Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Propvol gegeten


Geschreven door esperanza
10 augustus 2018 11:32
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 35 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Omdat hij nerveus was geworden voor de blinddate met het mooi meisje van de ‘datingsite’, ging hij als vanzelfsprekend meer eten. Zo, had hij zich volgepropt keer op keer met een of andere lekkernij. Al gauw was de dag voorbij en bij het naderen van de avond werd hij steeds zenuwachtig.
’s Avonds ging hij onder de douche, heeft zich heel goed geschoren, een lekker ‘aftershave’ gebruikt en zijn haar mooi gekamde. Hij stond voor de spiegel zich aan te kleden. Een paar overhemden had hij al aangehad en weer op de bed teruggegooid. Hij besloot toch een jeansbroek aantrekken en een heel gewoon T-shirt.
Terwijl hij zijn haren voor het laatst kamde, kwamen allerlei gedachten in zijn hoofd: ‘hoe zou ze echt uitzien? zou ze een intelligent meisje zijn? moet hij haar vertellen dat hij net zijn propedeuse heeft gehad en dat hij verder naar de Universiteit ging?’
 
Het was zo ver en hij moest vertrekken. Deze was zijn allereerste blinddate. ‘Als dit succesvol zal gaan, ga ik haar verder opzoeken. Wordt het niets zou ik nooit meer op deze wijze contact met een meisje zoeken.’ Dacht hij bij zich. Hij nam zijn fiets uit de schuur en ging weg naar het restaurant. Gelukkig had hij net weer zijn zakgeld van zijn pa op zijn rekening binnen gekregen. Hij hoopte dat zij een niet al te duur maaltijd ging bestellen. Zijn handen waren klam van zweet.
 
In het restaurant kreeg hij een tafel aangewezen en vertelde aan de ober dat hij moest wachten op zijn partner, een meisje die hij nog niet kende maar die een rode roos op haar haren zou dragen en naar Albert zou vragen. De ober glimlachte en beloofde hem op te letten en haar naar hem toe brengen, als ze zou arriveren.
Intussen bestelde Albert een biertje. De tijd verstrekte, en hij nam weer en biertje. Na een hele uur te hebben gewacht, bestelde hij zijn maaltijd. Teleurgesteld, propte hij zich weer vol ter compensatie daarvan. Al snel propageerde onder de bedienden dat de ‘blinddate’ van de jongen was in het water gevallen.
 
Tegen een uur of elf, vroeg Albert de rekening. De ober kwam met een mapje waarin de rekening was ingestopt en legde daarnaast op tafel, een rode roos.
“Wat is de bedoeling van deze rode roos?” Vroeg Albert geïrriteerd.
“Geen slechte bijbedoeling, mijn vriend, maar een aanmoedigen… Er zijn nog vele andere mooie meisjes en zo ook andere mooie rode rozen…”


*** 
© esperanza. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: De Vos, Runner
en nog door 1 bezoeker(s)
Profiel foto van astra
Wat ontzettend lief van de ober, zo zijn er toch nog 'goede' mensen te vinden.
Leuk dat je ook op je verjaardag ons nog met zo'n ontroerend verhaaltje komt verwennen.
<img src='img/smileys/birthday.gif' alt='(birthday)' Title='(birthday)'>  <img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>

Dankjewel voor je reactie en ook voor mij  feliciteren, Astra. Heel attent van jou. 
Profiel foto van Fons
Wat een ontgoocheling moet dat zijn Esperanza. Ik kan mij in de plaats stellen dat je nerveus bent voor een afspraak met iemand die je nooit hebt ontmoet, wat ik nooit zou gedurfd hebben.
Maar de ober heeft gelijk, voor deze jonge man ligt de wereld nog open en de echte zal wel op zijn weg komen

Ik denk dat mensen die zo een blindedate aandurven, wel risico's nemen.  Maar deze ober was wel erg attent voor de jongen. 
Dankjewel voor het trouw  lezen en reageren, Fons. 
Profiel foto van Ryara
Wat een mooi gebaar van de ober en wat een lief verhaal. Ik hoop dat jij vanavond een bos vol (76?) prachtige rozen hebt gekregen en een fijn feestje met je kinderen en hun prinsesjes. 
Afbeeldingsresultaat voor bos rozen

Dankjewel, Ria. 
Ik heb een fijne dag gehad met mijn kinderen en kleinkinderen... 
Profiel foto van monkey
Soms gaat het wel goed en is zo’n date het begin van meer.
Jammer dat het in dit geval mis ging, maar de ober probeerde hem toch een beetje te troosten.

Ik heb ook van meerdere mensen gehoord dat zoiets wel goed kan verlopen. Zo een ober is niet overal om mensen te troosten in gevallen die niet verkeerd verlopen.... 
Dankjewel, Marja. 
Profiel foto van Edith
Ach wat een attent gebaar. Hij heeft trouwens gelijk. Geen hand vol, maar een land vol en tegenwoordig de hele wereld.
Wedden dat het mooie meisje helemaal niet bestond en gewoon een fotootje uit een kaartenbak was? De datingsite liet er zeker flink voor betalen.

Heb je een fijne dag gehad?

Ik denk ook dat de jongen moet zich niet zo teleurgesteld voelen. Hij zal  nieuwe meisjes nog leren kennen. 
Dankjewel voor je reactie, Edith. En ja, en heb een heel fijne dag gehad met mijn kinderen en kleinkinderen.
Profiel foto van Runner
Van harte gefeliciteerd met een bosje rozen zonder doornen.
Ik zou zeggen doe nooit een blinde afspraak en ga voor boter bij de vis!

Henk, voor mij is deze fase al meer dan 50 jaar voorbij. Het is een verhaal uit genomen van het moderne leven. 
Maar.... ik wil je bedanken voor je felicitatie en  de mooi bosje rozen zonder doornen. Lieve van jou. Dankjewel.