Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Indienen van de eerste gedichtjes


Geschreven door Eric De Vos
10 juni 2018 10:24
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 218 Aantal reacties: 15
Aantal leden : 1
 0
Sinds 1/8/16 ben ik met pensioen maar het is pas begin dit jaar (2018) dat ik me bezighoud met schrijven van gedichtjes. Eindelijk heb ik hiervoor wat tijd gevonden en ik was wel benieuwd hoe mijn werkjes bij anderen zouden overkomen. Ik ging op het internet op zoek naar sites waar ik mijn ei kwijt kon. Er zijn er meerdere. Ik bleef wel wat op mijn honger zitten want de diverse sites die ik ontdekte waren ofwel op sterven na dood, of de site werd ingepalmd door een lid dat dagelijks tientallen zogenaamde gedichtjes pleegt, altijd over één en hetzelfde onderwerp, zodat anderen niet, of bijna niet, in beeld komen. Weer een andere site was dan weer wat te hoogmoedig en pretentieus.
 
Ik was wat ontgoocheld en kon geen plek vinden waar ik met een goed en gerust gevoel mijn gedichtjes kon plaatsen. Tot, op een dag, ik via Wil Melker de tip kreeg om een kijkje te nemen bij Web Tales. Ik heb me de tijd genomen om de site door te fietsen en ik zag een zeer actieve omgeving waar mensen verhalen en gedichten neerzetten die door andere leden, altijd op een aangename manier becommentarieerd werden, altijd vriendelijk, nooit lastig. Het leek wel een warme vriendenkring die bij elkaar hun werkjes deponeren en sympathieke feedback krijgen. Ik was gecharmeerd. Zou ik ook mijn kansen wagen ? Zou ik aanvaard worden binnen deze hechte groep van lieve mensen ? De enige weg tussen droom en realiteit is de actie. Ik besloot om lid te worden. Wat had ik tenslotte te verliezen. Dat was vrij snel gepiept.
 
Een aantal gedichtjes had ik klaarliggen en ik zou er 4 (het maximum) snel achter elkaar indienen. “Onderweg”, “De oude vrouw”, “Slaapwel” en “Onschuld”. Op 7 minuten tijd waren deze 4 werkjes ingediend. Ik heb het snel gedaan om mezelf geen tijd voor twijfel te geven. Ik had alles goed nagelezen, gecontroleerd op mogelijke fouten, nogmaals nagelezen, enz… ik was wel een beetje zenuwachtig maar had een besluit genomen en dan doe ik dat ook. Insturen !! en afwachten… De reacties (als ik er al zou krijgen) zouden bepalen of ik op deze site zou blijven hangen.
 
Ik wachtte in spanning af. Zou er iemand reageren ? Wat zou men ervan vinden ? Ben ik niet te hoogmoedig geweest om al meteen 4 werkjes in te dienen ? Toch wat twijfels en gezonde stress. Maar,… daar kwamen ze dan, de reacties. Eureka !! Mijn smartphone ‘pingde’ enthousiast en binnen de kortste keren had ik maar liefst 13 reacties op die eerste vier gedichtjes. Ik opende mijn laptop en begon de reacties te lezen. Wat een lieve mensen allemaal !!! Dat was echt hartverwarmend. Ik voelde mezelf geslaagd in het toegangsexamen.
 
Mijn onzekerheid was weg en ik kon niet wachten om nieuwe dingetjes in te dienen. Dit gaf een ‘boost’ die een gunstige invloed heeft om mijn creativiteit. Af en toe stuur ik een werkje in dat ik al had liggen, maar meestal schrijf ik nu dagdagelijks nieuwe gedichtjes. De ‘prikkel’ vind ik een geweldig initiatief dat me altijd weer aanzet om iets te schrijven. ’s Ochtends ben ik nieuwsgierig naar het nieuwe prikkelwoord van de dag. Na de douche en de gebruikelijke ochtendrituelen, is het eerste wat ik doe, de laptop openen en kijken naar het nieuwe woord. Dat zet zich dan vast in mijn denken en daar groeit vanzelf een idee en zo kan ik dan aan de slag.
 
