Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Herfstdraden


Geschreven door Mien
10 september 2018 18:15
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 416 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd anoniem ingediend, maar is inmiddels vrijgegeven
Heel lang maakt de natuur al herfstdraden van wit satijn en glazen wolken die boven de einder alles dun houden voor het zicht dat iedereen zich voor kan stellen maar niemand durft aan te raken laat staan te benoemen, zelfs de schrijvers niet en de dichters, de ballerina's en de muzikanten, de trommelaars en tokkelaars, want wat is er meer verstild dan herfstdraden, goddelijk gesponnen op de kermis van weleer, ja weleer toen alles beter was, net als nu maar zeker niet in de toekomst, want in de toekomst zullen we zeker de draden gaan missen, verstikt als zij zullen geraken door ecologisch leed en woeste oceanen, die tranen zullen huilen door verstopt water vol plastic, nee, geef dan maar het heden en verleden want die kunnen er nog wat aan doen, het is nooit te laat en we willen net als onze kinderen en kleinkinderen uiteindelijk mooie herfstdraden zien en voelen, raken en aanraken, want daar draait en plakt alles rond op onze aardkloot en in onze harten, raken en aanraken tot in de eeuwigheid.
© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van esperanza
Dit id wel heel mooi geschreven door iemand die geëngageerd is en betrokken met de lot van onze aarde... 
Wie ben: knap geschreven een periode, met 176 woord zonder een punt te gebruik! Top. 
Profiel foto van Mien
Mooi.
Profiel foto van monkey
Ik vind het best lastig lezen doordat het een zin is.
Daardoor kan ik ook niet zeggen dat ik het mooi vind, knap vind ik het wel.
Profiel foto van mobar
Mooi
Profiel foto van J.A. XXer
IK zou ergens een punt neerzetten, haha. Maar zeker mooi! Ik heb een vermoeden.
Profiel foto van Ryara
Ik wil mijn punt ook wel maken: Het is knap en poëtisch, maar het leest lastig. Misschien meer komma's op bepaalde punten of toch maar gewoon een punt hier en daar? 

YES <img src='img/smileys/party0006.gif' alt='(banana)' Title='(banana)'>
Profiel foto van Breinpijn
Nou, ik hoef al niet meer te raden. Ik houd hier wel van; deze taalcapriolen. De clown in het taalsegment. Er schijnt een boek te bestaan waar hele bladzijden lang geen punt is gezet. Dat lijkt me inderdaad een worsteling van episch formaat. Pfoe.
Profiel foto van Mien
Lezen (en schrijven) bijna zonder komma's en punten is adembenemend, een circusact een trapeze-act van woorden zonder vangnet.