Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Een propvolle dag in Schotland


Geschreven door Ryara
10 augustus 2018 11:42
Categorie: Reisverhalen

vorig deel: Zwoel in Schotland

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 34 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Als wij op stap zijn willen we onze tijd goed benutten, met als gevolg dat de dagen soms propvol zijn. Dat is ons beider keus hoor, geef mij niet de schuld. We verlaten dus Roslin met de mooie Roslynn kapel en gaan wat meer naar het noorden. Daar is een stukje kust, ten noordwesten van Edinburgh. Ik zag dat er verschillende plaatsjes liggen die misschien de moeite waard zijn. Het eerste plaatsje is Dunbar. Hier is het een stuk killer, de vesten moeten weer aan. Het stadje heeft een prachtige, kleine haven. Een zeehond zwemt er rond alsof hij er zijn vaste plekje heeft. We kuieren er rond en bij een ‘streetfood’-tentje nemen we een broodje krabsalade. Er staan twee stoeltjes en een tafeltje, simpeler kun je het niet hebben, maar het is precies wat we willen. Als de nodige foto’s en films zijn gemaakt, rijden we verder langs de kustweg.

Dan komen we langs de ruïne van het 14e eeuwse Tantallon Castle, dat toebehoorde aan de familie Douglas. We kopen kaartjes en gaan een kijkje nemen. Het is prachtig onderhouden en ook weer zo fotogeniek. Wat boffen we toch op deze laatste dag, alles is leuk, het is niet warm meer en we zien mooie dingen die we op ons gemak kunnen bekijken. De dame bij de kassa wist te vertellen dat het vandaag in Edinburgh zeker tien graden warmer was dan hier aan de kust.
 
Verder naar North Berwick, nog een vissersplaatsje, weer een mooie haven. Hier is ook het ‘Scottish Seabird Centre’. We vinden het wel een mooie afsluiting om na alle vogels die we deze vakantie hebben bekeken en leren kennen, ons geheugen nog even op te frissen. Mooie informatie, leuke live-filmpjes van onder andere webcams die op de vogelrotsen geplaatst zijn. Natuurlijk moeten we ook nog wat eten, dus aan de kust, maar nu wel achter glas, nemen we ons laatste visje deze reis. Wat een geweldige dag om onze weken mee af te sluiten. 
 
Morgen beginnen we aan de terugreis en hopen nog wat te ondernemen, een dag zonder uitstapjes en verhalen? Liever niet, propvol, dát is waar we van houden.
 


© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Ivo
Profiel foto van astra
Hoe propper, hoe beter, daarvoor ben je tenslotte op reis.
Wat fijn dat de vakantie met zo'n geslaagde dag kon eindigen.

Hahaha...Hoe propper, hoe beter...leuk gezegd. Morgen de terugreis, maar we kunnen er best nog een uitstapje inproppen hoor. 
Profiel foto van Fons
Weer een mooie dag voorbij , en gelijk heb je dat je dag propvol maakt, nemen en genieten van alles,  zo lang je kan.
De mooie foto’s maken je verhaal weer volledig af.

De meeste foto's maakt Peter, maar ik moet er dan iets leuks mee doen anders blijven ze op de computer staan, zonde. Ik maak dus prachtige fotoalbums (digitaal tegenwoordig), ik monteer de films die ik gemaakt heb en voor Web Tales maak ik iedere dag een collage om mijn verhaal wat meer kleur te geven. 
Profiel foto van Ivo
wij leren onze kinderen om niet te proppen (bij het eten) maar als je op vakantie bent dan wil je alles in zo'n kort mogelijke tijd doen, omdat teruggaan niet direct een optie is
fijn om mee te mogen opgepropt tussen al je andere bagage 

(hat)

Met eten gedragen we ons netjes hoor en zelfs op de laatste dag ligt de bagage niet gepropt, dus jij past er nog wel bij, gezellig. 
Profiel foto van Cojo
Dat was zeker een geslaagde dag te noemen, fijne temp. en veel gezien

Heerlijk en dan morgen op weg naar de ferry hebben we nog wel een plannetje, want ik ben goed in proppen. 
Profiel foto van monkey
Als je zoveel in een dag propt dan lijkt de vakantie langer te duren, want je ziet veel.
Na de vakantie een paar dagen om uit te rusten, dan kan je er weer tegen.

Meestal drie dingen op een dag en inderdaad het lijkt wel of we drie keer zo lang zijn weggeweest. We zijn gepensioneerd, dus uitrusten kunnen we ook nog wel ergens tussen de bedrijven door. Maar we zijn nog niet thuis, we moeten nog met die ferry mee. <img src='img/smileys/confused0018.gif' alt=':bu:' Title=':bu:'>
Profiel foto van De Vos
Graag gelezen alweer. 

De reis is bijna gedaan, waar zullen we nu eens naartoe gaan?