Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Insturen


Geschreven door Cojo
10 juni 2018 10:35
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 203 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 1
 0
Over dit onderwerp heb ik wel een uur nagedacht vanmorgen, maar al gaven jullie me een miljoen, en dat zal vast niet gebeuren, ik weet niet meer wat ik als eerste werkje instuurde. 
Het is wel lang geleden, misschien wel  twaalf jaar en de site heette de Verhalen site. Ook weet ik niet meer hoe ik daar terecht kwam. 

Ongeveer een jaar daarvoor was ik door ziekte gestopt met mijn hobby- en handwerkwinkel en verveelde me behoorlijk. Gelukkig kreeg ons 'oude Raadhuis' een nieuwe bestemming. Een stichting voor het behoud van de oude dorpskern mocht zijn toekomstige activiteiten en vergaderingen in het prachtige en historische gebouw houden. Het leek hen een leuk idee om op de openingsdag wat dorpsbewoners over vroeger te laten vertellen. Over de tijd dat het nog een echt eiland was zonder bruggen of dammen en vooral zonder 'overlanders.' Omdat ik heel veel  jaren daarvoor een openluchtspel op rijm schreef  dat diverse malen werd opgevoerd, kwam mijn naam bovendrijven als verteller. Samen met mijn oudste broer verzorgden we een druk bezochte middag vol gekke en vrolijke verhalen. We haalden alle streekbladen en werden als duo en later ik in m'n uppie heel  vaak uitgenodigd om ergens verhalen te vertellen. Mijn broer hield het bij zijn drie of vier verhalen uit de oorlog en werd steeds minder uitgenodigd. Mijn aanbod moest dus groter worden en ik schreef elke herinnering, liefst doorspekt met humor op. 

Toen ik zo'n 50 verhalen en gedichtjes had geschreven zocht ik naar een groter publiek en vond dat op de Verhalensite. Wat ik me wel goed herinner is de overweldigende hoeveelheid lieve en hartelijke reacties en goede tips die ik er op kreeg. Vlinderke, Hennie, Maarten 54, Monkey, Ryara, Haarle? Beppie/Beppeke, kaatjecanada zijn maar enkele namen die ik noem maar het waren er veel meer in die begintijd. De Verhalensite en natuurlijk haar leden gaven me het gevoel dat ik geen lachertje was al waren er nog veel tips nodig die ik graag opvolgde. 
Schrijven doe ik nog zelden. De vele operaties en ziekenhuis opnames zijn denk ik de reden. Soms vind ik het gewoon de moeite niet meer waard, soms verlang ik ook heel erg terug naar de tijd dat één woord voldoende was om de pc op te starten en te schrijven tot het 'af' was. Lezen ben ik wel blijven doen. vaak niet ingelogd zodat ik niet hoef te reageren. (sorry) :$  Maar de site, intussen al zeven jaar Webtales, staat bovenaan in mijn favorietenlijstje zodat ik er altijd op terug kan vallen in periodes zoals nu, als ik wel redelijk actief ben.

Liefs van mij en ik hoop op nog veel fijne jaren met Max, Ragazza de helpers/sters van Webtales en zijn leden
Cojo


 
© Cojo. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Mooi verhaal over uw Web Tales Cojo. Je plaatst zelden nog een werkje schrijf je maar daarom is uw aanwezigheid niet minder waard. Ik schrijf ook niet zo veel, om de twee weken, maar ik lees wel alles, maar heb niet altijd woorden om te reageren
Bij deze gelegenheid wil ik je toch in het bijzonder danken dat je bij zo wat alles wat ik plaats, de tijd neemt om te reageren, wat ik zeer waardeer.

<img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>

Dankjewel fons
Profiel foto van Ryara
Kijk, nu komt er toch weer een verhaaltje uit je toetsenbord. Ik ken jou inderdaad al heel lang van deze twee site's. De één ging bijna naadloos in de ander over. Ik zou nog wel wat namen kunnen noemen, maar waarom zouden we. We zijn nu hier en we hebben het goed op deze site. 

