Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Een onmogelijke zielsverwant


Geschreven door Filipdheer
11 februari 2019 20:36
Categorie: Leven

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 94 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk

Een onmogelijke zielsverwant.

 

Zijn we onmogelijke zielsverwanten? We fungeren als twee woeste golven; golvend op het ritme van de oeroceaan. Gedreven waarheen we worden gedreven, telkens opnieuw;totaal willekeurig overgeleverd aan het lot.

Zwemmend in deze golven, richting zoekend; hunkerend in zout water naar het lessen van de dorst.

Veroordeeld tot elkaar. Veroordeeld elkaar steeds te vinden. Veroordeeld elkaar steeds te verliezen. Veroordeeld eeuwig te verwijlen in de krachten van de oceaan. Afstand en nabijheid elkaar genadeloos afwisselend. Zoekend naar een soort onbekende lotsbestemming. Verlangend naar de turbulentie die tegelijk de zielverwanten ten gronde richt.

Het lot dat zwijgt, het lot dat spreekt; andere golven ontstaan en drijven de zielsverwante golven waarheen ze ze drijven.

Een ziel die verlangt; een ziel bedolven onder de vloed van wezensvreemde golven. Wezensvreemde golven die het eeuwige spel van de zielverwant verborgen houden en tegelijk in stand houden. Wezensvreemd, maar tegelijk behorend tot de diepste kern van de ziel van de zielsverwant. Oude oerkrachten met onbekende bestemming, zoekend naar wat is, zoekend naar wat niet is. Een soort wordend zijn. Een worden doorheen de tijd leiden naar de tijdloze eeuwigheid.


© Filipdheer. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Prozapoëzie  
Profiel foto van esperanza
In eersteplaats, Welkom in onze Web Tales, Filip. Ik wens je een lang verblijf hier onder ons en veel plezier met het schrijven en lezen van onze werken. 
Graag heb ik je tekst hierboven gelezen. Ik vond die indrukwekkend. Je werk deed me denken aan de het meerderen levens te moeten leven om een grote liefde te mogen ervaren. Een liefde zo groot en sterk als de kracht van de grote Oceanen... Je spreekt over het eigen lot en over bestemming, over wezensvreemd en verankering in het diepste van je ziel van twee zielsverwanten.
Zoveel daarover weet ik ook niet. Ik weet alleen dat liefde sterft niet.   
 

Bedankt Esperanza, Het is boeiend te lezen wat een tekst met iemand doet.
Profiel foto van Twicedoubleyou
Welkom!
'k Vind het wel mooi beschreven.
En het is alsof we er geen invloed op hebben, dat zielsverwantschap. Als dat zo is, geeft dat wat troost.

Dank je. Inderdaad ik heb ook op én of andere manier dat gevoel.
Profiel foto van De Vos
Allereerst van harte welkom op deze aangename site, Filip.
Een eerste mooi proza gedicht als opener. Ik kijk uit naar wat nog komt.
 

Dank u wel!
Profiel foto van Lea Wuyts
Veroordeeld tot elkaar. Veroordeeld elkaar steeds te vinden. Elkaar steeds te verliezen. Eeuwig te verwijlen in de krachten van de oceaan.

Maar graag gelezen!

Groet