Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Kies


Geschreven door Jules du Lac
4 november 2018 15:52
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 253 Aantal reacties: 7
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Kies (Schrijfprikkel)

Wist je, beste lees- en schrijfvrienden, dat je bij vervanging van een artroseknie naar een tandarts moet? Ik niet, eerlijk gezegd.
Ik hoorde het, toen ik tijdens een vooronderzoek er op gewezen werd dat ik eerst nog langs een tandenpeuter moest om te controleren of alles met mijn gebit in orde was. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er vuile stoffen van een ontsteking via de bloedaderen naar de knie willen verhuizen.
Nu ga ik altijd trouw twee maal per jaar voor controle naar de mondwroeter en al jaren wordt ik meteen weer weggestuurd door de tevreden arts. Ik maakte me dus geen zorg voor deze controle, totdat uit een nieuwe foto van mijn gebit bleek dat er op de bodem van mijn onderkaak een donkere plek zat.
‘Dat zal ik moeten behandelen,’ kreeg ik te horen. ‘Kom over twee weken maar weer langs. Dan gaan we boren en zuigen.’ Lekker vooruitzicht, dacht ik.
 
Zonder enige verdoving zat ik bijna een uur in die akelige tandartsstoel. Praktisch pijnloos, dat wel. Alleen mijn geopende kaken gingen behoorlijk stijf worden. Helaas bleek uit een nieuwe foto dat er toch nog vuiligheid zat.
Gevolg: Ik moest een afspraak maken met de kaakchirurg van het ziekenhuis. Daar kreeg ik de keus tussen minstens een half jaar wachten, een chirurgische ingreep, of trekken.
Ik wilde meteen beslissen en sprak dapper: ‘Een half jaar wachten wil ik niet, dokter, en Ik vind het niet kies om de kies te laten trekken, dus kies ik voor een operatieve ingreep.’
Ach, je moet wat over hebben voor de revisie van je knie, toch?
 
Die snijtoestand moet nog plaatsvinden. Op 14 november wordt ik verwacht. Geen probleem. Alleen zo jammer dat daardoor mijn nieuwe knie nog op zich laat wachten. Al in februari werd de operatie vastgelegd voor oktober, maar door deze ellende wordt het nu pas volgend jaar.
Als ik eerder op de hoogte was geweest van de vereiste gebitcontrole voor een knie-operatie, of het vooronderzoek niet pas in september, maar bijvoorbeeld in juni of juli had plaatsgevonden, was alles al gebeurd.
 
Jammer. Ik verlang er namelijk erg naar zo spoedig mogelijk weer lekker te kunnen lopen en tennissen. Hoe eerder hoe liever.

© Jules du Lac. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van De Vos
Wel een hele lijdensweg vind ik. Wij gaan ook 2x per jaar naar de tandarts voor controle, ik begin al schrik te krijgen. Hou je goed, zou ik zeggen. Groetjes, Eric 

Ik zie er naar uit, Eric. Met een artrose-knie rondlopen is geen pretje. Bedankt voor je medeleven. 
Profiel foto van September
Dat is erg jammer, dat kan ik me voorstellen Jules du Lac. Ik had overigens ook geen idee dat je bij vervanging van een artrose knie eerst naar de tandarts moest..Succes en dat het allemaal toch voorspoedig zal gaan verlopen. Fijne avond.  

Dank je voor het lezen en de goede wensen, September.
Profiel foto van Runner
Eigenlijk vind ik dat ook eerst naar de kapper moet. Ook als je kaal bent want je weet maar nooit!

Volkomen juist, Runner. Had ik inderdaad al gedaan, maar nu zal ik nog eens moeten.<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>
Profiel foto van monkey
Toch kan ik me er wel iets bij voorstellen dat je geen ontstekingen elders moet hebben, alleen wanneer je trouw twee keer per jaar naar de tandarts gaat dan zou dit probleem toch al eerder aan het licht hebben moeten komen lijkt me.
succes met alles en hopen dat het snel kan gebeuren allemaal,

Er waren de laatste jaren geen foto's meer gemaakt, vandaar dat het nu pas werd ontdekt. Bedankt voor het lezen en je goede wens, money
Profiel foto van PeterFD
toen mijn dochtertje een oogoperatie moest ondergaan werd ontdekt dat zij erfelijke bloedarmoede had

toen ik bloedarmoede had werd ontdekt dat ik darmkanker had

het is maar goed dat er zoveel preventieve protocollen zijn

veel succes met je knie, kauwen en lopen zijn beide belangrijke functies

Inderdaad, Peter, ik ben ook wel blij dat het is ontdekt, want anders ...?  Bedankt voor je reactie.
En heel veel sterkte met jouw ziekteprobleem.
Profiel foto van Ryara
Zo zie je maar dat we allemaal met touwtjes in elkaar zijn geknutseld. A's het éne touwtje gaat rafelen, kun je de rest niet zomaar vertrouwen.

Ik denk dat ik mijn knieën nog maar eens liefdevol toespreek. (a) 

Dank Ryara voor je wijze woorden.  
Profiel foto van mobar
Sterkte, het valt niet mee allemaal.

Ach, mobar, je moet soms keuzes maken. Eerlijk gezegd zie ik er naar uit. Dank je voor je wens.