Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Lost places - Hindernis, deel 1


Geschreven door Beppie
11 januari 2019 10:04
Categorie: Algemeen

volgend deel: Lost places - deel 2

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 122 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk


Lost places – Hindernis, deel 1
 
Erica controleerde andermaal of ze alles had ingepakt. Om haar hals hing een splinternieuwe Nikon camera met een kleine lens. In haar rugzak zat een grotere lens, een statief en nog enkele spullen die ze wellicht nodig had. Ze had bewust zo weinig mogelijk in haar rugzak gestopt, omdat het vanwege de vers gevallen sneeuw sowieso al een hindernis was om bij de oude fabriek te komen.

Een tijdje geleden was Erica begonnen met het nemen van foto’s met haar telefoon tijdens haar wandelingen in Beieren. Ze merkte al snel dat ze oog voor detail had en kwam erachter dat haar telefoon weliswaar prima plaatjes schoot, maar tekort schoot bij het nemen van close ups. Af en toe plaatste ze een foto op Instagram. Bij een foto van een vervallen huis, kreeg ze de opmerking dat Urbex locaties geweldig waren om te fotograferen. Ze had de opmerking geliket, maar geen flauw idee wat het betekende. Google leerde haar dat het een hype was om oude gebouwen te fotograferen, de zogenaamde Urbex locaties of Lost Places, en toen ze op afbeeldingen klikte, rolden de meest prachtige foto’s over haar beeldscherm. Marijke vroeg advies aan Kai, een vriend die veel fotografeerde. Ze wilde best investeren in een camera, maar dan moest die vooral handzaam zijn en niet te duur. Een Nikon Coolpix W300 was volgens haar vriend de beste optie en na enig wikken en wegen, had ze de camera aangeschaft. De lenzen en het statief had ze mogen lenen van Kai.

Nu liep ze hier in haar uppie op weg naar haar eerste Urbex plek, een oude fabriekshal aan de rand van een klein Beiers dorp. De opkomende zon zorgde voor een sprookjesachtige aanblik en in de verte staken de donkere contouren van de fabriek geheimzinnig af tegen de witte deken eromheen. Erica vond het toch wel spannend en controleerde of haar telefoon nog voldoende opgeladen was. Haar man had aangeboden mee te gaan, maar dat aanbod had ze gedecideerd afgewimpeld.
‘Nee, ik ga liever alleen. Wie weet hoe lang ik daar bezig ben en waarschijnlijk loop je me alleen maar voor de voeten. Als er iets is, bel ik je wel.’ 
 

© Beppie. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Breinpijn
Profiel foto van monkey
Je brengt er een onderliggende spanning in die me nieuwsgierig maken naar het volgende deel.
Dit wordt niet alleen foto’s nemen denk ik.
Mooie aanloop naar een spannend verhaal.

Erica wil uiteraard alleen mooie plaatjes schieten, maar wie weet welke geheimen die fabriekshal herbergt.
Mogelijk geeft het prikkelwoord van morgen of overmorgen een nieuwe richting aan het verhaal ;) 
Profiel foto van Fons
Zoals Monkey hier boven schrijft, dat schijnt niet te eindigen bij foto's nemen 

Wie weet of het niet alleen een fotoshoot wordt, Fons.
Leuk dat je meeleest! 
Profiel foto van Ryara
Mooi begin van hopelijk een spannend verhaal. Omdat wijzelf altijd gewapend met camera's op stap gaan komt het me wel bekend voor. In dit korte stukje komt het een beetje reclameachtig over. Misschien zou je geen merk moeten noemen? Je hebt anders kans dat de reacties over de voor- en nadelen van verschillende merken gaan in plaats van over jouw verhaal en het verloop daarvan. Ik reageer misschien wat gevoelig wat dat betreft, maar ik kan onderhand een lezing houden over al die verschillende lenzen en merken. <img src='img/smileys/confused0018.gif' alt=':bu:' Title=':bu:'>
Het wachten is nu natuurlijk op een loszittende steen, een akelig geluid of een griezelige schaduw...Ik griezel al bij voorbaat. 

