Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Insturen


Geschreven door Fons
10 juni 2018 13:53
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 74 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 0
Insturen
-----------
Na het overlijden van mijn vrouw, heb ik mijn autobiografie geschreven voor de kinderen en familie en sindsdien, 2002, houd ik een dagboek bij, die momenteel 1780 bladzijden telt.
In 2015 verhuisde ik en maakte kennis met een buurman, een genaamde Roger. Zo vernam Roger dat ik een boekje geschreven had en hij vroeg mij of hij het mocht lezen. Wanneer hij het mij terug gaf, zegde hij dat er zeer veel stof in zat om te plaatsen op Web Tales, waar ik nog nooit van gehoord had. Hij vertelde mij dat hij lid was van deze schrijvers site en regelmatig verhaaltjes plaatst, onder de naam “Fikske”. Hij registreerde mij bij Web Tales en ik kon aan de slag.
Aanvankelijk hield ik mij alleen bij het lezen van de werkjes en het boeide mij. Ik heb niet de gave van een schrijver  en het ontbreekt mij bovendien aan fantasie om fictie verhalen te schrijven, gebeurde feiten vertellen gaat mij nog wel, maar die raken uitgeput.
In oktober 2015 heb ik de  moed gehad mijn eerste verhaaltje in te sturen, een reisverhaal, waar wij overvallen geweest zijn, met als titel “Playa d’y Aro”, en dat was mij goed bevallen en andere volgden. Later heb ik gepoogd een gedichtje te schrijven en ook dat beviel mij. Ik kreeg positieve reacties en dat gaf mij moed. Ik heb tot vandaag 96 verhalen, 48 gedichtjes en 9 miniaturen in gestuurd. Tot mijn grote verbazing hebben vele van mijn werkjes, zowel verhaaltjes als gedichtjes in de spotlight gestaan, wat mij enorm voldoening geeft.
Ik schrijf niet zeer veel, aan een ritme van ongeveer een werkje om de twee weken, maar ik lees alles wat op Web Tales geplaatst wordt, maar het ontbreekt mij vaak aan woorden om een zinvol antwoord te plaatsen.
Bovendien heb ik in die enkele jaren  op Web Tales vrienden gekregen, zonder hen te kennen, maar voel de verbondenheid en dat vind ik zo fijn.
Ik dank iedereen om er bij te mogen horen. 
Voor diegenen die zich Fikske nog herinneren, met zijn pittige verhaaltjes, ik zie hem regelmatig en kan zeggen dat hij nog altijd lid is van Web Tales, maar niet meer actief.
tellen gaat mij nog wel, maar die raken uitgeput.

 
© Fons. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Wat leuk om te lezen hoe het begon, en nu weet ik dat het via die lieve Fikske was, die ik wel mis. Ik vind je voor iemand die niet kan schrijven erg goed en onderhoudend schrijven. Ook altijd recht uit je hart dus ik geniet echt van je stukjes.
Mocht je Fikske weer tegenkomen, wens hem alle goeds van mij en hetzelfde wens ik voor jou en hoop nog veel te lezen van jouw hand.

Heel veel dank voor uw lovende woorden Cojo ,zij strelen mij.
Wat Fikske betreft, zal ik zeker doen
Profiel foto van haarle15
De smeuïge verhalen van Fikske, wie kent ze niet. Tel daarbij de keren dat hij de meetings bezocht er bij met daarbij zijn vertellingen. Een pracht mens die je niet vergeet. Fijn dat hij jou hierbij mee heeft geholpen. Het heeft ook jou hier de nodige vriendschappen opgeleverd. Mede door jouw reacties, maar zeker door jouw prachtige werken. Maar met zo'n buurman als Fikske, heb je inspiratie genoeg.  

Heel veel dank Haarle, ik ben blij dat je Fikse gekend hebt, een fantastisch man en ik,ben hem.dankbaar dat hij mij bij Web Tales gebracht heeft,
Ik ben u ook dankbaar voor de lovende woorden omtrent mij zelf.