Je was en bent een goeie schrijfster. Je verhalen gaan ergens over en zijn prettig te lezen. Ik heb bij mezelf gemerkt, dat wanneer ik een tijd niet schrijf, om wat voor reden dan ook, ik bijna lijk te verlammen op dat gebied. Dan denk ik er wel eens over te stoppen, maar eigenlijk wil ik dat toch niet. Schrijven kun je waarschijnlijk lang blijven doen, ook als je fysiek minder wordt. Het houdt de geest soepel en als je dat zou willen kun je er ook wat van je innerlijke gevoelens in kwijt. Uiteindelijk sla ik altijd weer aan het schrijven voor Web Tales en daar heb ik nooit spijt van. 

Ik hoop dat jij de draad ook weer een beetje verder gaat oppikken. Jij bent me dierbaar en er ontbreekt iets als ik je een tijd niet meer hier 'zie'.  

Dat is wel een heel fijn compliment. Ik heb me de afgelopen week dagelijks gestort op de Limericks (lekker kort en wat humor), dus wie weet......Hartelijk bedankt
Profiel foto van haarle15
Ha... je bent me nog niet vergeten. Mocht ook altijd graag jouw stukjes lezen en beoordelen. 
Heb je wel eens C ( l ) ojo genoemd, als je een stommiteit had uitgehaald, door op een verkeerde stoel te gaan zitten, waardoor je even later in het bijzijn van anderen ineens op de grond zat. Dat kwam door jouw beeldend schrijvende verhalen en gedichten, waar de lezer zo in mee werd gezogen. Een prima voorbeeld hoe het wel moet, dus inspiratie vol voor anderen. Dat hoop ik op mijn beurt na vele jaren ook weer te zijn. Ook al ben je nooit uitgeleerd. Zolang je maar open staat voor veranderingen, zijn er altijd weer mensen hier, die elkaar voort willen helpen. Dat maak het hier zijn ook zo mooi.

<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>

Dankjewel Haarle, nee jou en 10-tallen anderen vergeet ik niet. Ooit komt het misschien weer terug, we houden moed
Profiel foto van Henny
Ja, Cojo, wij kennen elkaar ook al heel wat jaartjes en we hebben ook veel afgelachen samen. Ook al zenden we niet zoveel meer in; het blijft vertrouwd  je naam links in het lijstje te zien staan. Laat dat nog maar lang zo blijven. <img src='img/smileys/nature-smiley-009.gif' alt='(F)' Title='(F)'>

Jij was er vanaf het begin natuurlijk, en dat hielp me mee op de goede weg. Ik hoop dat het wat terugkomt, die zin om te schrijven hoewel ik alle jeugdherinneringen wel 'gehad' heb. Het zou nieuw werk moeten zijn. Hartelijk bedankt
Profiel foto van Beppie
Ik kan me voorstellen dat je niet meer weet welk verhaal destijds op de Verhalensite je eerste inzending was. Ik ben lid geworden toen Webtales ongeveer een half jaar ofzo bestond en kon het dus nog opzoeken.
Als ik weinig tijd heb, doe ik hetzelfde als jij. Zonder in te loggen, neus ik even rond en lees hier en daar wat. Het hoort, net als het nieuws lezen, bij mijn dagelijkse routine. Ik ben vanwege andere werkzaamheden ook regelmatig een tijdje niet zo actief, maar dat is niet erg. Niemand die het je kwalijk neemt en de hartelijkheid waarmee je weer ontvangen wordt als je weer gaat lezen of publiceren is daar het bewijs van. Geweldig toch? 

