Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Horizon van het vergeten woord


Geschreven door Violette Z.
6 februari 2019 15:43
Categorie: Beschrijving

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 125 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

Horizon van het vergeten woord

Het was onduidelijk waar ik het kon vinden. Ze hadden mij er wel over verteld, maar ik had te veel aan mijn hoofd om het te onthouden. Ik stond in een telefooncel in een land zonder naam. Ik belde je op, maar je was er niet. Iemand had je achter de horizon geplakt. Tussen de dansende marionetten zonder geweten, in een kleurrijk gevangenispak. Je zat achter een raam. Ik belde iemand anders, maar ook die was niet in huis. Er zat niets anders op, dan weer een avond voor de buis. Er was een programma over geheugenverlies. Het leek me handig wanneer je het verleden kon wissen. Het scheelde een heleboel onnodige gedachten.

Er bestonden geen mobiele telefoons in die tijd. Je was altijd afhankelijk van een kabel. Iemand die een vaste telefoon had, of een telefooncel. Er werden vaak brieven geschreven, maar altijd achter die horizon waar jij verbleef zonder mijn zorgen.

Mijn laatste kwartje had ik aan je besteed. Er viel tot mijn verbazing een muntstuk uit het apparaat op de grond. De glazen van de cel waren beslagen. Ik zag de taferelen op straat weemoedig aan.

De mensen liepen hier voorbij om winkels te bezoeken. Misschien kochten ze iets. Zonder jou had ik niets meer nodig. Ik raapte het muntstuk op en draaide opnieuw jouw nummer.


 


© Violette Z.. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Leo 1, esperanza
Profiel foto van Runner
Korte impressie van gedachten 
vergeten in de tweede zin moet denk ik onthouden zijn

Klopt, ik heb het aangepast. Merci.
Knap neergezet, om dit verhaaltje gestalte te geven. 

Klopt, misschien dat ik het later nog eens verder uitwerk. Merci.
Erg mooi, las het graag..
Op een geweldige manier,
kijk je er naar..<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>

Ik kon me de beelden letterlijk herinneren. Ik heb het gevoel dat er misschien nog meer beelden komen. Merci.