Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Blauwe radijsjes


Geschreven door Troubadour
5 december 2018 11:17
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 45 Aantal reacties: 2
Aantal leden : 0
 0
Bij mij in de buurt woont een mevrouw en die heeft vijf langharige Collies. Daar wandelt ze mee door het groen in mijn slaperige provinciestadje. Zoiets als Weert. Nee, iets groter is mijn stad, zoiets als Helmond, maar dan slaperiger.
Je zou denken dat die mevrouw dan met heel veel plastic zakjes gaat wandelen. Maar nee, dat nou weer niet. Ze wil alleen de lusten van onze stad. De lasten zijn voor ons!  Op het gras borstelt ze heel dikwijls haar Collies. Dan dansen er grote bollen wol in de rondte, soms liggen ze op het fietspad en dan waaien ze op. Bij mij in de buurt woont ook nog een mannetje en die is heel heet gebakerd. Niemand weet waar zijn lontje zit, onvindbaar. Het mannetje nam de bollen wol ter hand en omwikkelde er de drollen van de honden mee. Niet consequent de drollen van de Collies, iedereen wist toch wel dat die er volop lagen. De poep met de haren propte hij door de brievenbus van die mevrouw en hij reed direct door naar het politiebureau om te vertellen wat hij had gedaan. Daarna belde hij de streekbode en die kwamen erop af als vliegen op de strond, stront, poep.
Ik vond het prachtig, lezer, zelf ben ik er te laf voor. En te lui. Mensen die mij kennen zeg ik alleen het laatste. Maar achter een pseudoniem durf ik wel eerlijk te zijn. Wel heb ik een keer tegen die mevrouw geroepen dat ze er nog een Collie bij moest nemen. Mijn sarcasme was echter niet aan haar besteed. Waarom? riep ze. Ja! waarom zijn de radijsjes blauw?
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Omdat de bananen krom zijn.
Tegenwoordig is het volgens mij zelfs verplicht om de drollen van je hond op te ruimen.
Aan elk tuigje een zakje en zo niet een bekeuring.
Ik verdenk je stiekem toch een beetje.

Enige mensenkennis is jou niet vreemd, monkey.
Profiel foto van De Vos
Tja, waarom zijn radijsjes blauw ? Omdat zwarte piet wit is.
Bij ons aan zee krijg je een bekeuring van 350 EURO wanneer je de poep van de hond niet opkuist. Toch zien we nog regelmatig drollen liggen die dan waarschijnlijk in het zwart gedropt zijn. Ik heb al eens gedacht om die drollen te verzamelen en bij de politie af te leveren aan het tarief van 350 EURO per stuk. Misschien dat de controles dan wat nauwkeuriger gebeuren. Hier zit nog wat in voor een zwart handeltje... 

Die drollen zijn goud waard!