Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Voor Ivo Deel 9: Hoedje, petje, petje


Geschreven door Breinpijn
11 februari 2019 18:52
Categorie: Estafette verhaal

vorig deel: Voor Ivo - deel 8
volgend deel: ​Voor Ivo deel 10

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 184 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
‘Hoedje, petje, petje
Hoedje, petje, petje
Hoedje van de onemanshow
Hoedje, petje, petje
Hoedje, petje, petje’

 
Enzovoorts! Enzovoorts! Dit stukje tekst komt uit een lied van Toon Hermans, maar zou evengoed kunnen passen bij de reacties die Ivo altijd gaf. In mijn beleving moet hij een ongelooflijk vriendelijke en zachte man zijn want bijna elke reactie die hij op onze reacties op zijn werken gaf, bevatte wel zo’n (hat) Sla zijn werken er maar eens op na. Dat icoontje maakte mij altijd bijzonder vrolijk en deed mij altijd denken: ‘kijk, daar is hoedje, petje, petje’ weer. Altijd werd ‘hoedje’ vergezeld van een welgemeend ‘Merci’ of ‘Dank je wel.’
   We hebben het wel eens over herkenbaarheid of stijl van een bepaalde schrijver of dichter. Het hoedje wás Ivo voor mij, tekende hem; zoals vrolijk en olijk steeds dat hoedje op en afging en hij ons daarmee een blijde groet gaf.
 
Bij het profiel van Ivo viel me trouwens ook altijd iets op of ik kan beter zeggen; iets intrigeerde me en dat was de avatar die hij gebruikte bij als profielfoto. Niet datgene dat er nu staat; de pan met het gebakken ei. Nee, er was een avatar van, naar mijn idee, een mannetje in een soort nootachtig omhulsel wat daar verwoed uit probeerde te komen. Ik kon het niet goed zien en vroeg me altijd af wat het precies was. Ik vermoed, maar weet het niet helemaal zeker, dat het een klein stukje van een schilderijtje van Jeroen Bosch was of iets uit een tekening van Leonardo da Vinci. Die stijl had het. Ik heb het internet geheel uitgeplozen, maar ik kan het niet meer vinden. Nergens! Bij deze doe ik dus ook een oproep aan iedereen die weet wat hij voor avatar had en waar ik die kan vinden want het intrigeert me mateloos. Het deed me fantaseren en mijmeren en was dus ook een van die typische Ivo-stijlicoontjes. Als ik dat icoontje zag, sprong Ivo weer in mijn gedachten dus graag zou ik het herontdekken.
 
En dan zijn we weer terug bij mijn eerste opzetje: het ‘hoedje, petje, petje verhaal. De derde regel zegt iets over een onemanshow. Ik vond de (bijna) dagelijkse dichtsels van Ivo een soort van onemanshow. En dan in de zin van zijn veelzijdig talent met betrekking tot het dichten. Volledig uit het hart sprekend en altijd doorspekt met persoonlijke emotie. Dat maakte hem, in mijn ogen, iemand die een onemanshow zou hebben kunnen dragen. Maar altijd zou dan de lezer voorop staan. De lezer was zijn trouwe vriend en hij deelde zijn overdenksels met graagte met ons.
 
Hoedje, petje, petje. Ik ben ervan overtuigd dat Ivo ons ooit weer met zijn hoedje gaat groeten. Hopelijk snel!

© Breinpijn. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Ivo
Profiel foto van monkey
Klopt dat <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> is typisch Ivo. Hij heeft daarmee gewoon het laatste woord.
Ik ben al een poos niet meer op zijn profiel geweest, dus weet niet welke profielfoto hij heeft.
Ik weet wel dat bij een van jou quizzen de profielfoto van Ivo is gebruikt, als het dus gaat om de afbeelding moet je misschien even duiken in een van de quizzen, volgens mij bij Henny en dan de eerste keer. Of misschien wel bij Fuaran.
We hebben allemaal een soort van eigen stijl en wanneer iemand een poos niet s geweest, dan mis je die persoon.
Ook ik hoop eens weer een Ivo te lezen, gewoon omdat het dan goed met hem gaat.

Da's een goed idee, Marja. Daar had ik niet eens aan gedacht. Ik zal eens kijken want natuurlijk heb ik alles nog in de computer staan. Dank je voor je reactie.

1637 schilderij was van Salvador Dali: geopolitical child.
Profiel foto van Runner
Mijn iets grotere hoed af voor deze bijdrage.
Met eigen woorden spreekt het hart !

Klopt; ik denk dat het goed is dat je bij zulke verhalen volledig je hart laat spreken. Dan komen de woorden beter uit en voelen oprecht. Dit stukje was zoals ik over Ivo dacht en wat me bij zijn gedichten opviel. Zo opgeschreven.
Profiel foto van Eichnon
Erg mooie hommage Breinpijn. Als ik wist hoe de avatar eruitzag, zou ik dadelijk helpen zoeken. 

En ja, het hoedje was natuurlijk wel bekend. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>

Als ik het weet, zal ik het bij je reactie zetten. Marja gaf me wel een goed idee dus dat ga ik uitchecken. Tja, dat hoedje; het was steevast dat hoedje en dat valt op een gegeven moment op als een soort handelsmerk.

1637 dit is hem. Geopolitical child van Salvador Dali.

Bijna juist, of eigenlijk helemaal niet.