Wij zijn vandaag 10/06/2018 en ik ben lid sinds 30/05/2018. We zijn nu 11 dagen verder en ik heb intussen 29 gedichtjes, 3 verhalen en 1 miniatuurtje ingediend. Ik voel me opperbest in deze warme vriendenkring, meer nog, ik heb er zelfs 1 heuse fan bij gekregen, namelijk BREINPIJN. Ik wil hierbij BREINPIJN dan ook extra bedanken voor de fantastische support en reacties die ik van hem mag ontvangen. Verder ga ik geen namen noemen want iedereen die me regelmatig bezoekt is me even dierbaar. Allemaal hartelijke dank voor jullie reacties en aanmoedigingen. Het is leuk om te zien dat meerdere mensen mijn schrijfsels op regelmatige basis volgen.
 
Ik denk dat het overbodig is om te zeggen, maar toch doe ik het : Bij Web Tales heb ik mijn stek gevonden, ik ben thuisgekomen en voel me opgenomen in de kring. Mijn waardering gaat ook uit naar Max41 en Ragazza die blijkbaar de grote motor vormen achter deze prachtige site. Proficiat en bedankt.
 
Eric
 
© Eric De Vos. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Dat gevoel heb ik nu ook Eric, een vriendenkring. Nog veel jaren plezier gewenst 

Bedankt voor de aangename reactie. Het is hier fijn vertoeven 
Profiel foto van Fons
Mooi pleidooi hoor Eric, en ik vind dat  Web Tales, een bijzonder begaafde man rijker is. 


<img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>

Fons : Hartelijk hartelijk dank voor deze warme woorden. 
Profiel foto van Anneke Brands
Het is dagelijks een soort van gezellig thuiskomen op deze mooie site tussen  de fijne mensen die hier schrijven!

Inderdaad. Het is steeds weer gezellig. Bedankt voor de aangename reactie. 

Je schrijven was heel herkenbaar en fijn om te lezen. Geniet van de zondag Eric!

Voor jou ook een leuke zondag gewenst. (Voor ons is het eigenlijk altijd zondag <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>)
Profiel foto van Breinpijn
Nou, dank je wel, Eric, voor de lovende woorden over mij. Ik heb dezelfde ervaring als jij gehad. Jaar of vijf geleden vertoefde ik al enkele jaren op een andere schrijverssite en die was ook wel leuk, maar de webmaster had er al enige tijd de brui aan gegeven en langzaam bloedde het dood. Alleen de harde kern bleef publiceren zij het slporadisch. Toen wees een ander lid waar ik goed contact mee had me op deze site. En hup vanaf dag een voelde het gewoon top. Altijd zo gebleven. We zijn inderdaad een grote familie met Max en Ragazza als drijvende motors achter het geheel. 
Wist je dat we zelfs ieder jaar een Meeting hebben? Je bent natuurlijk ook van harte welkom mocht je daar zin in hebben. Kijk maar eens op het desbetreffende forum. 
Ik moet zeggen dat ik nooit een gedichtenmens was, maar hier op de site zijn er een paar waarvan ik de gedichtjes altijd lees omdat ze me aanspreken. Die van jou spraken me vanaf het allereerste op een bepaalde manier aan. Het raakte iets en de vorm waarin ze zijn gegoten vind ik zeer prettig om te lezen en meestal snap ik ze ook. Dat is vaak de makke. Dus mijn gevoel bij jouw schrijfsels is meer dan goed. Ga zo door.

Ik heb uiteraard al over de meeting gelezen, maar ik vind dat ik nog iets 'te jong' ben in de familie. Vandaar dat ik niet gereageerd heb. Bedankt in elk geval om mij hier aan te herinneren. Ik hoop van harte dat deze site nog jaaaaarrrreeeeen actief blijft. Het zal natuurlijk ook van de leden afhangen. Groetjes

Je zal jezelf nog wel eens over kunnen verbazen, hoe ook daar jong en oud elkaar weten te vinden. Eens moet je het mee gemaakt hebben en ook jij zal je daar thuis voelen.

Te jong voor de site ben je niet, hoor. We hadden vorig jaar een lid op bezoek die net zo lang als jij nu op de site zat toen ze zich aanmeldde. En ik weet zeker dat je nu al heel vaak ‘herkent’ wordt en voor een aanzienlijk deel van de leden bekend ben. Kijk maar eens bij al je reacties dus kom erbij, zou ik zeggen.

Ik sluit me aan bij Haarle15 en Breinpijn... gezellig naar de meeting komen als je in de gelegenheid bent. Lang lid of kort lid, dat maakt niets uit. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, aldus ondergetekende die overigens nog naar geen enkele meeting is geweest. Ik zal het maar snel zelf zeggen, voordat ik commentaar krijg van anderen <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>. Wie weet, dit jaar... heel misschien ...