Ik heb geen flauw benul van camera's, laat staan van lenzen en meer van dat spul. Je hebt echter gelijk, ik ga in het origineel de merknaam weglaten.
O jee, niet teveel griezelen, want wie weet blijft het gewoon bij een normale fotoshoot.
Profiel foto van Breinpijn
Het leest in eerste instantie als een verhaal over een doodnormale bezigheid, maar als je een camera hebt, kun je wellicht dingen fotograferen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ik vermoed dat dat een van de insteken is die je hebt gekozen in dit verhaal. Wat dat het vervolg spanning brengt, is mij duidelijk. Heb je de technisch specifieke elementen van de camera;s hier bewust aangehaald trouwens? Het zijn namelijk heel specifieke details waarvan ik dan weer vermoed dat er meer mee gedaan wordt. 
Leuke beginopzet en ik lees graag verder.

Zoals ik bij Ryara al schreef, heb ik geen flauw benul van camera's en toebehoren, maar ik doe natuurlijk wel wat research. Ik heb wel een idee welke kant het verhaal op gaat, maar er zijn meerdere mogelijkheden die gaandeweg het schrijven duidelijk worden. Ik hoop alleen dat ik het me weer niet - zoals wel vaker - te moeilijk maak met een (te) impulsief vervolgverhaaltje.
Profiel foto van De Vos
Leuk begin.

Dank je, Eric <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>
Profiel foto van maarten54
fotograferen is idd leuk en ook tijdrovend. Daarom denk ik dat er wel wat gaat gebeuren als ze later( ) of te laat ... thuis komt?
Leuk begin.

Het is inderdaad tijdrovend, maar wel heel leuk om te doen.
Fijn dat het begin je bevalt, ik hoop het vervolg je ook kan bekoren.

Schrijft <img src='img/smileys/writing.gif' alt='(writing)' Title='(writing)'>u voort en we lezen...
Profiel foto van esperanza
Een top begin zoals we van jou aangewend zijn. Heel graag gelezen, Beppie. Ik ga meteen naar deel twee. 

===========
"Marijke vroeg advies aan Kai, een vriend die veel fotografeerde." 
Is haar naam niet Erica? 

Oeps, je hebt gelijk. Ik wilde haar eerst Marijke noemen en veranderde dat later in Erica. Ik ga het meteen veranderen. Bedankt voor het opmerken.
Profiel foto van Henny
Jouw hoofdpersoon alleen én met een camera op<img src='img/smileys/car.gif' alt='(car)' Title='(car)'> stap. Nou, zelfs dan kan er in jouw verhaal van alles gebeuren. Ik scheur naar het volgende deel.

Rij niet te hard ;) Er ligt veel sneeuw, dus het kan glad zijn.
Profiel foto van Eichnon
Mooi stukje, interessant om volgen en met potentie om in alle richtingen te evolueren. 

Ik heb zelf al wel wat rondgetrokken met lenzen en statieven en vrees dat Erica niet het meest geschikte statief mee heeft als ze dat in haar rugzak krijgt. Voor de rest erg goed. 

Oh, daar had ik niet bij stil gestaan. Kun je nagaan hoe weinig verstand ik heb van fotograferen. Zou een uitschuifbaar statief een optie kunnen zijn, zodat die wel in een rugzak past? Of is dat onlogisch? Ik weet niet eens of die bestaan.

Leuk dat je volgt!

Statief wordt vaak áán een rugzak gehangen. Ze zijn inschuifbaar en een fotorugtas heeft een speciale lus om hem op te bergen. 

Aha <img src='img/smileys/idea.gif' alt='(I)' Title='(I)'> Dankjewel, Ryara. Dan zou ik in het origineel  bv nog kunnen toevoegen dat ze bijna blijft hangen met haar statief als ze door het toegangshek loopt.

<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Nog zoiets dat ze wel zal leren. Wanneer je door kleine ruimtes kruipt, dan haal je de rugzak en eventueel het statief van je rug, want anders loopt het gegarandeerd een keer mis. In dit verhaal heeft ze het geluk dat het hek open is, maar in veel gevallen moet je door, onder of over een omheining en dan nog een ingang vinden in het gebouw wanneer de deur gesloten blijkt. Omdat je niet gewend bent om met een rugzak rond te lopen hou je er meestal geen rekening mee en blijf je haken of raak je gewoon niet binnen.
De meeste statieven zijn zoals je zei uitschuifbaar, maar voor dit type fotografie heb je een statief nodig waarmee je een zekere hoogte kan halen. Die zitten in een aparte tas, of je hangt ze aan je fototas. 

Bedankt voor de tips. Erica moet nog veel leren, dat hoor ik wel. 
Profiel foto van J.A. XXer
Je hebt het geschreven als een mysterieuze foto waarbij je wil weten wat er net niet op staat.

Hé, dat is een leuke vergelijking! Gezellig dat je meeleest!