Het doet me denken aan een verhaal dat ik lang geleden hoorde, over een waakhond in een ver, ver land. Maar...dat is voor een andere keer. Ik hoop dat ik nu ook een antwoord krijg op jouw vragen.

Ik ben niet achter de antwoorden gekomen. Prachtige honden, bij verschillende bedelaars, ik snap er niets van. Ik heb liever dat ze iets doen voor hun geld, beetje viool spelen ofzo. 
Profiel foto van maarten54
>  Waarom een mooie hond als je zelf niet te eten hebt?<  Z'n vrouw had een ander en vertrok, de hond echter bleef hem trouw. Dat is zo iets als "ik hou van jou". Welaan, als dat geen reden is om het dier goed te verzorgen weet  ik het niet meer.

> prachtig als een jonge meid < Waarom nou weer een meid, wat is er mis met een jonge knul?

Inderdaad, ik zou ook niets geven, verder wel een leuk prikkeltje.  <img src='img/smileys/wink1.gif' alt='(wink)' Title='(wink)'>   Graag komen lezen.

.

Het was niet één hond, verschillende bedelaars hadden zo'n mooie hond en allemaal van hetzelfde ras. Dat was juist zo vreemd. Tja en die 'mooie meid' is nou eenmaal de uitdrukking, schijnt lekkerder te bekken dan 'mooie jongen;. Dank voor het langskomen.  
Profiel foto van astra
Wat opmerkzaam. Kan me je verwondering voorstellen.
Ik heb ook geen antwoord klaar. Zijn het schijnbedelaars? Maar waarom nemen ze dan hun hond mee en nog allemaal dezelfde ook.
Zijn het stiekem waakhonden die de bedelaars in de gaten houden?
 

Het was vreemd om te zien, de honden leken jong, maar lagen allemaal roerloos naast hun baasjes, lap of dekentje eroverheen. Zouden ze een pilletje krijgen om zo kalm te blijven? Sprak ik nou maar Tsjechisch. <img src='img/smileys/tong2.gif' alt=':-p' Title=':-p'>
Profiel foto van monkey
Misschien houdt die hond ze in de nacht wel warm.
Valt me trouwens wel meer op, ook op televisie. Hebben ze geen cent om uit te geven, maar wel een hond die zeker voor vijftig euro per week eet.

Ja, dat is normaal al vreemd, maar het waren zo te zien jonge rashonden, dat maakte het extra vreemd. Zou het wel uit willen zoeken, maar dan moet ik wéér terug. (a)
Ik had trouwens niet het idee dat het daklozen waren, wél bedelaars.

Is toch geen straf om terug te gaan, gewoon weer op vakantie.<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>

Mijn vakantiedagen zijn bijna op. 

Tja, dan moet je een jaar wachten. Ik ben ze aan het sparen oor volgend jaar.