Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Terugblik op 2018


Geschreven door Roadkill
20 december 2018 11:48
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 258 Aantal reacties: 16
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk

 

Ik liep vanmorgen een rondje door de buurt om mijn hoofd even lekker door te laten waaien en daar op straat zag ik een blik liggen. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik toch wel even kijken wat dat nou precies voor een blik was, en wat bleek? Het was een terugblik, en wel het terugblik van 2018! Wat leuk!

 

Mijn nieuwsgierigheid stopt natuurlijk niet bij het vinden van zoiets, ik wil hem dan ook openmaken en bekijken wat er inzit. Zo gezegd zo gedaan, bij het openmaken van dat ding knallen er ineens een heleboel herinneringen uit met een kracht waar de meeste confetti kanonnen nog jaloers op zouden zijn.

 

Ik zie het allemaal voorbij komen, de staart van mijn traject bij de psycholoog met als gevolg het temmen van mijn zware depressie.

Ook het opnieuw in contact komen met een oud-klasgenoot waar ik altijd goed mee kon opschieten was erg leuk.

Ik zie het afscheid van mijn zeer gewaardeerde collega's in Amersfoort en het begin van het grootse avontuur op de nieuwe vestiging in Apeldoorn waarbij ik heel veel nieuwe mensen leer kennen en ook weerzien heb met een aantal oude bekenden.

Ik zie de zomervakantie langskomen die ik echt heel erg hard nodig had na mijn zware strijd, met mijn allerbeste maatje uit Rotterdam die zo erg bij me past dat het zo ongeveer mijn 'Broeder van een andere moeder' is.

Ik zie het dartteam dat ik had opgezet met een paar ledenwisselingen zijn tweede seizoen ingaan met als doel promoveren naar de 3e divisie zodat we eindelijk 'best of 5' kunnen spelen.

Vooral ook zie ik de vooruitgang die ik zelf als persoon gemaakt heb sinds ik weet dat ik een hoog sensitief persoon ben en dat ik dus prikkels moet filteren, anders word ik gek. Dit was ongeveer 80% van de oplossing naar het verslaan van het monster genaamd depressie.

Ik zie natuurlijk ook mijn groei als schrijver/dichter en het najagen van mijn droom. Inmiddels heb ik 3 dichtbundels uitgegeven en of ze goed verkopen of niet, ik kan wél zeggen: dat heb ik gewoon helemaal zelf gedaan!

Ook de dankbaarheid dat ik een goede band heb met mijn ouders zit in het blik.

De vele gezellige tijden in mijn stamkroeg komen ook langs met alle geweldige mensen daar, iedereen uniek en iedereen op zijn eigen manier waardevol.

Allemaal zie ik het langskomen en nog veel meer, teveel om hier op te noemen maar allemaal zijn het de dingen die me maken tot de persoon die ik ben.

Ondanks al deze mooie gebeurtenissen en overwinningen blijft er altijd een bepaalde hoeveelheid twijfel sluimeren. De depressie zal altijd op de loer liggen en ik zal daarmee moeten leren leven.

 

Toch wel enigszins trots besluit ik al deze ingrediënten terug te proppen in het blik en deze thuis op mijn plank in de kast te zetten naast de andere blikken, dan kan ik ze later nog eens opentrekken om weer herinneringen op te halen...

 


© Roadkill. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: 20-12-2018
leuk gevonden door: Max41
Profiel foto van Breinpijn
In mijn geval zie ik een bebaarde metalbroeder op een Meeting waar het super gezellig was. Tof!
Toch een aantal fikse ontboezemingen, Tom. Ik hoop dat het herstel; het aan jezelf werken goed verder gaat verlopen. En natuurlijk een glimp van je op te vangen op de volgende Meeting. 

er moet wel heel wat gebeuren wil ik er niet bij zijn op de volgende meeting. <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

Dat lees ik weer heel graag. <img src='img/smileys/anim_65.gif' alt='/group:' Title='/group:'>

<img src='img/smileys/party0002.gif' alt='(hoera)' Title='(hoera)'>
Profiel foto van monkey
Ik mis de meeting als herinnering.
Ik moet je zeggen dat je behoorlijk aan de weg timmert en dit een zeer positief stuk is.
Mogelijk zal het altijd ergens verborgen zijn, maar iemand die een dartteam opzet en dat niet onverdienstelijk doet samen met zijn mededartes, verdiend van mij bewondering.
Het optimisme dat in dit verhaal zit geeft blijk van levensvreugde, houdt dat vast en je komt er wel.
 

ja misschien had ik de meeting er nog bij moeten doen inderdaad, dat was ook een flinke drempel waar ik mezelf overheen heb getrokken.
we gaan gewoon flink door en maken er het beste van.
bedankt  voor de waardering.
Profiel foto van esperanza
Heel erg leuk bedacht, Tom! MOOI!
In werkelijkheid heb jij heel wat overwonen en ook veel mooie ervaringen opgedaan.  Zo gaat met ons door de wegen van het leven... 