Beppie, dat lijkt me heel leuk, tenslotte loop je al een aantal jaar mee. Eric, lang of kort lid maakt niet uit. We hebben bij deze site zelfs dat de partner ook meekomt en ik kan je garanderen dat die de meetings net zo leuk vinden. Iets dat heel bijzonder is voor mijn man, meestal trekt hij zich terug namelijk. Met de meetings van Web Tales vraagt hij al heel snel of ik al iets heb gehoord.

Hey, Beppie, wat een verrassing! Ik verheug me op om jou daar in de meeting te zien. 
En Eric... je bent van harte welkom, hoor! Het is heel erg fijn zo samen een dag te beleven onder collega's die bevriend van elkaar  zijn geworden.  

Bedankt allemaal voor deze warme woorden...

@Esperanza... ik heb nog niet toegezegd naar de meeting te komen, hoor. 

Ja, nu moeten jullie eigenlijk allebei ja zeggen: Beppie en Eric...... <img src='img/smileys/beer1.gif' alt='(B)' Title='(B)'> Nee hoor, ik push helemaal niet. Zou wel gezellig zijn. 
Profiel foto van haarle15
Als het eenmaal goed vertoeven is, dan ga je ook niet zo gemakkelijk weer weg. Voel me hier vanaf het begin al thuis, al ken ik ook vele mensen van de vorige site die gestopt is. Zolang je zelf open staat voor de vele dingen hier (wedstrijden, reacties geven en krijgen, een ander voort helpen, enz.), dan ben je hier op het juiste adres. Het leven is nu eenmaal geven en nemen, maar als we allen iets meer geven dan nemen, moet het vanzelf wel goed komen.

Beste Haarle, dat zijn meer dan wijze woorden. Meer geven dan we nemen... ik zal dit zeker onthouden. Bedankt voor de reactie
Profiel foto van Henny
Kijk, jij bent nu ook bevangen door het echte Web Tales gevoel.
Heel goed dat Wim je naar hier gezonden heeft. Hij weet zeker wat bij je past. Dat maxima van vier werkjes binnen 24 uur is, voor wat je al schreef van zoveel werken blijven insturen, is daarvoor ook ingesteld.
En over de meeting: Al ben je maar een halve dag lid: elke Web Taler is welkom en ik kan je verzekeren dat we niet bijten. Gewoon aanschuiven en je voelt je hier nog meer thuis   <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>

Het was Wil Melker die me dit pad opstuurde. Hij is ook lid en maakt dagelijks prachtige gedichten. Ik vind het max van 4 werken per 24u een echte zegen. Dit geeft voor iedereen de nodige ruimte. Bedankt voor je reactie...
Profiel foto van Beppie
Hoi Eric,
Allereerst van mij ook nog een welkom op 'onze' site. Het is inderdaad een heuse digitale vriendenkring te noemen. Hoe mooi is dat!
Ik heb het op het moment wat te druk om actief te lezen en reageren, maar had je wel al 'voorbij zien komen als nieuw lid'. In eerste instantie dacht ik dat je alleen maar gedichten schreef. Dat is niet zo mijn ding, ik ben meer een verhalenmens. Ik lees de gedichten wel regelmatig - behalve nu, omdat ik het druk heb - en ze spreken me aan of niet. Schrijftechnisch kan ik er dus niets zinnigs over zeggen. Ik lees nu dat je ook al enkele miniaturen/verhalen heb geschreven, dus die ga ik zeker opzoeken één dezer dagen.

Het prikkelwoord is inderdaad voor velen een inspiratiebron. Ik gebruik ze regelmatig voor korte vervolgverhalen. De uitdaging is dan om het prikkelwoord dagelijks op een zo natuurlijk mogelijke manier in het volgende deel te verwerken. Inspiratie verzekerd! Net zoals de schrijfsels en reacties van andere leden. Ze moedigen je aan om verder te schrijven als je soms eens in een schrijversdipje zit.
Kortom, ik ben blij dat je Webtales hebt gevonden en hoop dat je nog lang lid blijft van onze vriendenkring.

