Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Eichnon is de dader


Geschreven door Breinpijn
10 juni 2018 14:42
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 119 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 1
 0
Er schijnt, je zult het misschien niet geloven, een tijd te zijn geweest dat Web Tales nog niet bestond. Dat wordt in de volksmond de ‘oertijd’ van de schrijfsites genoemd. Vele auteurs doolden (als dwaze Neanderthalers) doelloos rond op het internet; anderen hadden toch een stek gevonden om hun eieren in een schrijfbroedmachine te deponeren. Veteranen onder ons zullen zich die tijd nog wel herinneren.
 
Breinpijn was er ook al. Sinds een aantal jaren had ik het schrijven echt ontdekt en mieterde ik mijn schrijfbagger op een andere schrijfsite waar het aan nader onderzoek werd onderworpen en van snedig dan wel gekruid commentaar voorzien. Korteverhalen.nl was voor mij een fijn medium om wat van mijn Breinpijnen in verhaal of gedichtvorm op de mensheid los te laten.
   Ik moet u bekennen dat ik toen onder een ander pseudoniem (Personeel) acteerde. Een aantal jaar voelde ik mij volkomen tevreden op deze vrijplaats die, net als hier, zijn vaste bewoners had met daaromheen de los-vaste bezoekers. Op een gegeven moment leerde ik een van die ‘vastekerners’ wat beter kennen. Ik werd aangetrokken door zijn aparte manier van schrijven die ietwat anarchistisch aandeed. Hij was, zoals ik het destijds noemde een ‘vrije’ schrijver. Leek niet aan regels te zijn gebonden, schreef zeer snel en zijn stijl was verbazingwekkend aantrekkelijk en kwalitatief hoog. Als ik de naam Eichnon noem, zullen enkele Web Talesbewoners herkennend knikken. Ja toch..?
  
De tijd schreed voort en ik had een balletje bij Eichnon opgeworpen om samen een verhaal te gaan schrijven. Een Fantasyverhaal. Daarvoor werd alles uit de spreekwoordelijke kast getrokken. Een woorden en begrippenlijst, plaatsen van handeling, een personagelijst, een rode draad zagen het levenslicht; ja, zelfs een landkaart werd ontworpen. Om enkele psychologische ideetjes uit te werken, namen wij contact met elkaar op via Skype. In rap tempo schreven wij, zeer positief ingesteld hoofdstuk na hoofdstuk terwijl achter ons rug ook Korteverhalen.nl in rap tempo evolueerde. Maar dan in negatieve zin. De webmaster gaf er de brui aan, reageerde op geen enkel bericht/verzoek meer met als gevolg dat de site min of meer doodbloedde. Allerlei vaag volk begon de verschillende onderdelen, met name een soort shoutfunctie, te bevuilen met taalgebruik dat verre van beschaafd was. Maar ja, zonder webmaster doe je niets. De site ontvolkte wat betreft zijn vaste ledenschaar.
  
Of Eichnon het onvermijdelijke einde aan voelde komen, weet ik niet, maar op gegeven ogenblik gaf hij mij via een PB te kennen dat ik maar eens moest rondsurfen op een andere schrijverssite waar hij sinds enige tijd ook vertoefde. Yep; het eerste contact met ons hoekje was geboren. 30 maart 2013 werd ik bij ‘Maximaal’ Koninklijk besluit in de gelederen van Web Tales opgenomen. Ik publiceerde op diezelfde datum, om 12.00 uur precies, mijn allereerste brouwseltje dat ik jullie, voor het geval jullie het vergeten waren, hieronder nog maar eens oprakel. Als jullie BP een beetje kennen, zullen er nu verbaasde blikken op het scherm turen want het was een gedicht. Niet bepaald mijn sterkste discipline. U herkent wellicht de onbeholpen stijl die BP destijds kenmerkte… maar misschien is dat nog steeds zo? Het is wel een gedicht over een passie en het draagt als titel: ‘Eruptie.’
 