bedankt voor de waardering, fijn dat u het mooi vindt.
ja we maken stappen in het leven, en we hopen dan maar dat de meeste stappen vooruit zijn.
Profiel foto van Ryara
Wat een bijzonder leuke manier heb je gevonden om je terugblik te beschrijven. Echt een letterlijk blik tegenkomen en opentrekken, erg leuk gedaan. Al die flarden die er uiteindelijk uitspringen geven een beetje weer van de persoon die je bent. Heel leuk om op deze manier wat meer van je te leren kennen. 

ja ik zag de rinkel en het woord terugblik en toen kwam ineens het idee in me op om dan ook een letterlijk blik te beschrijven.
fijn dat het zo de waardering van andere leden krijgt. (korte) verhaaltjes schrijven is niet mijn sterkste punt, maar nu heb ik er voor mijn gevoel toch 2 vlak achter elkaar geschreven die wel aardig geslaagd zijn.

Onderschat jezelf niet, je kunt zeker schrijven en eenmaal begonnen gaat het steeds beter en kun je je kwaliteit, indien gewenst, nog verbeteren. (a)
Profiel foto van De Vos
Een terugblik met ogenblikken die voor jou van tel waren in dit, bijna voorbije, 2018. 
Een overwonnen depressie ligt altijd op de loer, maar je leert het snel herkennen zodat je tijdig zelf kan ingrijpen. 
Het is een origineel idee om even terug te blikken en vooral, stil te staan bij de positieve momenten en indrukken. Je positieve ingesteldheid bij deze terugblik is een duidelijke barometer dat het beter met je gaat. Ik vind vooral knap dat je dit deelt met ons op dit forum, want je stelt je wel kwetsbaar op en genadeloze kritiek is dan soms het gevolg. Een depressie heeft vaak te maken met de wereld om ons heen en hoe we hiermee omgaan. Ik wens je veel sterkte en geluk, beste Tom. 
Groet
Eric 

bedankt voor deze zeer fijne reactie.
ik wens jou natuurlijk ook veel geluk toe.
de sterren zal ik meedragen om licht te laten schijnen over de donkere gedeelten van mijn ziel.
Profiel foto van haarle15
Een metal broeder die een blik open trekt... het moet niet gekker worden. <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'><img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'><img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>

Bewaar zo wie zo leuke herinneringen aan jouw eerste meeting. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> Dat er nog vele mogen volgen.<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'><img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'><img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

het kan nog veel gekker hoor, wie weet komt dat er in de toekomst ook nog wel uit hier bij WebTales.
Het was inderdaad een leuke ervaring en ik ben blij dat ik mezelf heb gedwongen om naar de meeting te gaan.
ik hoop nog vele blikken op mijn planken te kunnen verzamelen en daarin veel WebTales herinneringen te bewaren.

Vast wel. Je blijft welkom.
Profiel foto van mobar
Ik ben dat filteren nog met vallen en opstaan aan het leren. De ene keer lukt me het beter dan de andere keer. Jouw verhaal is voor mij zeker herkenbaar. Jouw schrijven heeft het afgelopen jaar indruk op mij gemaakt.
groet.

dat is bij mij ook zo hoor, dat filteren lukt niet altijd even goed, het heeft denk ik ook te maken met hoe je je voelt op dat moment, maar blijf doorgaan en het gaat steeds een stukje beter.
het zal echt niet zomaar ineens goed gaan, helaas duurt dat gewoon erg lang en is de vooruitgang vaak niet zo groot als je zelf zou willen maar neem elke overwinning -hoe klein ook- met je mee dan gaat het iedere keer eens tukje beter.
mocht je tussentijds een keer een terugval hebben, bedenk dan dat dat er ook bij hoort en geef nooit op!
Dat mijn schrijven indruk op je heeft gemaakt vind ik echt een hele grote eer, daar ben ik bijna verlegen van...
Profiel foto van Runner
Een klaar en duidelijk verhaal met een positieve inslag.
Respect voor je mooie gedachten!

een positieve inslag is belangrijk, zonder dat kom ik in een heel gevaarlijk gebied terecht, en dat wil ik niet...
bedankt voor het respect.
Graag gelezen, openhartig en gedurfd..ook heel smaakvol verpakt.
Er zat vast een heel mooi etiket om dat gevonden blik..
<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>