Door het lezen van stukjes van anderen en het reageren daarop, leer je vanzelf steeds meer mensen kennen hier. 
Profiel foto van Henny
Ik mis Fikske nog steeds op de site. <img src='img/smileys/sad1.gif' alt=':(' Title=':('> Hij is een rasverteller met zijn smakelijke en eerlijke anekdoten. Ik heb ook eens een boek van hem gekregen: Van een dood varken kunt ge eten. Die hebben zijn kinderen laten drukken voor meen ik Roger en Tineke hun 50 jarig huwelijk.
Na het onverwacht sterven van een zoon is, denk ik, zijn schrijfplezier ook weg gevallen. Doe hem de groetjes van mij en geef hem maar een paar fictieve klapzoenen. <img src='img/smileys/smilie_herz.gif' alt='(bigkiss)' Title='(bigkiss)'>   

Dank u Henny. Je maakt mij blij met de lovende woorden over Fikske 
​een fantastisch man, aan wie ik mijn lidmaatschap van Web Takes te danken heb. Ik zal hem zeker de groeten doen , ik ga hem zelfs voorstellen dat hij mijn bijdrage van vandaag eens zou willen raadplegen, zodat hij zelf jullie mooie woorden kan lezen. 
Dag Fons, Leuk om te lezen hoe het begon. Dit geeft toch wat inkijk bij de diverse leden. Top !!

Dank u Eric, zo heeft ieder zijn verhaal. Opvallend is wel dat iedereen. Zeer enthousiast is over Web Tales.
Profiel foto van Edith
Dag Fons. 
Je schrijft "Ik heb niet de gave van een schrijver  en het ontbreekt mij bovendien aan fantasie om fictie verhalen te schrijven, gebeurde feiten vertellen gaat mij nog wel, maar die raken uitgeput.'
Maar wij weten zo langzamerhand wel beter. Ik lees altijd met plezier en interesse je schrjfwerk en gedichten alleen al omdat ze zo puur menselijk zijn. Een tweede reden is het feit, dat je je vrouw (en kinderen) zo vaak naar voren haalt. 

1780 bladzijden is niet niks. Petje af. Ik geloof, dat Oorlog en Vrede niet lijviger was. Heb je er al eens over gedacht om dat dikke dagboek uit te geven, of is de inhoud te persoonlijk. 

Edith, ik heb geen woorden om je te danken voor al die lovende woorden
Wat voor mij belangrijk is dat ik gewaardeerd wordt bij Web Tales.
Wat mijn dagboek aangaat, lijkt mij een heel document voor min opvolgers, maar uit geven denk ik niet, want ik vind, dat niet iedereen het mag lezen, zo lang ik leef, omdat er ook negatieve gebeurtenissen in staan die mensen, over wie ik het heb, zouden kunnen gekwetst zijn. Wat mijn kinderen er mee zullen doen is hun zaak, en dan mag dat voor mij.
Profiel foto van monkey
Doe allereerst de groeten aan Fikske en Tineke, want ik mis hem best wel, alhoewel ik begrijp dat hij niet vaak meer hier komt.
Fikske is een groot verhalenverteller en dan zeg jij ik heb geen fantasie ervoor, de verhalen die Fikske schreef zijn allemaal waargebeurd en uit het leven gegrepen. Ook ik ben inderdaad in het bezit van zijn boek en dat koester ik, het is een bijzonder geschenk dat me herinnert aan een leuke oprechte man. 
Ik vind het heel leuk om te weten dat het je buurman is.
De een vertelt verhalen vanuit het dagelijkse leven, de andere vanuit het verleden en weer een ander heeft veel fantasie. Wat maakt het uit, we vertellen verhalen en we lezen van anderen en dat is wat er toe doet.
Soms bij een reactie een pluim, soms opbouwende kritiek en soms een grapje. Zolang je elkaar in waarde laat kan dat.

