Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Tinder


Geschreven door htjohan1000
11 februari 2019 15:57
Categorie: Column

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 316 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

En opeens loopt je relatie op de klippen. Nog sneller dan dat rapper boef kan rijden, en bij donderslag op heldere hemel, in tegenstelling tot het ontslag van Piet Paulusma.  Daar zit je dan met je goede gedrag. Alleen op de bank. Helemaal alleen, dus altijd goede T.v. en je kunt doen en laten wat je wilt. Dus dan begin je een relatie met Freddy Heineken, Hertog Jan of welk bier er dan ook maar in de reclame is in de plaatselijke supermarkt. terwijl je wederom een flesje openmaakt denk je nog, bier heeft nooit hoofdpijn, en beter nog het is altijd nat. Nadeel van bier is het feit dat er vrouwelijke hormonen inzitten. Je gaat er dom van praten, en slecht van rijden. Dus uiteindelijk ga je toch in de gaten krijgen dat je relatie met Freddie niet bevredigend is als hetero. Dus dan komt toch het moment in je leven dat je als man van 40 je in gaat schrijven op datingsites.

 

Uiteraard om kosten te besparen op gratis sites. In mijn geval Tinder, en Happypancake.  Want betalen voor de liefde dat doe je niet, tenminste op digitale sites. Je maakt je profiel aan op Tinder, selecteert een van je minst slechte fotos en schrijft er een tekst bij waarvan je denkt dat is grappig. Dan komt het moment dat je profielen van dames gaat bekijken. Allemaal vrouwen waarvan je denkt, daar moet een piemel in, en bij voorkeur de mijne. En je swipt, links keur je af, en rechts zie je wel zitten. In de hoop dat die dame jouw ook naar rechts swipt.

 

Soms swipe je zomaar, en soms serieus, en lees je wat je potentiele partner heeft opgeschreven. Heel vaak schrijven vrouwen op geen ONS. Dat blijkt te betekenen geen one night stand. Die vrouwen hebben geen humor, als je dan reageert met dan doen we het toch twee keer, hoor je nooit meer iets van de dame in kwestie. Wat ook opvalt is dat de vrouwen die een geen ONS hebben staan in hun profieltekst, vaak niet moeders mooiste zijn. Tenminste als ze geen enig kind zijn natuurlijk. Maar echt van die vrouwen waarvan je denkt, ik ben niet knap, maar jij overdrijft het wel heel erg. Bovendien als ik jou was zou ik elke kans aanpakken anders blijf je waarschijnlijk de rest van je leven bezig met de electrische melkboer in combinatie met het betere handwerk.

 

Uiteindelijk komt het moment dat je matcht met iemand, en zelfs meerdere vrouwen. Dan kun je met elkaar chatten. Vaak kom je er dan snel achter, leuk koppie, maar geen inhoud. Maar het komt ook voor dat het wel klikt. Dan spreek je af in een leuk eetcafe en ga je elkaar in het echt ontmoeten. En dan zit je daar. Stilzwijgend samen een bord zand leeg te eten. Omdat blijkt dat je op de chat toch veel leuker bent dan real-life. Soms klikt het wel, en ga je wat langer door op andere dagen met het meisje.

 

Uiteindelijk ga je zo een tijdje door. Leuke contacten, minder leuke contacten, of totaal geen contact. Je gaat je realiseren dat het vroeger allemaal beter was. Dan stapte je op een meisje af, in de kroeg, verzon een leuke openingszin, tenminste dat dacht je dan. Iets in de trend van: terwijl je haar blokjes ijs uit haar witte wijn pakt, en ze kapot gooit op de grond, “Zo, nu het ijs toch gebroken is, wil je wat drinken van mij”  En dan heb je wel of geen klik. Bij een klik ging je brommers kieken, en bij geen klik kwam je weer samen met Freddy om de avond vol te brengen.

 

Hoewel in tegenwoordig niet vaak meer ben te vinden in de kroeg, of waar dan ook waar veel vrouwenvolk losloopt. Dan toch waag je tussen de Freddies door een poging als je een mooie dame ziet. En dan begin je met een andere openingszin, tenminste ik wel. Succesvol, of je wordt aangekeken of je thuishoort in het Pieter baan centrum. Je loopt dan op een meisje af en opent met de zin: “ik zou jou zo naar rechts swipen”

Mocht jij op Tinder zitten zou ik zeggen: tot snel!
 

 

© htjohan1000. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Breinpijn en nog door 2 bezoeker(s)
Profiel foto van Breinpijn
Zou dit een fictief verhaaltje zijn of? Maar zeer humorvol gebracht zoals ik wel van je gewend ben. Leuk dat je weer terug bent, Johan. Altijd geinige columns.

Dankjewel. Weer even inkomen hoor. Maar tegenwoordig heb ik weer voldoende tijd om te schrijven. Dus geen fictie

Pfoe, gelukkig maar <img src='img/smileys/jump2.gif' alt='(!)' Title='(!)'>
Profiel foto van monkey
Gelukkig heb je dan toch de datingsites en ik kan je wel vertellen dat het daar beter gezelschap is dan die Freddies, want daar moet je gewoon niet te veel van nemen.
de aanhouder of de volhouder wint. Gewoon doorgaan dus met daten.
ik vind wel dat je originele openingszinnen hebt.

Dank je wel. En je hebt gelijk. Freddy moet je met mate doen😂
Profiel foto van astra
Wat een goeie column. Ik weet gewoon niet wat ik er van zeggen moet.
Humor lacht verontwaardiging weg.
Toch ben je al ver gekomen, meer dan één afspraak met hetzelfde meisje.
Probeer het naast Tinder ook maar gewoon met een Freddy in de hand aan de toog.

Wat spraakwater is nooit weg. Bedankt voor het compliment