Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


De spanning was te schneiden


Geschreven door Claude Aendenboom
11 februari 2019 13:35
Categorie: Avontuur

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 53 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk

DE SPANNING WAS TE SCHNEIDEN

Tijdens de zomer van 1966 was mijn vader naar Lyon afgereisd omdat hij daar een afspraak had met een immobiliënbureau. Vanwege zijn moeilijk huwelijksleven zocht hij naar daar te emigreren. Hij moest echter met zijn knalgele Alfa Spider aanschuiven in een file waar maar geen eind aan leek te komen. Er was immers een zwaar ongeval geweest met een duidelijk hoorbare explosie, wellicht van een vrachtwagen die in brand was geschoten. Vader kon van ver de zwarte rook zien en dus stopte hij bij het eerste beste benzine-station om even de benen te strekken en iets te eten en te drinken.

Hij parkeerde zijn wagen maar botste lichtjes tegen een mooie lichtblauwe BMW waaruit een jongedame met grote zonnebril en zwarte hoed plots in zijn richting keek. Vader was zich van geen kwaad bewust en stapte uit terwijl hij een sigaret opstak. Maar al snel kwam de mysterieuze dame uit haar wagen gesprongen en begon luid te vloeken omdat zij een schrammetje aan haar buitenspiegel had opgemerkt. Zij sprak vloeiend Frans maar met een overduidelijk Duits accent.

Vader die ook niet op zijn mond was gevallen verdedigde zich door te schreeuwen dat haar pretentieuze wagen niet binnen de witte lijnen stond geparkeerd.

En zo bekvechten de twee een tijdje tot plots een zuiderwind de hoed van de dame deed wegwaaien en toen de furie hem wou oprapen viel haar zonnebril op de grond. En dus had vader de bekende actrice herkend. Nog voor ze haar bek weer kon opendoen kuste vader haar vurig, zij verweerde haar hevig maar kuste tenslotte vurig mee.

Maar toen haar man kwam aangelopen met twee sandwishes in de hand, trok de film-ster zich snel terug.

'Wat is er hier gaande ?' vroeg de kersverse bedrogen echtgenoot wantrouwig.

'Niks hoor lieverd' glimlachte zij vals.

De spanning was toen echt te schneiden.

Vader die overdonderd was, borg zijn emigratieplannen voorlopig op en reed weer naar Namur, België. Opgewonden droomde hij die hele nacht van keizerin Sissi...

 


© Claude Aendenboom. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Oud en Aardig
Profiel foto van Fons
Vader had er waarschijnlijk Romy Schneider in herkend, die wel een droom waard was.
Weer een mooi verhaal, ik lees ze toch zo graag.

Wie weet ;-) Bedankt voor je reactie Fons !
Profiel foto van Ryara
Als het niet in de familie is, dan is het wel familie die bijzondere ontmoetingen heeft. Je blijft me verbazen, ik wacht nu gewoon af tot je mij hebt ontdekt ondanks mijn vermommingen. (a) 

Ja, vader trok het geluk aan <img src='img/smileys/smilie_blume1.gif' alt='(luvU)' Title='(luvU)'> Bedankt voor je reactie !
Profiel foto van monkey
Toch had jij een avontuurlijke vader, een die niet bang was iets nieuws te beginnen.
Ik denk wel dat het onrust gaf binnen een relatie.
Leuk verhaal en zelfs bekende personen kunnen schreeuwen als een speenvarken.

Haha, inderdaad ! Bedankt voor je reactie !
Profiel foto van De Vos
Een wonderlijke familie met wonderlijke familieverhalen die ik verorber als zoete koek.
Ik vind het prachtig hoe jij er steeds in slaagt om een gans verhaal te vertellen met zo weinig zinnen. Dat vind ik een verademing, een kunst op zich, want bij lange verhalen haak ik meestal vrij snel af.

Bedankt voor deze mooie complimenten alsook voor je drie prachtige (film)sterren !