Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Indienen (Rinkel)


Geschreven door Beppie
10 juni 2018 09:02
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 215 Aantal reacties: 12
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Indienen (Rinkelwerk)
 
Nu de laatste opdracht van Rinkel is verschenen, kan ik toch echt niet achterblijven…
 
Het was een flink stuk terugbladeren op de site eer ik mijn eerste werk had gevonden. Elektronisch lezen, ingediend op 8 december 2011. Ik heb de column nog eens vluchtig doorgelezen en zag al meteen ruimte voor verbetering, zoals alle schrijvers waarschijnlijk zullen zien na het lezen van een oud werk.
Ik was destijds al een tijdje op zoek naar een verhalensite, had er al eerder eentje gevonden, maar daar kon ik mijn ei niet echt kwijt. Nou, en toen kwam ik Webtales tegen.
Reuze spannend vond ik het nadat ik mijn eerste werk had ingediend en ik keek om de haverklap of ik al reacties had. Uiteindelijk waren het er maar liefst veertien. Ik heb ze net nog eens doorgelezen en het eerste wat me opviel, was de vriendelijke, respectvolle manier van reageren door de leden. Daarnaast waren de reacties ook opbouwend wat feedback betrof. Dat was nu precies de combinatie waarnaar ik op zoek was. Ik wist op dat moment nog niet hoe de site precies in elkaar zat en zag nu dat ik niet op alle reacties terug gereageerd had.
Inmiddels ben ik een ‘oud gediende’ en heb ik het nog steeds erg naar mijn zin op Webtales. Het mooie ervan is de gemoedelijkheid onderling en of je nu korte of langere tijd niet online bent; het voelt altijd weer als thuiskomen als ik inlog.
 
 
 
 

© Beppie. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ryara
Welkom thuis, zal ik dan maar zeggen. Je hebt gelijk, het is hier net één grote familie en de één ligt je wat meer dan de ander, maar niemand wordt uitgestoten of voorgetrokken. Net als in een echt gezin zijn er hier ook blijkbaar wat uit huis gegaan, maar de meesten komen graag nog weer terug naar huis. 

Jij bent daar één van. Altijd fijn om wat van je te lezen en je reacties zijn altijd waardevol en opbouwend. Heel fijn gezinslid dus, ik wil je wel als zusje adopteren. 

Mooie vergelijking, Ryara. Bedankt voor de mooie woorden enne... ik wil jou ook wel als zusje, hihihi

Ik ben op het moment druk bezig met het redigeren van een boek van een jeugdboekenschrijver, maar kijk af en toe toch - hetzij on-ingelogd - op de site. Helaas ontbrak/ontbreekt me op het moment de tijd overal op te reageren.
Ik las volgens mij in de gauwigheid ergens dat je binnenkort weer op vakantie gaat? Waar gaat de reis ditmaal naartoe? Ik volg graag weer je reisverslag!
 

Je staat nog bij mijn dagboek ingeschreven en de beoogde reis zal je vast wel aanstaan.
Profiel foto van haarle15
Ken jou ook al heel lang. Goed gemutst en altijd een vriendelijk woord. Je staat open voor opbouwende kritiek, maar durf dit ook te doen naar anderen. Zo worden we samen er alleen maar beter van. Dat is de kracht van deze site. Respectvol met elkaar om gaan en elkaar te steunen waar het nodig is. Daarom wordt er ook graag gekeken naar jouw mening op een verhaal of gedicht. Hoop dat we op deze manier nog lang familie hier mogen zijn en blijven.

Haha, ik ben de vrolijkheid zelve. Maar zonder gekheid, ik probeer altijd, naast inhoudelijke opmerkingen, ook schrijftechnische feedback te geven en vind het ook fijn dat van anderen te krijgen. Zoals je zegt, we leren op die manier van elkaar. Toch betrap ik me er ook vaker op alleen inhoudelijk op een schrijfsel te reageren. Niet alle inzendingen behoeven feedback, denk ik. Soms is een meer vrijblijvende reactie voldoende en dat moet ook kunnen.
Grappig dat je zegt dat mijn mening over gedichten ertoe doet, want ik ben - zoals de meesten weten - geen gedichtenmens. Ze spreken me aan of ze spreken me niet aan. Meestal zoek ik in het laatste geval naar de achterliggende gedachte van de schrijver en die schrijf ik dan in de reactie.
Profiel foto van Cojo
Ik lees hier precies wat ik ook voel en voelde al die jaren, wel dacht ik dat jij al langer lid was, maar mijn geheugen is een zeef. Ik genoot er van<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