Knop aan, plug in, opkomend geweld en smeuling in de dop
Knagende verslaving verder in beukende kop
Zweet drenkt mijn gelaat, band in knijpende vouw
Drukkend om hals, vingers rauw en blauw
Ik kan er nooit niet buiten, het zit zo sterk in mij
De aandrang… niet te stoppen, zet hem strak op mijn dij
 
Heldhaftige pose, krachtige beroering
Snerpende aanslag, zagend rumoer
Brute beweging, slaand links en rechts
Benen als palen, haar in de knoop
Nieuwe inzet, tomeloos gaat los
Kruipend schuim, opnieuw ertegenaan
Virtuoos momentum, sidderend van genot
Heftig verlangen, kolkend hoogtepunt!
Duik in de massa, op golven getroond
Ik ben de koning, onder mij mijn schaar
De wereld is te klein, de massa is daar
Eerbewijs als piek, ik ben gekroond!
 
Kom tot jezelf, breng terug die rust
Maan je tot kalmte, nu de absolute must
Na al die ervaringen zie ik hartstikke scheel
Wanneer ik weer te langdurig… op mijn luchtgitaar speel
 
Geschreven met eeuwige dank aan Eichnon.
 
 

© Breinpijn. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Je spreekt van onbeholpen stijl, dan zijn de mijne niet beter hoor. Ik vind de inspanning het te doen al zo belangrijk als het resultaat.
Ik dank u voor uw inzet voor deze site, waar ik met veel dank deel mag van uitmaken en hoop nog op vele succesvolle jaren.

Dank je wel, Fons voor deze lovende woorden. Mijn dag is weer oke. Ik doe mijn best om stukjes te schrijven en hoop iedere keer weer dat er andere lezers zijn die die pogingen kunnen waarderen. Wellicht met een grijns lezen of anderszins. Ik hoop ook nog vele jaren hier te zijn.
Profiel foto van Cojo
De naam Eichnon komt me bekend voor, en dat gedicht? Ik zou zeggen: vaker doen.  heel leuk om over je start als schrijver te lezen.

Tja, ik schrijf graag over mijn passies zoals je wellicht wel eens hebt gezien. Het is makkelijk schrijven vanuit je gevoel. Fijn dat je het gedicht leuk vond. 
Profiel foto van haarle15
Zo zie je maar weer. Ieder heeft zijn eigen invalshoek. Zowel als starten hier, als invalshoeken voor je eigen verhalen of gedichten. Eichnon zegt mij zo niks of het moet onder een andere naam bekend zijn. Leuk om je hier al jaren te kennen. 

Nee, hij was hier bekend onder de naam Eichnon, maar is inmiddels al een paar jaar geleden weggegaan. Max zal het ongetwijfeld nog wel weten. Martin, voor jou ook: nog vele jaren hier.
Profiel foto van Henny
Nou, dat dichten van je is zo slecht nog niet. <img src='img/smileys/confused0006.gif' alt=':think:' Title=':think:'>
Korteverhalen.nl, Daar ben ik ook heel kort lid van geweest toen ik dolende was.Is die ook al ten onder. <img src='img/smileys/roll.gif' alt='(roll)' Title='(roll)'>
Eichnon. die ken ik ook nog wel en hij schreef prima verhalen. Opeens verdween hij uit het  beeld. Nooit geweten hoe dat kwam.Ik ben wel heel blij dat jij hier bent blijven plakken. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>

Later heb ik via via nog wel eens iets over hem vernomen. Hij doet iets in Belgie met piratenfeesten of iets dergelijks. Van wie ik dit gehoord heb, weet ik net meer. Ik wist trouwens niet dat jij ook lid van korteverhalen bent geweest. Zegt de naam Bakoenin je dan iets? Of Papillo? Met hen had ik vrij veel contact.
Ja, korteverhalen is al heel lang gezonken. Een aantal leden is nog vrij lang door gegaan zonder webmaster, maar uiteindelijk viel het doek. Vreemd was dat want ooit werd er melding gemaakt dat men de hele site had gekopieerd en vernieuwd en op een andere plek op internet door wilde starten. Die site scheen al helemaal klaar te zijn en er werd zelfs al proefgedraaid. Verder niks. 
En ik, ja, ik ben euforisch dat ik hier mag verblijven (groot woord hoor, euforisch, maar je begrijpt me wel.)
Profiel foto van Eric De Vos
Toch een fantastisch gedicht met vele bodems... Had ik niet zozeer van jou verwacht. Zo zie je maar... 