Beste Beppie. Bedankt voor je reactie. In verhalen schrijven ben ik niet sterk. Onder het motto "ken je zwaktes dan weet je hoe sterk je bent" hou ik het toch best bij gedichtjes. Ik probeer wel te schrijven op een leesbare manier. Ik hou niet zo van knappe trucs zodat je als lezer niet meer weet waar het eigenlijk over gaat. Het moet beeldend zijn, of tenminste duidelijk. Bedankt voor je sympathieke reactie.  
Profiel foto van monkey
Welkom bij de groep en hier is inderdaad iedereen welkom en wordt iedereen opgenomen in de vriendenkring.
We lezen, schrijven en reageren en reageren onder het werk van een ander lokt weer reacties uit onder je eigen werk. Net als het antwoord geven op de diverse reacties maakt dat je het leuk blijft vinden om te reageren.
Net als Beppie ben ik een verhalenmens, gedichten dien we niet echt veel. Soms als ik in een bepaalde bui ben kan een gedicht me raken, maar dat gebeurd niet vaak. Wanneer ik de tijd heb lees ik de meeste verhalen, behalve vervolgverhalen, die gaan even niet.
Dat is ook de kracht van de site, soms kan je schrijven soms niet en de ene keer gaat het lezen beter dan de andere keer. Niets wordt je hier kwalijk genomen, wanneer je jezelf weer happy voelt of wanneer het minder druk is ben je gewoon weer welkom.
De meeting is een verlengstuk van de site, gezellig en niets moet en we gedragen ons gewoon. Het is een herkenning en leuke ontmoetingen van mensen die de verhalen en gedichten schrijven die we hier lezen.
Gezelligheid gegarandeerd.

Hihi. "... en we gedragen ons gewoon." Wat een geruststelling <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>

Beste Monkey. Bedankt voor je reactie. Zoals ik aan Beppie reeds schreef ben ik niet zo bedreven in het schrijven van verhalen. Ik hou het meer bij mijn gedichtjes die voor mij in een duidelijke leesbare taal moeten zijn. Soms zijn het kleine schilderijtjes met woorden. Wanneer ik een gedicht lees wil in onmiddellijk een beeld zien of een emotie voelen, net alsof je een boek leest. In vele gedichten, allicht wel technisch knap, vind ik dat niet en moet ik beginnen nadenken hoe de schrijver het bedoelde, nou, dan is het niet meer leuk voor mij. Vandaar. Groetjes
Profiel foto van Edith
Innemend verhaal, Eric. En herkenbaar. Ik had hetzelfde gevoel als jij beschrijft. 
Jouw gedichten zijn mooie aanwinsten en je activiteit werkt stimulerend. Soms is het enthousiasme van de één de aanzet om nèt die ene stap te zetten voor de ander. 

Bedankt voor deze reactie. Ik doe het gewoon graag. 
Profiel foto van esperanza
Heel erg leuk om dit lezen. Ik ben al een fan van je werk en je weet dat al.
Ik hoop ook dat wij heel lang van de Web Tales kunnen blijven genieten. 
 

Bedankt voor deze lieve reactie.
Profiel foto van Cis L.
Ook van mij van harte welkom Eric. . Al mij voorgangers hebben de zegeningen van Webtales al 
 beschreven, ik sta er helemaal achter. 
Ik vind jou gedichten prachtig,  de woordkeus, de stijl, het spreekt me erg aan. En ik ben zeker een fan van je, hoewel ik niet dagelijks meer kan reageren of schrijven. 
Hoop nog veel van jou te lezen! 

 

Bedankt voor deze hartverwarmende reactie. 
Profiel foto van Ryara
Ik heb je al laten weten dat ik niet van gedichten houd, maar ik zi hier dat je ook wel verhalen kunt schrijven. Het maakt ook helemaal niet uit, je kunt hier heerlijk je werk kwijt, er reacties op krijgen. Je kunt andermans werk lezen en er op reageren. Je kan alles, maar hoeft niets, alleen maar genieten van deze heerlijke site. 

Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een heel aangename site. Blij dat ik jullie heb gevonden...
Profiel foto van J.A. XXer
Ook ik ben niet echt een gedichtenman, maar een woordkunstenaar herken ik gelijk. De werken die ik van je gelezen heb waren zeker de moeite waard! Welkom.

Dat is pas hartverwarmend. Bedankt hiervoor 
Profiel foto van ragazza
We zijn maar wat blij dat je bij Web Tales bent 'thuisgekomen', Eric! Je enthousiasme werkt aanstekelijk.

Bedankt voor de lieve woorden 
 
Profiel foto van Mien
Welkom Eric. Het waren in ieder geval al elf knotsgekke dagen. Laat het bad blijvend vollopen. Liefst tot aan en op het randje. 

Bedankt Mien , voor deze aangename reactie. 
We zullen doorgaan....