Dank u Monkey. Ik heb Fikske voor gesteld op Web Tales, op mijn gebruikersnaam te willen gaan om.zelf te kunnen lezen hoe lovend over hem en Tinneke gesproken wordt. Het zal he’ veel genoegen doen
Profiel foto van Cis L.
Leuk Fons om te lezen hoe je bij Webtales bent gekomen. Ik ken je buurman niet , maar hoorde veel over hem.
ik geniet van jou verhalen die zo levensecht zijn en in een prettige stijl geschreven. 
Je heb al heel wat bladzijden bij elkaar geschreven, tijd om het uit te geven? Of een boek van te maken.
ik hoop nog veel verhalen van je te lezen,

Dank u Cis voor lezen en antwoord en ben blij dat je mijn verhalen weet te waarderen. Ik hoop nog jaren te mogen genieten van de vrienden van Web Tales, waarvan u zelf.
Profiel foto van esperanza
Ik heb Fikske en zijn vrouw leren kennen bij Mixmaus (Anneke) en Jan bij gelegenheid van de eerste meeting. Hij is een heel lieve man en zo ook is zijn sympathieke vrouw. Ik heb bijna alles wat Fikske schreef gelezen. Zijn werk was heel erg interessant.  Doe hem de groeten van mij, al weet ik niet of hij mij  zou nog herinneren. 
Ik las graag dit werk van jou, Fons. Ben ook heel blij dat jij hier bij ons bent. 

Dank u Esperanza dat je mijn werkjes waardeert. Wat Fikske betreft, heb ik hem.eïnformeerd over dit onderwerp,en over de reacties die over hem,geschreven werden. Als hij ze leest zal het hem goed doen en misschien de moed hebben te herbeginnen
Profiel foto van Beppie
Wat leuk om te horen dat je via Roger bij ons terecht bent gekomen. Dat wist ik niet. Doe hem de hartelijke groeten als je hem ziet.
Ik wist ook niet dat je een autobiografie hebt geschreven. Dan heb je nog genoeg liggen wat je hier kunt plaatsen, al zullen niet alle verhalen geschikt zijn ivm privacy. Maar met een beetje herschrijven ... ?
Je bent in ieder geval een enorm gewaardeerd lid en ik verheug me altijd op jouw reacties onder mijn werk. Ik lees jou werk ook graag, maar dat wist je al. Heerlijk, die verhalen over vroeger!

Dank u Beppie, ik voel mij zeer vereerd met uw woorden, en geeft voldoening. Ja, het is dank zij Roger, Fikske, dat ik bij Web Tales gekomen ben waar ik nog altijd van geniet, niet alleen om het schrijven, maar ook om het lezen van de ingestuurde werkjes, en ik lees ze allemaal, maar geef niet altijd een reactie.

<img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>
Profiel foto van J.A. XXer
Mooi Fons, graag gelezen. Maar meer 1780 bladzijden....man, wat een klus!

Veel dank voor het lezen hoor. Ja mijn dagboek, een document, waarin de laatste 16 jaren van mijn leven zijn opgenomen. Mijn kinderen zullen lectuur hebben. 
Profiel foto van ragazza
Aha! Fons en Fikske, dat klinkt als een titel voor een leuk verhalenboek. Nooit gedacht aan eventueel samen iets te schrijven?
Uit jouw 1780 bladzijden en de verhalen van Fikske is misschien wel samen het een en ander te bewerken. Het is maar een idee, hoor Fons. We zijn maar wat blij dat je de weg hier naartoe gevonden hebt. <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Nen dikke merci aan ons Fikske. Doe hem en Tineke maar de groetjes.

Dank u Ragazza voor lezen en bekroning met sterren. Ik heb Fikske voor gesteld, dit art te willen lezen met de commentaren,,om zich te vergewissen met hoeveel lof over hem gesproken wordt en hoe erg hij gemist wordt. Nu heb ik vastgesteld dat hij zij gisteren aangemeld heeft, maar niets geplaatst heeft. Ik denk dat hij minder geinteresseerd is, maar de vermoedelijke reden waarom is niet aan mij om het te vertellen
Profiel foto van Mien
Fiks verhaaltje Fons. Net zoals iedereen kan tekenen en zingen, kan ook iedereen schrijven. Sommige wat valser dan de ander. Voor wat betreft het zingen dan. Met jouw pen is niets mis. Geef hem maar eens fiks de sporen. <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

Ik voel me erg voldaan met uw commentaar Mien, en voor erkenning met sterren. Ik geniet van wat ik schrijf en nog meer van het lezen van de ingestuurde werken. Ik doe dus rustig verder
Dank