Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Het rollende geld en de propvolle kar


Geschreven door De Vos
10 augustus 2018 10:24
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 64 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel

ik struin wat
door het grootwarenhuis
en zie
telkenmale
tot mijn blije verrassing
altijd nieuwe dingen
die ik daarvoor
nooit nodig had
 
ben ik nu dankbaar
of geript
 
de kar propvol
wie komt nu voor slechts één artikel ?
ik heb alles
onder controle
toch ?
 
het armetierige pensioen
vindt zijn weg
naar de kassa
en rolt zo
via een korte deviatie
terug
naar mij

 

© De Vos. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Ivo, Claude Aendenboom
Profiel foto van Fons
Boodschappen doen moet je een beetje onder controle houden, wanneer je door de winkel kuiert, vind je altijd wel iets dat je interesseert. Ik maak mijn briefje klaar en ga blindelings naar de rayon waar ik moet zijn en dus zal ik ook niets anders mee hebben dan wat voorzien was.

Dag Fons, bedankt voor deze uitgebreide reactie. Ik betrap me er toch regelmatig op om dingen mee te brengen die niet op het lijstje stonden en die ik dus in principe niet nodig heb. Ach ja,... zolang we het nog enigszins onder controle hebben valt het allemaal nog wel mee. Nogmaals bedankt. Groetjes Eric  
Profiel foto van Ivo
Er zijn winkels die ik mijd omdat ik altijd wel met iets buitenkom en achteraf niet weet waarmee blijven
omgekeerd, al een geluk dat deze winkels er zijn, ze geven ook verstrooiing en zorgen ook dat mensen kunnen kopen wat nodig is aan een lage prijs.
En ja een lijstje maken op voorhand is altijd wel zinvol

mooi neergezet Eric

Dag Ivo. Bedankt voor je reactie. Ik moet helaas bekennen dat ik toch regelmatig iets koop waarvan ik niet wist dat ik het nodig had. Ach, zo loopt de economie. Groetjes en nogmaals bedankt. Eric 
Profiel foto van monkey
Heerlijk vind ik het te winkelen en van alles te bekijken en soms te kopen.
Soms ben ik heel streng voor mezelf en koop ik niets, maar ik kan ook helemaal los gaan en van alles aanschaffen.
Lijstjes is niets voor mij, dan vergeet ik de helft.
Weer mooi in een gedicht verwerkt

Dag Monkey. Bedankt voor deze leuke reactie. Ik ga zeer graag winkelen, startende, toch wel, met een lijstje van de grootste benodigdheden. Ik loop alle rekken door en koop toch altijd nog iets dat dus niet op het lijstje stond. Het lijstje is een leidraad om de levensnoodzakelijke spullen niet te vergeten, en voor de rest laat ik het moment leven. Er zijn wel winkels waar ik niet graag kom, bvb IKEA. Ik doe dat dan enkel om Vera een plezier te doen. In dat soort winkels ben ik liefst zo snel mogelijk weer terug buiten. Bedankt nogmaals voor je reactie. 
Profiel foto van Breinpijn
Mijn vrouw waarschuwt me altijd om niet te gaan winkelen als ik honger heb. Meestal na het werk. Dan wil ik nog wel eens met eten thuis te komen dat niet zo gezond is en meer als nodig is. Maar gelukkig is er een oplossing: een boodschappenbriefje en een ijzeren wil. Koop alleen wat er op dat briefje staat en houd je poot stijf wat betreft aanbiedingen. Moeilijk. Ik herken je stuk helemaal. Bij mij is het dan nog geen pensioen dat terug deviteert. 

Dag Ron. Wij vertrekken altijd met een lijstje waarop de noodzakelijk dingen staan, maar we kopen altijd meer. Ik heb dan altijd de indruk dat we het wel nodig hebben. Bizar, want ons lijstje ligt op de kast en telkens we iets tekort hebben schrijven we het op. Ik had die andere spullen dus toch niet nodig blijkbaar, maar toch... Ach ja, ik geef toe, ik ben nogal zwak op dat gebied. Mijn ouders hadden vroeger een kruidenierswinkel (ik weet niet of jullie dat ook zo noemden) en vader maalde op zaterdag steevast een groot pak koffie zodat de winkel heerlijk rook. De klanten kochten steevast meer als de koffiereuk in de winkel hing dan anders. Zo werden ook behoeftes gecreëerd die er eigenlijk niet waren.  Bedankt voor je mooie reflectie. 

Reclamemakers zijn hier heel gewiekst in. Het zijn natuurlijk pure verlokkingen en verleidingen die in de winkelschappen liggen. Er gaat een hele studie aan vooraf. Waar je iets moet opstellen, waar de koopjes liggen en welke dat kunnen zijn. Jaargetijden hebben er zelfs mee te maken. Warm weer = meer ijsjes van allerlei soort. Winter = wellicht de snert in de aanbieding. Bij de kassa vindt je ook altijd koopjes en reken maar dat er op verdiend wordt. Maar ik betrap mezelf er ook wel eens op dat ik te veel koop. Zullen we nog even dit, zullen we nog even dat. 
Klopt hoor, van die kruidenierszaak.