Vele bodems, mwah, ik ben niet zo'n graver, maar soms zit ie gewoon in de koffer die ik meeneem. Het kan inderdaad soms een vreemde gewaarwording zijn als men dingen over een ander ontdekt die men niet verwacht. Je moest eens weten (hihi) <img src='img/smileys/music2.gif' alt='(band)' Title='(band)'>
Profiel foto van monkey
Ik de hele tijd bedenken waar heb je het over, is het een luchtgitaar. Ik had het kunnen weten.
Een site zonder webmaster wordt een puinhoop, je moet echt iemand aan het roer hebben die mensen aan kan spreken en eventueel verwijderen wanneer ze het te bont maken.
Na de val van de verhalensite ben ik lid geweest van verschillende sites, mogelijk dat korteverhalen daar ook bij zat en iets van een vijftigplussite. Web Tales voelde echter meteen vertrouwd en hier ben ik dan ook gebleven.

Korteverhalen had een heel donkerrode frontpage, maar kon ook aangepast worden. Daar waren toch aardig wat mensen lid van, maar publiceerde de vaste kern meestal wel en de anderen minder. Ik zou best eens willen weten hoe het anderen is vergaan van die site. Ik wist toevallig dat een van de leden in Heiloo, hier in de buurt woonde. Dacht altijd dat het een man was, bleek het een vrouw te zijn. Onverwacht. Web Tales was voor mij direct het schot in de roos net als bij jou.
Profiel foto van Beppie
Ik herken je eerste inzending helemaal niet, waarschijnlijk niet aandachtig genoeg gelezen omdat het een gedicht was.
Ja, Eichnon, die ken ik wel nog. Ik had altijd bewondering voor zijn schrijfstijl. Ik heb geen idee eigenlijk, waarom hij is gestopt is op Webtales, maar dat kun jij me vast wel vertellen?
Ik weet nog dat ik jou erg fanatiek vond in het begin, vooral toen je begon met het organiseren van de meeting. Je was uiteindelijk - als ik het me goed herinner - nog niet zo lang lid? Aanvankelijk heb ik, zal ik je maar eerlijk opbiechten, wel eens mijn wenkbrauwen gefronst. Achteraf dom, want ik waardeer jou en je feedback enorm en inmiddels hebben we elkaar ook beter leren kennen.

Ik heb het al in onder een ander verhaaltje geschreven, maar ik overweeg zelfs om dit jaar naar de meeting te komen. Niet de hele dag, maar 's middags tot een uurtje of vijf. Maar... het staat nog niet helemaal vast; ik hou nog een slag om de arm.

Maar hoe bedoel je fanatiek, Beppie? Ik weet dat ik bij het organiseren van dingen misschien wel eens doorschiet. Ik wil graag dat het perfect is georganiseerd. Soms moet ik ook de dingen wat laten lopen. Dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd, hoor. Maar ik zet graag puntjes op de i als het gaat om organisatie. Eigenlijk best vreemd want ik ben van mezelf rustig, misschien zelfs een beetje een binnenvetter hoewel ik ook dat geleerd heb om meer open te zijn. Vroeger te veel gekwetst. Nu laat ik ook meer dingen op hun beloop hoor want mensen maken het feest hoe ‘goed’ het ook georganiseerd is. 
Ik zou het fantastisch vinden als je kwam. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Hou het warm zou ik zeggen.

Fanatiek wat de organisatie van de meeting betrof. Positief bedoeld, hoor! Ik denk dat het meer aan mezelf lag, ik ben niet zo'n meetingganger eigenlijk. De puntjes op de i willen zetten, is heus geen verkeerde eigenschap zolang je voldoende medewerking krijgt van anderen en je niet alleen de kar hoeft te trekken. Maar dat is op Webtales zeker niet het geval. 

Klopt, Beppie. Ik heb in het verleden ook altijd hulp gehad. Zeker van de mensen bij wie de Meeting was. Dat was fijn.
Profiel foto van Anneke Brands
Breinpijn ik vind het eerste deel al leuk om te lezen, en jouw eerste gedicht...Meesterlijk!!... 

