Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Fikkie après toi


Geschreven door Mien
8 juni 2018 09:50
Categorie: Absurd

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 177 Aantal reacties: 2
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Après toi? Absurd. Na jou de doodval. Geen denken aan. Onbestaanbaar. Na jou houdt de wereld op. As simple as death. Met je kromme neus. Zoals er geen ander bestaat. Je lodderogen en je zwoele en toch ook heldere stem. Ietwat omvloerst en deftig helder articulerend. Dat wil ik helemaal niet.

Ejaculerend, dat heb ik veel liever. Een hochjauchzend stemmetje. Spaans, Frans, Duits, Italiaans, desnoods Grieks. Luxemburgs mag ook. Het is me eender. Na après toi komt niemand meer. Er kan ook helemaal niemand aan jou tippen. Tipsy, zoals je op mij overkomt, met zwoele lodderogen en ik voor de televisie, met een zak vol zaad, eh een zak vol chips, paprika. Zangzaad, zoals Herman van V. veel later zo heerlijk zou zingen. Omfloerst, net als Fikkie.

Ik zit gewoon op op de bank. Broek op de knie. In een veel te kleine flat, twaalf hoog. Etage, bedoel ik dan. En ik kan mijn ogen niet van haar af houden, van Fikkie. Après toi. Absurd. Toen hadden ze nog geen flatscreens, die kromme neuzen doen afvlakken. Neu. Après toi verscheen op een gigantisch grote Loewe Opta, waarvoor met grote zuinigheid was gespaard. Gelukkig zat ik er ver genoeg vandaan.

Stel je eens voor dat hij vies zou worden. Van mij. De Loewe Opta. Door jou Fikkie, met je kromme neus, sta ik in brand. In vuur en vlam. Totdat de voordeur van flat 212, twaalfde etage plots opengaat. Schrik van mijn leven. In no time staat mijn pa in de deuropening. Stotterend en met rood hoofd. 'Ik ... ik ... was ... vroe ... vroe ... vroeger ... vr ... vr ... vrij. Ik ... ik ... la ... la ... laat je ... e ... e ... even.' Pa slaat af de gang in. Après toi. Fikkie voor mijn leven op het netvlies, met die verrekte kromme neus. Gedachtenspin, heks, ik ben behekst!
© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Of verliefd op een idool.
Profiel foto van esperanza
Ik heb drie keer gelezen, maar ik ben bang dat ik niet goed kan begrijpen... 
Ik denk dat het wat jij hier schreef over teleurstelling  en verdriet gaat. Sorry als ik het niet goed heb!... 

Geeft niet. Is geschreven n.a.v. het songfestivalliedje Après toi van Fikkie Leandros.

Ik heb uit gezocht. Deze chanson werd gezongen in de Songfestival van 1972. In Brazilië was kregen wij niet veel te zien van de Europese songfestival, maar deze chanson was daar heel bekende geworden.  Toen was ik pas een jaar getrouwd en aan het begin van een heel mooi leven... Het is lang geleden! 


 

<img src='img/smileys/music2.gif' alt='(band)' Title='(band)'>  <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'> <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>