"Geopoliticus" child watching the birth of the new man 
Het volledige werk noemt dus 'Geopliticus' met de ondertitel die volgt. Het stukje dat hij gebruikte is dus eigenlijk 'the birth of the new man'
 

Het was ook maar een heel klein plaatje bij zijn profiel dus ik zat voortdurend te peinzen: wat stelt het nu voor. Ik heb nu ook op internet het volledige schilderij gezien en nu snap ik het wat meer. Voorzover je Dali kunt snappen.
Profiel foto van astra
Een verhaal in Breinpijn letters. Helemaal eens natuurlijk.
Hoedjes en sterren van Ivo maakten mijn dag weer goed.
Ook ik zie zijn avatar nog helder voor de geest, maar waar hij altijd zijn mooie icoontjes vandaan haalde, heb ik ook niet ontdekt.
We missen hem.

Ik schreef hierboven al dat Marja me een goed idee gaf wat ik onmiddellijk ga checken dus wie weet. We missen hem inderdaad; hij was eigenlijk vast onderdeel van de dagelijkse Web Tales rite die ik doorloop.
Profiel foto van Henny
Ivo ten voeten uit. Zo komt hij ook over. Weer prima in woorden weten te vangen, maar dat is jou wel toevertrouwd.
Ja, ik heb het mij ook wel eens afgevraagd waar zijn avatar vandaan kwam. Jeroen Bosch kwam toen ook in mij op. Volgens mij heb jij dat nog bij een van je vragen van de quizzen voor de meetings staan. Plaats hem eens en zo kunnen meerderen op speurtocht gaan. <img src='img/smileys/cool_man.gif' alt='8)' Title='8)'>
Het mooiste zo zijn als het antwoord van Ivo zelf zou komen. Wie weet kan hij dat nog eens naar Fuaran mailen
  

Dat zou helemaal mooi zijn. Ergens kan ik me nog vaag herinneren dat hij me dat zelf na een vraag van mij heeft verteld, maar ja, die reactie ben ik natuurlijk allang kwijt. Marja gaf me ook dat idee van de quizzen en die ga ik zeker bekijken. Ik denk dat ik raak ga schieten. Tzt laat ik het je weten.

Dit is hem, Henny. Max heeft me een handje geholpen. schilderij heet Geopolitical child van Salvador Dali  1637
Profiel foto van De Vos
Een typische BP column voor Ivo. Eerlijk, gevat, bewonderend en nuchter.
Ik treed je volledig bij. Ik heb het je onlangs nog gezegd dat Ivo één van mijn favoriete schrijvers was en is op WT. Sommige van zijn gedichten gaven stof tot nadenken met als gevolg een inspiratie om zelf ook weer aan de slag te gaan.
 

Een gedicht van Ivo was een gedicht uit het hart. Maar ook een gedicht volledig in zijn eigen stijl en woorden en dat maakt hem een dichter die helemaal bij zijn gevoel komt en dat ook op die manier, zoals hij dat beleeft, kan schrijven. En dat is bijzonder knap. Geen opsmuk, maar gewoon zoals het is. Ik weet dat ivo tot jouw favorieten behoort en daarom is het inderdaad te hopen dat we hem nog eens terug zullen zien. Misschien krijgt hij wel energie van al onze verhaaltjes.
Profiel foto van Max41
Je bedoeld deze denk ik  :)
1637

Zoek maar eens op Google op "Geopolitical child" 
Het is van een schilderij van Salvador Dali

HOERA VOOR MAX !!! Dit is hem inderdaad. Ik had eigenlijk al een idee om jou te vragen als ik er niet uit kwam want ik wist dat jullie alles op schijven bewaren dus deze moest er wel in staan. Maar ja, een koppige Breinpijn geeft niet op voordat de kogel door de kerk is. Dank je wel. Ik ga het schilderij opzoeken. Dali had ik er echter niet achter gezocht.
Profiel foto van J.A. XXer
Een mooi eerbetoon Brein! Dat hoedje, inderdaad!

Dat viel me steeds weer op en daarom moest ik in ieder geval daar over schrijven. Thanx, J.
Profiel foto van Mien
Raadsels opgelost. Ivo ten voeten uit. Petje op. Mooi eerbetoon en informatief. Het beklijft. Net als Dali en Da. 

Dank je, Mien. Dit moest even. Dat hoedje bleef altijd hangen. En voor Mien nog eenmaal <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>
Profiel foto van esperanza
Ik had dit werk van jou voor Ivo nog niet gelezen... sorry 
Het is wel heel mooi  opgezet, Ron. Hij zou blij zijn ok dit werk van jou te lezen.  Top! 

Dank je wel, Sila. Ik hoop van harte dat we hem hierdoor een hart onder de riem kunnen steken. En natuurlijk dat hij nog terugkeert. Ik houd hoop.

Ik ook. Ik hoop echt dat hij  beter wordt en terug komt bij ons. 
Profiel foto van Ivo
ha die Brein, mooi man en dank je wel ik heb mijn profielfoto teruggevonden, ik pas ze seffens nog aan, die pan en dat ei, zolang op het vuur, het zal nu allemaal wel zwart zijn

merci allemaal
dank je wel
(hat)

Ik vond die pan en dat ei wat te flauwtjes voor een dichter van jouw kaliber. Een passende foto trouwens van de kunstenaar die uit zijn wezen probeert te ontsnappen. 
Profiel foto van Ivo
moeheid vreet<img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>

Nogmaals bedankt, Ivo, dat je de moeite hebt genomen om te reageren. Het moet zwaar zijn en dus wens ik je voor de komende tijd ontzettend veel sterkte. Maar stiekem hoop ik later nog wat van je te kunnen lezen.