Mooi dat ik jouw gevoelens hiermee ook heb omschreven, scheelt jou weer een bijdrage aan deze rinkel <img  data-cke-saved-src='img/smileys/anim_59.gif' src='img/smileys/anim_59.gif' alt='<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>' Title='<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>'>
Tja, Cojo, je kunt ook niet alles onthouden. Net als jij heb ik daar ook last van. Trouwens, van alle veertien reacties onder mijn eerste werk, zat er volgens mij maar één ex-lid bij en dat zegt genoeg over de site, dacht ik zo.
Profiel foto van Fons
Ik schrijf niet zo bijzonder veel, maar lees wel alles wat geplaatst wordt, ook uw werkjes Bebbie, maar ik heb niet altijd de inspiratie om een woordje achter te laten.
Hierbij wil ik je toch danken, omdat je mij regelmatig volgt en beoordeelt. Ik waardeer je zeer. 

Hartelijk dank voor je waardering, Fons. Die is geheel wederzijds. Weet je, ik vind het soms ook lastig om adequaat te reageren op sommige schrijfsels. Toch laat ik altijd een reactie achter voor de schrijver; als ik al iets lees, is het een kleine moeite om een waardering - hoe summier dan ook - voor de schrijver achter te laten. Dit is geen kritiek, hoor!!! 
Ik vind daarnaast dat je je eigen schrijfsels niet moet onderschatten! Mede door jou leeftijd, zit er altijd een schat aan ervaring en gevoel in verwerkt en dat is iets wat ik graag lees. Als het dan schrijftechnisch misschien hier en daar een schoonheidsfoutje bevat, is dat helemaal niet erg. Ik zeg altijd maar zo: Alles wat je schrijft is goed. Gewoon doen!
Profiel foto van Breinpijn
Helemaal waar, dit verhaal. Ik kan alleen maar dat gevoel onderschrijven. Dat familiegevoel. Inmiddels ben je hier tot ‘veteraan’ bevorderd, maar die houden we zeer in ere. 
Ooit heb je ook eens een verhaal van mij voor een wedstrijd gecorrigeerd en dat waardeer ik zeer. Je stukjes zijn ook altijd goed uitgewerkt en ‘staan’ zoals ze dat zo mooi zeggen.

Hihi, straks krijg ik nog een lintje <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>
Ook jij bedankt voor je mooie woorden! En als we het er dan toch over hebben... jouw feedback mag er ook wezen. Je weet vaak je vinger precies op die plek te leggen die essentieel voor een schrijfsel is en daar heb ik veel bewondering voor. Daarnaast ben je geweldig fanatiek als ik denk aan de meetings die je toch maar mooi weer op poten hebt gezet. Super!

<img src='img/smileys/shy1.gif' alt=':$' Title=':$'> Bloos..................

Ahum, Breinpijn ... leuke smiley, overigens, maar: het beletselteken bestaat uit drie puntjes, niet meer en niet minder <img src='img/smileys/teacher.gif' alt='(teacher)' Title='(teacher)'> Of bleef je vinger plakken op de toets <img src='img/smileys/confused0024.gif' alt='(dunno)' Title='(dunno)'><img src='img/smileys/wink1.gif' alt='(wink)' Title='(wink)'>

Dat was geen ‘beletsel’ voor mij om nog maar eens een paar keer extra op die knop te drukken. Als accent, weet je wel <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>
Profiel foto van Henny
We zijn ook een grote familie. Volgens mij ervaart iedereen dat hier wel zo. Op andere schrijver sites zie je dat veel minder. Wel eerder haat en nijd. Ik denk dat daarin Web Tales zich met kop en schouder bovenaan onderscheid met de anderen.
Voor mij ben je een fijne zus, maar die heb ik hier meer, samen met nog een hoop broertjes. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'> Dat mag van mij nog lang duren.

Heerlijk, nog een zus erbij! Klopt, ja, ik heb eens even rondgekeken op een andere site, ik weet al niet meer hoe die heette. Daar was de feedback doorspekt met cynisme en de meest vreemde nicknamen kwamen voorbij. Ik kreeg er de kriebels van.
Daarom is het ook zo ongelooflijk dat in deze digitale tijd waar iedereen anoniem zijn gang kan gaan, er een site is die puur en respectvol naar elkaar stand houdt.
Profiel foto van esperanza
Al van af oktober 2012 ken ik jou als een heel gewaardeerde lid van onze site. Van jou heb ik ook veel geleerd en jouw werk lees ik altijd heel graag, Beppie. In mijn persoon, heb jij dus een Braziliaanse zus. Volgens mij ben ik een adoptie kind, maar ik voel mij hier bij onze familie helemaal thuis en dat ook dankzij jou. 
Liefs
sila.

