Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Kunstprogramma


Geschreven door Mien
9 maart 2019 09:22
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 130 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd anoniem ingediend, maar is inmiddels vrijgegeven
Ik heb een ontiegelijke hekel aan kunstprogramma's. Lullen over kunst is uit de kwade dat moet je toch gewoon doen. Gewichtig of interessant of zie mij toch eens kunst kijken. Bah. BAH. Bah. Eééhhhh. Ik steek met gemak mijn middelvinger in mijn nek. Kunstfluisteraars zijn nog erger. Alsof ze een schaakwedstrijd becommentariëren. Nee, nee. Een biljartwedstrijd. Tien over de rooie. Van Gogh en Rembrandt draaien zich om in hun graf. Van Jeroen Krabbé krijg ik al helemaal jeuk. Een beetje zweterig door Frankrijk rijden in een lelijke eend. En dan een beetje interessant wat kunstboeken onder de arm meedragen en croissants eten. Zum kotzen. Ben benieuwd of er nog ooit iemand het aan durft zelf een schilderij te maken. Live en dan ook meteen pretenderen dit is kunst. Ben benieuwd. Wie durft? Bob Ross?
© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Vaak zijn wij ook blind voor de kunst, en begrijpen wij niet wat de kunstenaar bedoelt .

Houden zo. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>
Profiel foto van monkey
Ach,ieder zijn ding.
Naar kunstprogramma’s kijk ik niet, maar in een museum naar kunst kijken is weer heel iets anders.
Dan kan ik namelijk zelf bepalen of ik het wel of niet mooi vind en legt niemand zijn mening op.
Het is een kort stukje met een duidelijke mening, de vraag is wie heeft het geschreven.

Je bah, BAH, bah heeft je verraden.

bah, en dan sta je in het museum en word je onder de voeten gelopen door nuften met een headset op die lomp voorover buigen om te zien op het veel te kleine bordje wie ook alweer de maker was. bah, bah, bah ...
Profiel foto van Ryara
Hetzelfde heb ik met sportprogramma's. Aan een tafel zitten mannen (ik zie nooit een vrouw), die de wijsheid in pacht hebben. Ik ga er liever zélf op uit. Hoewel je me niet in een kort rokje met gebruinde benen op het hockeyveld zal tegenkomen, zou ik dat toch liever doen dan passief gaan zitten kijken. 
Nou ben ik toevallig wel geïnteresseerd in kunst en in de ambacht van het maken ervan. 

Je was al snel geraden, dus ik hoef geen moeite meer te doen.  

Bij verslaggeving van Champions League bij Veronica is een mooie vrouw de tafeldame. Doet het best goed. Zeker als Ajax wint!
Profiel foto van Breinpijn
Bob Ross ruled! 's Nachts bij nacht en ontij kwam je met een stevige pint op thuis en dan was ‘AfroBob’ op de teevee. Daar werd je rustig van. Happy trees en clouds. Heerlijk vermaak. En verdomd; ik vond het kunst. 

Jazeker, gebakken eieren met Bob midden in de nacht.