binnenhouden is heel erg slecht, openhartig zijn is de moeilijkere optie maar wel veel beter.
het was een krachtig etiket en het gaf prachtig weer hoe het jaar was, want ik had veel kracht nodig maar heb er toch nog iets moois van gemaakt.
deze 3 sterren komen erbij op dat etiket!
bedankt.
Profiel foto van lenie puccini
hsp zijn valt niet altijd mee en is uitputtend, we kunnen niet filteren omdat alles als even belangrijk binnenkomt. Zo ging ik onlangs naar mijn huisarts. ik steek de deur van de wachtzaal open, veel te warm, meteen aan de verwarming gedraaid , jas uit,, radio veel te luid, meteen wat stiller gezet, veel te veel naar citroen ruikend kuisproduct, de buitendeur maar weer opengezet, teveel straatlawaai, help en ik moest nog bij de dokter binnen, ik was al uitgeput, ik heb  het haar ook verteld, omdat ze niet weet wat hsp zijn is, ze was echt wel één en al verbazing, deze week was bij een volgend bezoek de geur weg, verwarming matig, radio matig, ze wist dat ik kwam. Kijk veel ligt eraan als mensen rekening houden met je hsp zijn. Hsp zijn betekent ook dat je geen kuddegeest hebt en één op één relaties belangrijk vindt die diep gaan, oppervlakkige relaties zijn niet aan ons besteed. daarom is een innige  liefdesrealtie voor iemand die hsp is, belangrijker dan voor iemand anders. Je hebt dit alles mooi verwoord , je vult je leven prachtig, maar toch sta ik nog anders in het leven. Als iemand me vraagt "kunt ge uw dagen vullen,?" de vraag an sich ergert mij niet meer, als niet meer tot de arbeidsmarkt behorend kan je je daaraan verwachten maar ik antwoord dan steevast: " De dagen vullen zichzelf" en dat is ook zo,Ik heb er een hekel aan als ik een programma of agenda af te werken heb. Hsp zijn betekent ruimte hebben in tijd en vooral veel ruimte voor zichzelf hebben. Zeer hartelijk.

ja ik herken inderdaad dat een hsp-er meer tijd voor zichzelf nodig heeft dan een gemiddelde andere persoon, het is voor ons ook heel belangrijk om die tijd te nemen.
bij mij lukt het filteren gelukkig wel aardig en dat maakt het leven wat minder uitputtend, maar op een slechte dag heb ook ik enorm veel moeite alleen al om uit bed te komen.
het is belangrijk om te weten dat we niet alleen zijn en het is mooi dat wij af en toe (al is het vaak kort) met elkaar kunnen communiceren, dat geeft toch een klein beetje steun hier en daar.
Profiel foto van Mien
Een goede kijk op blik inside. Dapper stuk en met het schrijven zit het wel snor. Ook die prikt wel eens. Net als die fucking emo's. Maar hee, als je ze niet hebt is het leven ook maar saai. Über die Wolken muss die Freiheit wohl grenzelos sein. Goed bezig Tom. Succes met het verkennen van crossing borders.

het leven is één grote verkenningstocht.
was het Ramses Shaffy die zong; "we zullen doorgaan"?
bedankt voor de waardering en de sterren.

Yep, tevens vriend van Liesbeth Slist
Profiel foto van J.A. XXer
Als ik lees wat jij allemaal doet en bereikt kan ik alleen maar zeggen dat je trots op jezelf mag zijn. Zorg dat je wat plezier hebt en de race is al bijna gewonnen!

dan ga ik de race winnen, ik zorg de laatste tijd dat ik ook plezier heb tussen alles door.
bedankt.
<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van Henny
Kom ik achteraan gehuppeld.
Je hebt zeker heel hard aan jezelf gewerkt en daar neem ik, letterlijk, mijn petje voor af. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> Ga zo door, zou ik zo zeggen. Je hebt je eigen weg gevonden en je eigen uitlaatkleppen.Laat dat niemand van je af pakken.
Fijne feestdagen en een zeer voorspoedig Nieuwjaar.

ik wens jullie (en iedereen trouwens) het zelfde toe.
bedankt voor de reactie en de sterren.
Profiel foto van Lea Wuyts
Graag sluit ik me bij Henny aan. Zij zegt verstandige woorden.<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

Knap hoor!

Groetjes

 

bedankt voor je reactie en de sterren!
 
Profiel foto van switi lobi
Roadkill, met respect gelezen en heel veel goeds gewenst.
<img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>

heel erg bedankt voor je reactie en je goedwensen, en van harte welkom hier op WebTales.
en natuurlijk ook het allerbeste gewenst voor jou.
Profiel foto van Beppie
En jij zegt dat je niet goed bent in verhalen?! Erg toepasselijke en originele beeldspraak; knap gevonden. Een open en eerlijk verslag van een jaar vol hindernissen die je - al dan niet aarzelend en onzeker - nam en overwon. 
Wat ik nog zie is een hele gezellige Webtalesmeeting waar ik een leuke, eerlijke en ontwapenende man heb leren kennen.
 

heel erg bedankt voor deze lieve reactie.
ik ben blij dat ik de meeting heb meegemaakt, het was erg leuk.
ik heb daar veel leuke mensen leren kennen, en de eerste die ik tegenkwam nadat ik over de drempel de tuin in stommelde was een zeer spontane vrouw die me meteen een goed gevoel gaf en waarbij ik een klik voelde.
maar iedereen voelde heel erg aardig en vertrouwd aan en de sfeer was prettig.
een bonte verzameling mooie mensen!

Inderdaad. Ik ben benieuwd waar en wanneer de meeting dit jaar zal zijn. Eens zien of ik dan weer van de partij ben.

ik hoop toch van wel...