Dankjewel voor je lieve woorden, Sila. Op deze manier vormen we zelfs een internationale familie.
Ik heb veel bewondering voor jou, je wijze woorden en het feit dat je zo graag je Nederlands wil verbeteren, zelfs nog na al deze jaren in ons koude kikkerlandje. Dus het is maar een kleine moeite die ik graag doe om je te helpen.
Profiel foto van monkey
Heerlijk hè Beppie, dat thuiskomen.
Ik heb het nog elke keer, wanneer ik iets indien dan kijk ik regelmatig of het er al staat. (Dat is meestal in heel korte tijd). Daarbij ook de reacties vind ik heerlijk.
Als ik zelf verhalen lees laat ik meestal ook een reactie achter. Gewoon omdat ik het zelf zo leuk vind om reacties te krijgen.
 

Inderdaad! Als je dit zegt tegen mensen - die wel eens nare ervaringen hebben gehad met digitale contacten, en dan heb ik het niet over datingsites of zo - dan kijken ze je aan alsof je gek bent of op z'n minst naïef. 
Ik ben me aangewend altijd een reactie te geven als ik iets heb gelezen, al hoe kort dan ook. Behalve als ik heel weinig tijd heb; dan scrol ik snel even zonder in te loggen door de site en lees hier en daar wat flarden.
Profiel foto van Cis L.
Je verwoord het zoals ik het ook ervaar Beppie. Een grote familie waar je altijd weer terecht kan. Ik weet nog dat jij de eerste was die een reactie op mijn eerste verhaaltje gaf. Daar was ik erg blij mee. Ook ons estafette verhaal herinner ik me goed, hoe leuk dat was met zoveel enthousiaste mensen.
ik hoop dat Webtales nog erg lang door gaat. 

Echt, was ik de eerste? Dat weet ik niet eens meer. 
Ja, het estafetteverhaal was inderdaad heel leuk om te doen. De laatste tijd zijn er wat dat betreft helaas enkele pogingen op niets uitgelopen. Dat kun je niet dwingen, dat gebeurt spontaan. Als ik geen tijd heb om mee te doen, dan volg ik ze wel altijd. Ik heb waardering voor de mensen die er energie in steken en dat is dan wel het minste wat ik kan doen.
Profiel foto van J.A. XXer
De eerste van de zevende rinkel die ik lees is van jou. Ik heb nog geen idee wat ik wil gaan schrijven dus eerst maar even spieken bij de oudgedienden! Mooi verhaal Beppie!

Hihihi... en? Inspireert het? 

Uiteraard!

<img src='img/smileys/yes1.gif' alt='(Y)' Title='(Y)'>

Hij staat er hoor, niet het eerste maar het laatste verhaal. ;-)
 

Heb jij een vervolgverhaal van alle Rinkels gemaakt? Knap hoor. Ik ga nu een paar dagen weg, maar wie heb ik op een leeg momentje tijd om in ieder geval je laatste deel te lezen. Anders moet het helaas wachten tot ik terug ben.

Het is geen echt vervolgverhaal hoor, ze zijn hooguit gelinkt hier en daar. Ik vond het wel handig om 1 t/m 7 aan elkaar te plakken.
Profiel foto van ragazza
Sjonge jonge, wat ben jij snel! Al direct als eerste van de nieuwe Rinkel en nog vlot leesbaar ook. Maar dat zijn we ondertussen van jou gewend. Ik ben in ieder geval blij dat je destijds Web Tales gevonden hebt en het als je thuis geadopteerd hebt <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>

Tja, dit was pas de eerste rinkel waar ik iets mee deed, dus dan kon ik toch op zijn minst de eerste zijn <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>
Maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om jou en Max te bedanken voor het stichten van de Webtales familie!
Profiel foto van Mien
Ik heb alle reacties geteld, elf unieke dit keer. En hier is dan numero twaalf. Twee minder dan de eerste keer. Die steek je alvast in je zak. De geschiedenis erachter die ken ik natuurlijk niet. Ik schuif hier nog maar pas aan. In dat opzicht een nakomelingetje in familie Webtales. Het mag de pret niet drukken. Afhaken doe ik niet graag. Ben eerder een blijvertje. Mits er goed gezorgd wordt natuurlijk. Maar gezien alle reacties heb ik daar alle vertrouwen in. Mooie aftrap van de Rinkel Beppie. 
<img  data-cke-saved-src='img/smileys/party0002.gif' src='img/smileys/party0002.gif' alt='<img src='img/smileys/party0002.gif' alt='(hoera)' Title='(hoera)'>' Title='<img src='img/smileys/party0002.gif' alt='(hoera)' Title='(hoera)'>'>

Nakomelingetjes zijn altijd fijn. Die zorgen weer voor en frisse wind en in jouw geval soms met een iets hogere windkracht <img src='img/smileys/wink1.gif' alt='(wink)' Title='(wink)'> Dus hopelijk haak je niet af!