Dat is waar Beppie, het is een fijn rustpunt om even wat te lezen zonder zelf actief te zijn, fijn dat je langskwam
Profiel foto van Eric De Vos
Beste Cojo. Wanneer ik jouw toelichting lees kan ik het alleen maar jammer vinden dat je niet meer zo actief schrijft. Je hebt een zeer vlotte eigen stijl waar de zinnen vanzelf lijken te komen. Ik ken je niet persoonlijk maar ik wens je toch het allerbeste. Ik heb voor jou een gedichtje gemaakt :

TOCH
broze hand
breekbare vingers
ik trek me overeind
 
stappen
op pijnlijk grind
 
moe
 
de lucht verlaat mijn vleugels
 
en toch
al is het duister steeds begonnen
blijf ik kaarsen branden
tegen beter weten in

(ik zal het ook indienen, voor jou)

 

Pffff, .... wat ontzettend mooi en lief! Ik ben er eventjes stil van. Bedankt!
Profiel foto van monkey
Soms zijn er lichamelijke belemmeringen en er kunnen ook allerlei dingen rondom je zoveel tijd opslokken dat lezen en reageren niet lukt en je er de fut, de mogelijkheid of gewoon de zin niet in hebt.
Jaren later kom je weer online en geloof me, de warme deken is er nog steeds en verwarmt je. Je krijgt er weer zin in.
Niemand verplicht je en iedereen wordt in zijn waarde gelaten, wat een heerlijk bad hebben we hier toch.
Cojo, zorg goed voor jezelf en laat ons af en toe genieten van je naam in de zijlijn.

Ook al zo'n superlieve reactie, dankjewel en ik hoop echt weer wel eens los te branden.
Profiel foto van Edith
Gunst Cojo. Allereerst, wat leuk, dat je een hobby- en handwerkwinkel hebt gehad, maar ontzettend sneu dat je gesteldheid het niet meer toeliet..
Wist niet, dat je zo ziek was en zo vaak naar het ziekenhuis moest of misschien nog moet. 

Ik ben er van overtuigd, dat het openluchtspel een succes geweest is en ook ik hoop, dat het tij voor je mag keren en je weer even enthousiast laat schrijven als in die jaren die jij beschrijft. <img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>
 

Ik ben al jaren van plan om dat eens op de pc te zetten, want we waren toen nog niet zover, 1981. Maar er komt maar niet van. Ach ik vermaak me nog dagelijks prima, dus wil zeker niet klagen, leuk dat je langskwam
Profiel foto van Cis L.
Goed om van jou te lezen Cojo. We kennen elkaar nog niet zolang, maar toch kijk ik geregeld naar jou schrijfsels uit.. Fijn dat je toch ondanks je beperking zoals ik lees, hier weer geregeld schrijft.
ja, Webtales  is een grote familie waarvan de leden respect voor elkaar hebben. Zo te lezen is iedereen daar blij mee.
 

Zo is het Cis, ik heb altijd weer dat vertrouwde gevoel als ik na een tijdje weer terugkwam. Dat maakt de site zo aantrekkelijk vind ik. Gezellig dat je kwam reageren en tot een volgende keer
Profiel foto van J.A. XXer
Ik heb je naam toch wel onder een paar van mijn schrijfsels gezien, dank daarvoor! Het moment dat je inlogt en het nummertje achter je naam ziet met het aantal reacties blijft het leukste moment! Ik hoop je hier nog regelmatig te zien!

Vind ik ook hoor,  reacties zijn de kroon op je werk, leuk dat je even langskwam
Profiel foto van ragazza
Volgens mij ben jij net iets later op de Verhalensite gekomen dan ik. Zelf ben ik daar in september 2007 begonnen. Ik herinner me in ieder geval heel wat heerlijke stukjes van jouw hand en je bent het blijkbaar nog steeds niet verleerd.

Dank je wel Ragazza
Profiel foto van Mien
Ik zou haast willen zeggen, wie leest die blijft. Maar daarmee doe ik natuurlijk alle schrijvers tekort. Hoewel? Het is net als het kip en het ei. Wat kwam eerst? Het verhaal of het schrift? Kun je verhalen verzinnen zonder letters? Moeilijk, maar het kan. Met beeldtaal. Van alle tijden. Blijven lezen en schrijven dus Cojo. Dan blijf je gewoon twee keer. <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>

Dankjewel, ik doe mijn best