Dat gedichtje was slechts een verwoording van wat ik voel.... zoals ik hier wel vaker propageer. Jouw Meesterlijk is heerlijk om te horen van een meesteres van het gedicht.

Het is me het blozen waard, dank je wel Breinpijn!
Profiel foto van J.A. XXer
Mooi verhaal man, en het maakt me nieuwsgierig naar het hoe en waarom van Eichnon. Aan de andere kant, zo gaan dingen nu eenmaal. Ik vind het leuk om jouw werk te lezen, je hebt een open en gezellige stijl die regelmatig een glimlach op mijn gezicht tovert!

Nou, ik weet zeker dat jij de verhalen van hem had gewaardeerd. Hij is zo'n getalenteerd schrijver die het doet lijken alsof hij achteloos de meest waanzinnige teksten uit zijn mouw schudt. Zo makkelijk en soepel als hij schreef heb ik er weinigen zien doen. Talent lag er bij hem heel erg dik bovenop.
Ik probeer met mijn verhalen mijn insteek duidelijk te maken, maar vaak is het ook gewoon een hoop lol en ietwat pompeus, daar ben ik me van bewust, maar ik houd van die stijl.  Dank je voor je commentaar.
Profiel foto van ragazza
Nog altijd erg jammer dat we niets meer van Eichnon horen, maar we zijn maar wat blij dat jij hier de weg naartoe hebt gevonden. Wie zou ons anders 'breinpijn' kunnen bezorgen <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>

Haha, da's waar, Ragazza. It's a dirty job but somebody gotta do it. Ik vind het ook jammer dat ik niets meer van Eichnon heb vernomen. Ik had echt een zwak voor zijn verhalen en zijn talent. Het laatste wat ik heb vernomen, ik weet niet meer van wie, is dat hij happy is met wat hij nu doet. Dank je voor de sterren. Altijd fijn om zulke waardering te krijgen.
Profiel foto van Mien
Eichnon klinkt als een hemelster. Vannacht ga ik toch eens wat beter turen naar het firmament. Mooi hoe jij je lof uit. Ook hemels. Tank hem nog maar eens goed vol BP, met liters dichtinkt, die schrijftank. Het schrijven en dichten gaat je goed af. <img  data-cke-saved-src='img/smileys/yes2.gif' src='img/smileys/yes2.gif' alt='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>' Title='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>'>' Title='<img  data-cke-saved-src='img/smileys/yes2.gif' src='img/smileys/yes2.gif' alt='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>' Title='<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>'>'>  

Eichnon was een schrijver die razendsnel stukken schreef en schijnbaar allemaal van hoge kwalitieit. Er zat een zekere vreemdheid in die schrijfsels, maar dat tekende zijn talent. Als ik een vergelijking moet geven, doe ik dat met Gile. Die heeft wel wat weg van Eichnon alleen Eichnon schreef nog wat bizarder. Ik kan het niet goed uitdrukken, maar zijn stijl sprak me enorm aan. Dank je voor je lof, Mien, maar vlak jezelf ook niet uit want jij bent ook aardig van de tongriem gesneden, zou ik zo zeggen. Maar wees gerust, hoewel het schrijven soms langzaam en soms snel bij mij gaat, is die tank nog lang niet leeg. 
En ook jij bedankt voor die bloe... eh, sterren.
Profiel foto van Ryara
De naam Eichnon zegt me zeker wel iets, maar ik heb geen idee wat ik van zijn schrijfsels vond. Ik lees geen gedichten zoals je weet, maar ook zijn verhalen staan me niet meer bij. Korteverhalen...daar heb ik ook nog wel eens wat gepubliceerd, maar die site stond me niet zo aan. 

Jij ook al lid geweest van Korteverhalen? Ik vond het altijd wel een fijne site, maar er was maar een hele kleine vaste kern die publiceerde en reageerde. Tja, en toen de webmaster er de brui aan gaf, was het snel bekeken. Eichnon schreef trouwens geen gedichten, maar echte verhalen. Met een ietwat vreemde, archaïsche inslag. Ik vond zijn stijl bijzonder aantrekkelijk; zo los en zo ‘anders.’ Maar het leek alsof de woorden zo makkelijk kwamen.